Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2007 08:40 - Кървав разстрел покоси шефа на Общинския съвет в Несебър
Автор: dnes4o Категория: Новини   
Прочетен: 15720 Коментари: 43 Гласове:
0



Малко преди 22,00 часа в сряда, в Бургас бе убит председателят на Общинския съвет в Несебър Димитър Янков.

Мъжът е разстрелян отблизо, но не от упор, обясни съдебният лекар д-р Галя Милева, направила оглед на трупа.

След приключване на аутопсията в четвъртък стана ясно, че Янков е бил застрелян със 7 куршума.

Според д-р Милева смъртта е настъпила мигновено от черепно-мозъчна травма, тъй като част от куршумите са попаднали в главата.

По думите й, по общинсикя съветник е стреляно през лявото странично стъкло на джипа му – Порше Кайен.

Автомобилът бе открит пред жилищна кооперация на улица "Гладстон" 71. По първоначална информация Янков е бил при приятелката си Красимира, но засега не е ясно дали е отивал у тях или си е тръгвал оттам. Днес предстои да бъде извършен втори оглед на мястото на убийството.

Янков се смяташе за покровител на несебърския наркобос Димитър Желязков - Митьо Очите, с когото има информация, че е имал и общ бизнес с недвижими имоти.

Той бе близък и с убития преди 2 години в Слънчев бряг лидер на ВИС Георги Илиев.

Димитър Янков бе сред основните заподозрени за покушенията срещу бившия кмет на Несебър и атентата срещу бизнесмена Веселин Ташев, прострелян с 6 куршума.

Последният обвини тогава директно Янков, че стои зад покушението срещу него и взривяването на автомобила му.

Кметът на община Несебър Магдалена Мандулева обяви, че е "шашната от снощното убийство".

"Аз съм шашната от случилото се. Живеем в ненормална държава", каза Мандулева, и обясни, че се познава с убития Димитър Янков от 3 години и половина.

Според нея нищо от поведението на Янков не е подсказвало, че той е заплашван или че има опасност за живота му. Мандулева била чела само във вестниците, че убитият Димитър Янков е бил свързан с престъпния бос Димитър Желязков - Митьо Очите, който в момента се намира в ареста.




Гласувай:
0



1. анонимен - BGMafia
10.05.2007 09:03
Следващият е Митьо Очите,май и той е поръчан
цитирай
2. анонимен - Тъпкано да им се връща на тези които са го поръчали
10.05.2007 09:31
Познавам този човек от много години, той беше изключително почтен с обикновенния и честен човек и суров с подлите измамни лъжци.НЕ ЗАСЛУЖАВАШЕ ТАКЪВ КРАЙ!!!
цитирай
3. анонимен - хахахахахах, ама как яко борим к...
10.05.2007 09:41
хахахахахах, ама как яко борим корупцията и мафията, а?! :DDD

до гневното гостче - почтените хора не ги трепят така, а и за съжаление у нас не карат кайени. гет а лайф.
цитирай
4. анонимен - @ 2. ти Индже войвода го изкара че е ...
10.05.2007 09:45
@ 2.
ти Индже войвода го изкара че е бил този бандит в скъп костюм и автомобил
цитирай
5. анонимен - Относно това дали почтенните хора ...
10.05.2007 09:48
Относно това дали почтенните хора не ги трепят така много може да се спори, а човек който изобщо не е запознат с личността и да говори така си е жив тъпак!Няма човек от управниците в Несебър да е направил повече за общината и хората в нея!
цитирай
6. fugitive - Хайде стига!
10.05.2007 10:10
Първо - почтените хора наистина не карат Порше Кайен.
Второ - общински съветник в Несебър - това звучи корумпирано, като знаем как се строи там и наоколо.
Трето - човек на Митьо Очите и бил близък с Георги Илиев - извинете...
Четвърто - на мен тази работа ми прилича на класически случай "човекът взе парите и каза "ще видим"."
цитирай
7. анонимен - Как така не е ясно
10.05.2007 10:14
дали е отивал при приятелката си, или се е връщал от там? Ми да проверят на къде е сочела предницата на колата му - в посока на жилището на приятелката му, или в обратната посока - еУементарно, Утсън :-)
цитирай
8. анонимен - Истината е че вие не знаете нищо за ...
10.05.2007 10:17
Истината е че вие не знаете нищо за този човек и гадете, свързвате го с убийствата на наркобосовете и Митьо очите,невжи сте а го съдите.Това е просташко и нагло,аз сум суден и укоряван от него и знам как мисли този човек и колко е направил за обикновенния чвек.
цитирай
9. анонимен - това наистина не е държава
10.05.2007 10:19
през цилия си съзнателен живот съм била почтен гражданин на тази държава.Винаги съм гласувала по съвест,но откакто дойде "демокрацията" все повече се убеждавам ,че това в което живеем не е държава.Това е някаква измислица, която в скоро време ще рухне и ще се разпадне.Ето защо мисля да не гласувам този път за евродепутати.Никой от кандидатите не е достоен за гласа ми.Убийствата на виновни и невинни няма да спрат,корупцията няма да изчезне,богатите ста все по-ненаситни, бедните тънат в мизерия и нищета.Не искам да живея в такава държава.Сром ме е че ми е Родина.
цитирай
10. анонимен - zamirisa na izgoryalo
10.05.2007 10:24
razborkite v bg zapo4naha,i ne e 4udno za6to.dosela se poska6e malkij kokal,sega se zadava golemijt evropeiski kokal,dosega mafiotite se hakvaha edin drug za pari,otsega za mnogo golemi pari.prevarnahte stranata v bardak,no nikoi ni6to hubavo ne e vidjl ot tova,i vie njma da prokopsate.por6eto kayena e bilo obarnato s pednicata kam grobi6tata,i ot tam kam ada.
цитирай
11. анонимен - Ей, баймаци!
10.05.2007 10:38
Вижте му фирмите на тоя дебелак във "Фокус" и тогава говорете - той си е точно в категорията "мутробизнесмен". Нищо чудно, че му се случи тази неприятност. Но животът не е справедлив, както знаем. Сори, Майкъл.
цитирай
12. анонимен - Питам се1 до кога все такива новини?
10.05.2007 10:41
Много е тъжно ,че държавата се е оттеглила от всичките си функции и е оставила улицата да диктува живота ни."Електората" е оставен сам да се грижи за себе си ,за да оцелее,да опазва живота,здравето,дома си,децата си,родителите си.Няма сигурност за нищо,освен ,че ще ти съберат данъците,който дължиш.И с нашите данъци се заплаща на всички служители на институции,които обслужват подобни случки.Как ще стигат парите и в Здравната каса,като болниците обслужват всекидневно простреляни,наръгани и пострадали от много "ядосани" момченца.Случайни събития,като коментирания случай няма,но големия въпрос е каква е причината ,за да се стигне до тук?А да се сетим и за абсолютно незамесените,случайно пребиваващи в близост ранени или загинали обикновенни хорица!!!!
Г-на,който е обект на коментар отдавна е обект на обсъждане в публичното пространство.Не го познавам и нямам никаква информация с какво се е занимавал,а и не съм проявил интерес,НО КОЙ Е ТОЙ ТА КАРА АВТОМОБИЛ,КОЙТО БИ ОТИВАЛ НА ПАРИС ХИЛТЪН ИЛИ ДЕЙВИД БЕКЪМ?Нещо в тази държава за кратко време се преобърна, и като имане ,и като самочувствие ,и като доходи и данъци.
цитирай
13. анонимен - Радващо е
10.05.2007 10:53
Да се избиват мафиотите,но мисля,че е редно това да направи държавна структура-може и от типа на наказателните отряди на френските тайни служби.
като не се справя правосъдието..
цитирай
14. анонимен - Не може да продължава това!!!
10.05.2007 11:01
Нямам думи много сам възмутена от този неприятен инцидент!Познавам лично г-н Янков и бях потресена от момента в който разбрах.Той е от малкото готини хора, които познавам в този бранш;много човечен винаги би помогнал и никога не се е перчил с парите и положението си!Това че е един преуспял човек не значи че е свързан с някои хора от подземния свят!Не ходи с горили до себе си така че да ''казва'' вижте ме кой съм АЗ!Беше един земен бизнесмен,който рядко се среща в обкръжаващия ни свят!Много е направил за Несебър и Слънчев бряг и с две думи радвам се че познавах този човек и не е нужно след фаталния край да казваме той е такъв или онакъв!
Не гледайте умните и преуспели хора, а самите себе си!Всеки сам за себе си избира пътя по който да върви!!!
цитирай
15. анонимен - Vseki s vremeto si
10.05.2007 11:35
Mitko Jankov, e edin ot bosovete i e normalno da svurshi po takuv nachin ima nameseni golemi intersi v cqlata taq rabota
цитирай
16. анонимен - HERODOT
10.05.2007 11:36
YEDEM DAS SEINE
цитирай
17. анонимен - да горят в ада
10.05.2007 11:37
всичките, заедно с каените въглища в ада да карат
цитирай
18. анонимен - shashnata bila
10.05.2007 11:50
samo olovnite 4ove4eta shte vi opraviat,bila 4ela ot vestnika,bil mnogo zemen,mnogo gotin bil ama loshoto mu pre4eshe
цитирай
19. анонимен - NENASITNA PROSTITUTKA
10.05.2007 11:58
MANDULEVA PRODALJAVAI DA SE EBE.. NEPRAVILNO,SHTE TI SKASAT MANDULINATA MIRIZLIVA
цитирай
20. анонимен - всички си заминавате...
10.05.2007 12:47
айде време беше трепете се мамка ви.... всички сте корумпирани курви и този си е заслужавало да умре еми то е ясно че е бил корумпиран... и всичките куки са корумпирани ....
цитирай
21. анонимен - Malko info
10.05.2007 13:12
Димитър Янков е роден на 2 април 1952 г. в с. Оризаре, община Несебър.

Завършил е Института по международен туризъм в Бургас, "Икономика и управление на туризма" със степен магистър, специализирал е висш корпоративен мениджмънт в Токио и е учредител на българо-японското дружество в България.

Беше член на Управителния съвет на Националния съюз на туристическата индустрия и на Управителния съвет на Националния борд по туризъм.

Бил е общински съветник в Несебър от 1999 г. до 2003 г. от гражданската квота на партия Либерален съюз. От 2003 г. е председател на Общинския съвет в града. Женен, има син и дъщеря.

Известен е като един от най-крупните хотелиери в Слънчев бряг. Той е сред първите приватизатори в курорта. Член е на Либералния съюз, чийто почетен председател беше първият демократично избран президент д-р Желю Желев.

През 1997 г. Янков е назован като поръчител на атентат срещу тогавашния кмет Живко Георгиев. Арестуван е за седмица и е пуснат срещу гаранция.

След това посочилият го Петко Крумов-Камбоджанеца загива при пожар, докато полицията го крие като важен свидетел.

Широко известни са конфликтите на Янков с бившия кмет на Несебър Николай Трифонов, който преди няколко месеца освободи поста и беше пратен на дипломатическа работа, а на негово място временно застана Магдалена Мандулева.

Кандидатурата й била наложена от него и според запознати, цитирани от Би Ти Ви, оттогава общината фактически се управлява от Янков

Той е акционер в "Слънчев бряг хотел холдингс" и "Черно море хотелс мениджмънт груп" АД, едноличен собственик е на фирма "Рюген-Димитър Янков", съдружник е в "Империал БГ" ООД, "Поморие инвест" ООД, "Рюген-2" ООД, "Черноморски недвижими имоти" ООД, "Хотел Бургас-89" и пр.

цитирай
22. анонимен - Kato strida v marshrutkite...
10.05.2007 13:13
Edinstvenoto qsno v BG, e che mladi i trudosposobni hora si otivat za julti stotinki....v normalnite strani im davat po edna normalna suma za novo nachalo sled 15godini i prez tova vreme gi uchat na trud zad reshetkite...
цитирай
23. анонимен - da!
10.05.2007 13:41
Kmetizata kazala,4e darzhawata e nenormalna!!! Za nejno swedenie-kmetize,kmetize.....Kato takawa, to4no ti si darzhawata,mila!.......
цитирай
24. alex4o - и тоя гнусен
10.05.2007 14:12
мафиот е бил председател на общинския съвет? Еба си!
Шибани мафиоти, да ги изпострелят си4ките, майка им мръсна, заради тях не остана зелено място на морето.
цитирай
25. анонимен - предполагам
10.05.2007 14:13
Предполагам, че има връзка между - решението на Апелативен съд Бургас, Димитър Желязков - Очите да остане в ареста и убийството на Димитър Янков. Вчера на заседание на Апелативен съд, Бургас е взел решението , пак вчера е извършено убийството. Жалко е че престъпноста действа толкова бързо, и мъста е отнела човешки живот.
цитирай
26. анонимен - Логичен край
10.05.2007 14:29
Даа,много направи в С.бряг и Несебър,но за себе си.И не сам,а с якия гръб на полиция, прокуратура и комунистите.И така повече от 10г.Мандулева си я сложи той,нямаше как да сложи себе си.Като си зяпнал да лапаш без насита,може да се задавиш.Доста поучително за останалите така нар.об.съветници.Голямо крадене в общините и избиването там тепърва започва.
цитирай
27. анонимен - ВСЕКИ СИ ПОЛУЧАВА РАНО ИЛИ КЪСНО ЗАСЛУЖЕНОТО
10.05.2007 14:42
ГОСПОД БАВИ,НО НЕ ЗАБРАВЯ.ПОЗНАВАМ ГО ОТ ПРЕДАВАНИЯ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА,ФАКТИ ОТ КОИТО СА ИЗНЕСЕНИ МАЛКО ПО-ГОРЕ.АКО Е ВЯРНО,А ТО ВЕРОЯТНО Е -ЗАСТИГНАЛО ГО Е ВЪЗМЕЗДИЕ.КОГАТО В ЕДНА ДЪРЖАВА НЯМА ПРАВОСЪДИЕ,А ТОВА В БЪЛГАРИЯ Е ФАКТ,МАФИЯТА ВЛИЗА В РОЛЯТА НА ИНКВИЗИТОР И В ТОВА НЯМА НИЩО ЛОШО-НЕКА ДА ОРЕДЯВАТ,ДОКАТО НАКРАЯ ОСТАНАТ И ОТ ЕДИН ПО-МАЛКО............
цитирай
28. foreva - Справедливост!
10.05.2007 15:00
Понякогсе чудя кой раздава справедливост ?Само в едно съм сигурен НЕ Е ТЕМИДА!
цитирай
29. анонимен - za MITIO OCHITE
10.05.2007 15:30
Mitio beshe v Budoar ( burgas ) na 06.05 !
цитирай
30. анонимен - koga ?
10.05.2007 15:33
koga ?
цитирай
31. анонимен - v nedelq, kam 4. praznuvashe ger...
10.05.2007 15:35
v nedelq , kam 4 . praznuvashe gergiov den !
цитирай
32. анонимен - KOGO ZALITE BE ?
10.05.2007 16:03
6TO NE GRYMNAT PESHO PENSIONERA A ?
цитирай
33. анонимен - А стига бе?
10.05.2007 16:05
Сигурен ли си, брато? Че това си е новина?
цитирай
34. анонимен - qzyk za porscheto
10.05.2007 16:10
s parite za djama deto sa potroshili i sega shte gi kihnat, bednqka shte si kupi edna Ladichka !!!
цитирай
35. анонимен - Нищо в природата не е случайно.
10.05.2007 16:39
Всеки си получава от Бога заслуженото рано или късно.В основата на всичките тези убииства са парите и лакомията и най вече глупостта.Аз отдавна съм определил диагнозата на българските политици и бизнесмени.Тези хора мислят че са вечни и безсмъртни че за тях няма болести и смърт.Че за тях законите на природата не важат.Така ще свършат всичките или по подобен начин.Несебър и Слънчев бряг са унищожени.Мутрополитикопростотията е навсякъде.Природата не може да търпи това стоителство в стил мутробарок.Глупаци къде ще ги носите тези хотели и пари.И ваште пишки ще увиснат на 50г.С пари няма да си купите надървена пишка здраве и любов.
цитирай
36. анонимен - НЕ БИ МИРНО СЕДЯЛО, НЕ БИ ЧУДО ВИДЯЛО!?
10.05.2007 20:38
НЯМА БЕЗПЛАТЕН ОБЯД! С ТАКИВА ПРИЯТЕЛИ, ТАКЪВ Е Й КРАЯТ НА ЖИТЕЙСКИЯТ ТИ ПЪТ- НЕ БИ МИРНО СЕДЯЛО, НЕ БИ ЧУДО ВИДЯЛО!?
Янков се смяташе за покровител на несебърския наркобос Димитър Желязков - Митьо Очите, с когото има информация, че е имал и общ бизнес с недвижими имоти.
Той бе близък и с убития преди 2 години в Слънчев бряг лидер на ВИС Георги Илиев.

цитирай
37. анонимен - защо
10.05.2007 21:07
все така се случва с добрите хора в българия???
цитирай
38. анонимен - относно Янков
10.05.2007 22:52
Много съм впечатлена от образователния ценз на въпросния Янков!Само че и тук работата нещо намирисва.Вижте му ЕГН -то и си правете сметката кога се е "образовал"и по какъв начин!Ам,чи то по наше време/аз съм връстница/в Бургас имаше едно техникумче по международен туризъм,дето произвеждаше само рецепционистки и сервитьорчета,а моля Ви се човекът е цял магистър.То аслъ до 10.11.много бяхме чували за магистри!А Токио само на картата го гледахме-човекът обаче специализирал там!Кога бе?На пенсионна явно възраст и срещу бая пачки !Специализацията му явно е била докторат по далавери и шашми!Продал човекът една дедова си дюна и си спретнал няколко хотелчета.Хайде холан!Че и с кайенче се дюсдисал,и любювница си спретнал в новичко кварталче-иначе соц.женица си има,дечица и внуци!Абе няма що-способен човек!Всекиму неговото!Само се чудя дали произвеждат ковчези "Кайен",щото само с такъв подобава такъв чиляк да изпроводиш!А що ли го чака?
цитирай
39. анонимен - гост
10.05.2007 23:36
какъв честен бизнесмен бе? този е близал ръката на митьо очите- човекът който продава хероин на децата ви бе идиоти!
айде не ми обяснявайте колко готин човек е бил,щом папкаш на една маса с Очите не си ГОТИН а си БОКЛУК.

малко по малко ги поизчистват такива нарко отрепки ,и това му е хубавото в цялото беззаконие напоследък.
цитирай
40. анонимен - samo taka
11.05.2007 00:11
taka shte se opravi BULGARIA.Vsi4ki koito kradaha,tova gi 4aka.
цитирай
41. анонимен - Абе само така... Ми хубаво!
11.05.2007 12:17
Без съмнение такъв човек няма какво да го жалиш - неговата е ясна. Само се чудя как всички си мислят,че това е добре за нас и така едва ли не "се прочистваме". И какво излиза - те ще се избият един друг и ще останем без наркобосове и престъпници ли?.... Бреййй,че то било лесно тогава! Все още има доблестни хора в България - дайте да скочим и да ги избием тия тюфлеци и да се отървем веднъж завинаги. Ама чакай,няма ли да дойдат други... Ще дойдат и още как! Два пъти повече и два пъти по-лоши! А нашата е ясна - ще работим до гроб.
цитирай
42. анонимен - всеки..........................
18.05.2007 16:51
Всеки получава каквото заслужава.Това е истината.
цитирай
43. анонимен - не..........
18.05.2007 16:54
НЕ СА ХОРА А ЖИВОТНИ.РЕДНО Е ДА ПООРЕДЕЯТ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dnes4o
Категория: Новини
Прочетен: 5462048
Постинги: 174
Коментари: 6128
Гласове: 940
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930