Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2007 12:27 - Учителка поиска 200 лева от ученик, плаши с двойка за годината
Автор: dnes4o Категория: Новини   
Прочетен: 10459 Коментари: 39 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Преподавателка по български език и литература е арестувана в Русе заради поискан подкуп от ученик, съобщиха от Областната дирекция „Полиция“ в Русе.      

52-годишната В.А. е искала пари от завършващ средното си образование ученик в Професионалната гимназия по механотехника в Русе, за да не му остави годишна оценка "слаб 2".

Уговорката била, че ако учителката получи парите, ще му оформи крайна оценка "среден 3".

В противен случай ученикът не би могъл да завърши успешно средното си образование.        

Младежът потърсил помощ и съдействие от полицията. След подадения сигнал с разследването на случая се заели служители от сектор "Икономическа полиция" и е започнато досъдебно производство.

Действията на полицията са били съгласувани с Окръжна прокуратура в Русе. Младежът е занесъл на учителката 200 лева в дома й, след работно време.

На 3 май, около 19 часа, полицаите задържали учителката, непосредствено след получаване на парите.

Извършени са и всички необходими процесуално-следствени действия от отдел "Полицейско разследване" в ОДП - Русе, под ръководството на Окръжна прокуратура.        

Срещу жената е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 301, ал. 1 от НК. Наложена й е мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок от 72 часа с постановление на прокуратурата.
      
Работата по дознанието продължава. 



Тагове:   двойка,


Гласувай:
0



1. анонимен - super
04.05.2007 12:50
ima glad
цитирай
2. dragosakos - Аз лично
04.05.2007 12:58
бих си му завъртяла двойката, щом си я е заслужил.
цитирай
3. анонимен - Виж моят профил! За да пишеш такива неща, не бъди АНОНИМЕН иначе и ти си като тези които тук съдиш!
04.05.2007 13:21
Профил на dnes4o Име:Dnesbg DnesbgВъзраст:не казвамПол:не казвамГрад:СофияICQ:11111111Професия:не казвамИнтереси:

Във всички професии има такива!
Дай пример от твоята професия хора, но ги криеш?! А случаите с лекари , адвокати, прокурори....това не означава, че защитавам такива учители!
ИМА ГИ....РАЗБИРА СЕ И СРЕД ВАШИТЕ ПРОФЕСИИ!
Какво сте се заяли с учителите, елате си вижте мързеливите и глезени деца, елате ги вижте и в интернета как псуват, как се държат нагло и в часовете и навън по улиците, пияни, дрогирани... и пишат така АНОНИМНО....КАТО ВАС...РОДИТЕЛИТЕ!
Разбира се -НЕ ВСИЧКИ, но по голямата част!
ВЪЗМУТЕНА СЪМ!
Ако имах власт, ще оставя вие родителите и децата ви сами да се учите, образовате или както е тръгнало нередовни със средно образовение учители да ви учат децата!
Трябва ли, като при лекарите да застана на бюрото с кутийката и всеки ученик влизайки в часа ми да оставя такса , която расте---вижте как при лекарите!
Кой лекар, адвокат, прокурор е осъден за причинена смърт или за грешна присъда, за обида, за кражба, за подаръци и взети пари...и др примери колкото щеш!
!
Дай пример с твоето семейство като се ровиш и плюеш по всички учители заради един или няколко случая!

Възмутена съм и в такива постинги вече няма да влизам !
КАКВИТО РОДИТЕЛИТЕ , ТАКИВА СА И ДЕЦАТА ИМ!
цитирай
4. tin4e - @sekirata
04.05.2007 13:32
Ама ти не си ли разбрала, че днесчо е блогът на Dnes.bg, портал за новини.....?????
О.о
цитирай
5. анонимен - Подкуп
04.05.2007 13:42
Явно на въпросната учителка не й стига заплатата и е решила да си докара допълнителен доход!!!
цитирай
6. анонимен - Абе
04.05.2007 13:54
А по ли е лесно да плати после 2-3 хилядарки за да си купи диплома че го е мързяло да учи 12 години и е стрелял по кучетата с прашки и накрая пък и курназ....сега като са арестували учителката му да не би да завърши с тройка по милост а? Направо си остава да повтаря за затвърждаване на материала! :)))
цитирай
7. usteddd - Секира,
04.05.2007 13:57
все тая е как се казваш. Това е мнение:) Щом си печен, не би трябвало да е заплаха за теб, защото си разумен човек с изградено мнение и няма как да се подведеш.
цитирай
8. анонимен - А на тебе анонимен колко ти дават тук...за да пишеш каквото ти кажат?! Ония...!
04.05.2007 14:00
Подкуп
Явно на въпросната учителка не й стига заплатата и е решила да си докара допълнителен доход!!!
От: анонимен

И......пак анонимен!
Пиши както съм аз, разкрийсе ...това е Ганьовщина, такива са и децата ви от вас се учат!
Срамно!

Ама ти не си ли разбрала, че днесчо е блогът на Dnes.bg, портал за новини.....?????
О.о
От: tin4e

Какъвто и ще да е---
/ ЕДНА РЪЧИЧКА ГО Е ПИСАЛА ТОВА ТУК..не по чиста от тази учителска която е взела подкупа/

да си даде данните тук както аз съм дала моите, да видим неговото семейство ,неговите деца....роднини!
Аз и семейството ми сме открити дори и в интернета!
Най лесно е така да се приказва и плюе напред назад, заради няколко случая.....ТАКИВА ИМА МНОГО И ХОРА И СЛУЧАИ И ТО НЕ САМО СРЕД УЧИТЕЛИТЕ--какво се правите на интересни!

Ха, ха!
Не е все тая...като анонимен приказваш и пишеш каквото ти скефне и в обкръжението си в живота наяве можеш съвсем друго да приказваш и правиш-вид двуличие, лицемерие. Прикриване, не си чист!
цитирай
9. анонимен - хахахаахах
04.05.2007 14:02
хахахахахаах
цитирай
10. viovioi - учителка с бримка на евтиния си чоропогащник,
04.05.2007 14:41
се разхожда из школото, а девойче от заможно семейство си паркира беемвето.Жертви сме на двоен стандарт бе хора! Ако не е и номер някакъв това на някое тъпо изтърсаче на баща бижутер майка банкер.Я се съсредоточете по това мое разсъждение моля?
цитирай
11. анонимен - водач на МПС
04.05.2007 14:42
Ето,с моя ник Ви казвам следното: Вчера,не,оня ден беше ,на ул.Тодорини кукли,докато чаках автобус № 120,подочух подобен разговор на една учителка от близкото 143-то у-ще с нейна колежка.Та и тези две кукумявки обсъждаха тарифите,които да предложат на учениците си за края на учебната година... Така че горния материал е само потвърждение на онзиденшната случка! А тая даскалица,дето се изказва по-горе много-много да не дига врява-лично видях нагласите и манталитетите на колежките й !!! На нея ще й кажа,че когато аз съм учил и завършвал,тя е ходила права под масата...
цитирай
12. viovioi - анонимен водач ето какъв отговр получаваш
04.05.2007 14:55
когато сме настръхнали и винаги готови да жилим ползата е никаква.Аз само предложих да не се поставят под общ знаменател всички учители!Ако някой е жертвал личното си достойнство и е постъпил така, то в гилдията има и много достойни ,всеотдайни хора които заслужават повече уважение. И не съм учителка.
цитирай
13. анонимен - водач на МПС
04.05.2007 15:01
Г-жо учителке с бримки...,лично познавам Ваша колежка,която е в същия бранш,ама не си позволява подобни неща като чорапогащник с бримки.И учениците й много я уважават ! Ето,във Вашето съсловие се срещат и достойни хора ! Важното е как човек ще си постеле и какво е отношението му към останалите ! И не на последно място-усмивката !!! Може да Ви боли,да Ви е опротивяло всичко,но усмивката не трябва да слиза от лицето Ви !!!
цитирай
14. viovioi - получаваш леко прозрение анонимен,
04.05.2007 15:19
бележиш напредък в разсъжденията, доволна съм че ти показах вярната посока!!!
цитирай
15. анонимен - XXL
04.05.2007 15:21
Ех,ако така се скачаше и срещу корупцията сред прокурори,политици.....И защо смятате,че ако някой защитава даскалите,то и той непременно е такъв?Кой го знае тоя ученик какво мамино и татково синче е!?!Та те крадците и убийците не задържат за 72 часа,но учителката,видите ли-веднага!Позор!И интересно как да не слиза усмивката от лицето на даскалите при 230-240лв заплата.На мен ми е трудно да я задържам,а получавам доста повече.Присъединявам се към мнението на няколко човека тук,че срещу учителите плюят главно хора,които не могат да се оправят със собствените си деца!Благодаря за вниманието.
цитирай
16. анонимен - Май тук никой не разбира за какво става дума.
04.05.2007 15:47
Не знам да плача ли или да се смея, като гледам коментарите. Май не можете да разберете, че става дума за принципите. Наистина има всякакви учители, но тези които са готови да търгуват с образованието на децата са долни хора. Но и тези които пишат оценки ей така не отиват по-горе. Аз докато учих в гимназията (преди 3 години) бях много разочарован като цяло от учителите, защото много малко от тях реално си вземаха работата насериозно. Но имахме една учителка по английски която си вземаше работата наистина насериозно - пишеше само реални оценки (предимно 2-ки) и единствения предмет който ми е влязал в главата от гимназията е английският. Ако разчитах единствено на училището за своето образование, то далеч нямаше да е на такова ниво. Докато не се започне да се оценява реално (100% в никое училище не се оценява реално) всички ученици, проблема ще се задълбочава! Това трябва да се свърши от самите учители, а не да се чака отгоре да падне гръм и да промени образователната система.
цитирай
17. анонимен - водач на МПС
04.05.2007 15:49
Трудно ми е да повярвам,че има хора,които биха работили за 230 - 240 лева на месец !?!? При положение,че са висшисти!!! Аз и на други места,в други сайтове,съм писал-познавам хигиенистки с по 800 лева заплата! В държавни и в частни фирми ! P.S. Сега е модерно на чистачките да се казва хигиенистки.
цитирай
18. анонимен - DAVI EBA PUTKATA MAINA
04.05.2007 16:00
DASKALKITE SHA GI POBARKAME A TEE PO MLADITE SHA GI EBEM.EDNA KATO SA OSERE VSICHKITE SHA GO OTNESAT AVII TUK STE DARTI PEDERASI QJTE MI GO
цитирай
19. анонимен - горката жена
04.05.2007 16:29
какъв ли тапанар е тоя дето има двойка по родния си език и то преди завършване. Като завърши механотухникум две хиляди лева на месец нява да ги харесва като автомонтьор. Разбира се не трябва да се купуват бележки и най-добре е да му оставят двойката.
цитирай
20. анонимен - До водач на МПС
04.05.2007 17:49
Леля ми работи като учителка по география.Чистата сума,която получава на месец е толкова-230-240лв.Работи допълнително и като "хигиенистка" ,за което получава 300 лв и не я плюят по блоговете.
цитирай
21. анонимен - водач на МПС
04.05.2007 18:06
Ма как е възможно това? Някой завършил 4-то отделение да взима 300 лв.,а един висшист -едва 230-240? Щото тази учителка,която споменавам по-горе и която я познавам,ми е споделяла,че получава около 550 лв. Има някакво несъответствие...
цитирай
22. анонимен - полицая хаха
04.05.2007 20:56
Абе какво им коментирате заплатите? Учителите трябва да са много добре обучени за да се занимават с хиляди деца. Това е целия проблем. Ама незнам какво да кажа и от каде да започна. За мен днешното образувание е абсолютна порнография. Учениците не са идеални, но не смейте да казвате, че по-голямата част от учителите пак могат да си вършат работата, даже се броят на пръсти..
цитирай
23. анонимен - До водач на МПС
04.05.2007 20:58
Заплащането на даскалите зависи от много неща-ако си с 20години стаж,имаш много лекторски часове/както това се отнася за преподавателите по бълг.ез.и лит.и по математика напр./,естествено,че и парите,които се получават са повече.Зависи и в какво училище преподава учителя-ако е основно,часовете са по-малко,ако е средно-естествено,че са повече.Аз съм виждал фишове от заплати и не виждам за какво ми е да лъжа.Леля ми преподава в основно училище и тъй като има недостиг на часове,и заплатата и е такава.А иначе за учител с 20 год.стаж и лекторски кажи речи колкото основните му часове,нищо чудно да се изкарват и 500лв.Но съм убеден,че става дума за цифра,откоято не са извадени безбройните данъци.Както и да е,но и 500лв са нищо пред "щастието" да те замерят с тебешири и да те псуват.То и едно време даскалите са били бедни,но поне са ги уважавали!
цитирай
24. анонимен - въэмутително
05.05.2007 09:25
въэмутително
цитирай
25. dragosakos - Аз пък работя в училище и не го крия
05.05.2007 16:39
не съм учител, но не съм и хигиенист. Заплатите на учителите наистина са около 250- 270 (чисти) в зависмост от стажа. Над 300 - 350 взимат само тези, които имат много лекторски или са преподаватели в частно училище. И все пак.... когато срещу колегите има заинтересовани ученици и те си гледат работата както трябва. Когато ги гледат тъпо.... Все повече родители смятат, че децата им са гении неземни, но не седнат да поговорят малко с тях за елементарни ценности. За повечето родители, а и ученици са важни не знанията, а оценките. Когато учител оценява реално и пише двойки, го смятат за безчувствен и за гадняр, а този, който е по-ларж - тъпанар, когото незнаещите ученици са метнали и учителят им е писал 6.
цитирай
26. анонимен - На учителя с любов!!
05.05.2007 16:49
защо правите опит да дискредитирате професията на учителя и то точно преди празника на просветата и образованието?Това е единичен случай и не може да се правят такива обобщения!Моята майка е учитека по български език и литература и е уважавана и от своите ученици -след дни абитуриенти-и най-вече от мен!!!
цитирай
27. dragosakos - Към последния анонимен
05.05.2007 16:57
Съгласна съм с теб! Аз също познавам много учители, които са уважавани от своите ученици, които са търсени от вече завършили, за да благодарят! Не смятам, че професията на учителите е срамна. Много са тези, които критикуват учителската професия, но колко от тях биха се изправили пред учениците и да преподават?!
цитирай
28. timmyd - към 17-ти коментар
05.05.2007 23:57
Когато се подвизавах като учител и да се отбележи- обичах си професията- оценявах обективно- за това си има определени изисквания. По тази причина писах и няколко двойки за срока.И какво стана после?ИЗвикаха ме,мен и другите,които си бяха позволили лукса да пишат двойки, в инспектората и ни държаха лекция как двойки не бива да се пишат, защото било изчислено ,че ако тези деца не завършат осми клас, трябвало да се закрият няколко паралелки в средни училища.
А за обучението- в класовете, в които преподавах, няколко деца кандидатстваха - едните ходиха на частни уроци и доста се харчеха за това, а другите разчитаха само на подготовката от мен. И едните и другите изкараха почти еднакви оценки.Тези,които не бяха ходили на частни уроци - с няколко десети повече. Какъв е изводът - ако детето е достатъчно съзнателно и учителят е сериозен- резултатите са високи.
цитирай
29. анонимен - Завършила съм 1968 год. Тогава и...
06.05.2007 14:39
Завършила съм 1968 год.Тогава имаше ред ,страх да не те извикат при директора а сега е разпасана войска.
Наскоро бях в една елитна гимназия и какво видях докато минаваше междучасието:една ученичка спеше на масата,друга се излежаваше,трета се пудреше,закусваха и т.н -просто се нагледах за 10-15 мин на неуважение и простотии.
Не съм учителка вях по работа,но вярвайте сегашните деца са глезени и нахални,донякъде и те имат вина.Мойте деца не са учили или поне не са попаднала на такива учители.
цитирай
30. karavelov - Аз също съм учител и бих казъл сле...
06.05.2007 21:38
Аз също съм учител и бих казъл следното!
Във всяко стадо си има МЪРША!Но не си правете изводи за цялото учителско съсловие,от един човек случайно попаднал в училище!Повечето от нас така да се каже работим "за ползу роду",като се има впредвид какви заплати взимаме!!!
цитирай
31. анонимен - и у4еници и у4ители са страшна работа
07.05.2007 02:09
днешните у4еници са страшна работа,може и у4ителите да не са много 4итави,но тия деца се забравиха ве4е. У4ителите на синът ми като ги гледам,има много добри и като у4ителе и като хора,но някои са.....леле мале,децата казват,4е има дори у4ители които идват пияни на работа,но пък и децата-може ли да стои на входа на у4илището,да дърпа цигарата и у4ителката да ги вика за 4ас,е кажете ми на какво прили4а това?
цитирай
32. анонимен - "otli4nika"
07.05.2007 02:18
ако бях на мястото на у4ителката щях да му завъртя такава двойка,4е свят да му се извие. Не е много добър у4еник,след като по Български език има двойка,той сигурно не е про4ел и 1 книга през живота си .A дали знае кой написал "Под игото"?
цитирай
33. анонимен - Хм...
07.05.2007 06:58
Учителка поискала 200лв подкуп и веднага я прибрали в полицията. А тези, които си искат и получават по 200000 и нагоре...и не в лева, а евро? Корупцията на всяко ниво е престъпление, но както и при другите престъпления и тук горят дребните риби, а тия - с хилядите лева/евро подкупи - ще си живеят спокойно, защото никой не ги закача.
В никакъв случай не оправдавам тази учителка, но историята ми звучи точно като с оня ром, който влязъл в затвора, защото откраднал кокошката на съседа, докато на друг местен бандит никой не му търси сметка, защото всички се страхуват от него, а и съдията му е приятел... Примерите са прекалено много.
Жалко е!
цитирай
34. анонимен - От Коко
07.05.2007 12:29
Виновни са учителите ,лекарите не са виновни политиците -защото те поемат винагисохота политическата отговорност.
Значи всичкони е наред!
цитирай
35. анонимен - hi
08.05.2007 17:30


Hello.
My name is blessing ukwa, iam an africa girl,i read your profile today it was so good to me.i feel you are the only one missing in my entered life so i desided to stop on it and let you know that i am interested to be a friend first.i also believe that coming to you will be a probabilty of meeting that very thing that has been lacking in my entered life.please contact me at my email adress (blessing_1ukwa@yahoo.com) i am a girl with respect and responsible,i respect people also and believe if you contact me,i will give you a full introduction of my self okay. i hope to hear from you soon. Remember, all the darkness in the world, can-not put out the light of a single candle as long as the light of love shines bright in your heart,and (Remeber the distance or colour does not matter but love matters alot in life)
cares for my future love
blessing baby
цитирай
36. анонимен - hi
08.05.2007 17:30


Hello.
My name is blessing ukwa, iam an africa girl,i read your profile today it was so good to me.i feel you are the only one missing in my entered life so i desided to stop on it and let you know that i am interested to be a friend first.i also believe that coming to you will be a probabilty of meeting that very thing that has been lacking in my entered life.please contact me at my email adress (blessing_1ukwa@yahoo.com) i am a girl with respect and responsible,i respect people also and believe if you contact me,i will give you a full introduction of my self okay. i hope to hear from you soon. Remember, all the darkness in the world, can-not put out the light of a single candle as long as the light of love shines bright in your heart,and (Remeber the distance or colour does not matter but love matters alot in life)
cares for my future love
blessing baby
цитирай
37. анонимен - glad
13.05.2007 04:48
ami kato e gladna jenata..............
цитирай
38. анонимен - glad2
13.05.2007 04:58
mariya dimova-blackburn sais: i na 52 triabwa da se iade
цитирай
39. анонимен - суровата действителност
21.12.2007 10:56
като минат 4 години и пак стане учителка и вземе поредният подкуп, тогава бих и праснал глоба от 50 000 лв., както и затвор 10 години без право на помилване.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dnes4o
Категория: Новини
Прочетен: 5462457
Постинги: 174
Коментари: 6128
Гласове: 940
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930