Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2007 16:48 - Не пикай в телекса!
Автор: dnes4o Категория: Новини   
Прочетен: 3130 Коментари: 7 Гласове:
0

Последна промяна: 12.01.2007 16:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
Снимки: Стефан Коларов, Борислав Русев

Понякога един надпис може да те доведе до истерични гърчове дори и да е изписан правилно.

Такъв е например надписът /сниман от Стефан Коларов/, който уведомява пътниците на бургаската ЖП гара, че:


ВЛИЗАНЕТО

в телекса без ангажимент

Е ЗАБРАНЕНО!!!

Тук не е тоалетна!

Заповед

Няма човешко същество, което да не остане бездиханно пред многопластовото послание, димящо от тази бележка. Надали досега някой е знаел, че в телексите може да се влиза, със или без ангажимент.

Очевидно телексът на бургаската гара обаче е натоварена дестинация, и хората, които го управляват, са се видели в нужда да забранят масовите посещения в него, особено ако те /посещенията/ са предизвикани от мимолетен каприз.

И са прави, като се замислиш, защото кой знае каква досада е да гледаш как по цял ден някакви навлеци влизат и излизат от персоналния ти телекс, при това – без да са подтикнати от някакъв специфичен ангажимент.

Плавното преминаване към тоалетната в надписа ни навежда към мисълта, че някой хитрец, освен че е влязъл в телекса без ангажимент, може би се е и изпикал вътре /или нещо по-лошо/, което вече е преляло чашата /по-правилно е да се каже – преляло е телекса/ и мениджърите на устройството са хлопнали кепенците.

Очевидно за телексомениджърите тоалетните се ползват от хора, които влизат вътре без никакъв ангажимент, което не е самата истина, ако погледнеш реално върху живота. Накрая на надписа се мъдри и императивната думичка „заповед“, за да не си мислите, че това е някаква шега и да тръгнете да нахлувате без ангажимент в телекса. Вече сте предупредени – на бургаската гара там се влиза само с изключително важни геостратегически цели. Точка по въпроса.

Другата снимка, която ни изпрати в сладка нирвана, ни е изпратена от Борислав Русев и представлява бележка, гласяща:

„Новогодишна пуйка със свирка: 5.30 лв/кг“.

Разборът на текста разкри следното:

Стоката е нещо като детския „Зрънчо“, в който обикновено има я количка, я ластик за коса, я еротична запалка, от която изскача мъжки полов член /някои дечица и такъв късмет имат, видяхме в един репортаж по телевизията/.

Така всеки, който си купи новогодишна пуйка, може да изрови от недрата й не какво да е, а свирка, и да си свири на нея докле е жив. На печелившите - честито!

Втората вероятност е новогодишната пуйка да е просто това – новогодишна пуйка. Но в допълнение към нея, в момента на плащането клиентът печели свирка. Имаме предвид - знаете какво - свирка. Ако още не се сещате, тогава за вас е първият вариант.

Третият и най-малко вероятен вариант е новогодишната пуйка да се продава жива, със свирка в човката си. Така, срещу пет лева и и петдесет стотинки, си набавяте домашно животно с функциите на придворен шут, което може да използвате за най-разнообразни цели и най-вече да го пускате да посреща неканени гости, като тези, дето идват да отчитат парното и водата например.

За съжаление, никога няма да разберем от кой вид са били тези новогодишни пуйки, затова само ни остава да гадаем. И ако са били от втория тип - да завиждаме на тези клиенти, които са си ги купили. А след няколко месеца може да ни очаква гергьовденско агне с контрабас - знае ли човек...

Пък вие не спирайте да ни изпращате подобни снимки, за да можем всички дружно да им се радваме и дивим :)




Гласувай:
0



1. анонимен - това е нищо
12.01.2007 17:29
А как ви се струва етикета в една бакалия (на "Сливница", до Женския пазар): "Леко солен мамут, 6,50 лв/кг". За който не вдява: става въпрос за маслини :)))
цитирай
2. анонимен - Разочарован съм от невежеството на екипа на dnes.bg
12.01.2007 19:13
Като човек не знае защо пуйките се продават със свирки да вземе да попита, а не да си развява невежеството като байряк. От това то няма да стане по-малко. Да, в нормалните страни пуйките за определени празници се продават комплектовани със свирки, който са пъхнати на точно определено място. И това място не е човката.
цитирай
3. анонимен - И аз съм разочарован
12.01.2007 19:52
И в даден момент от печенето,когато налягането във вътрешността на пуйката порасне достатъчно,свирката подсказва,че печенето е към края си.
цитирай
4. анонимен - dnes.bg вече е пълна помия от Снеж
12.01.2007 20:42
От няколко месеца dnes.bg е направо пълна помия! На нищо не прилича този сайт вече! Освен, че са невежи, нямат и никакво чувство как да поднесат новината. Опитват се да вкарат някакъв хумор във всеки материал, дори където е и неуместно. Осмиват всичко, дори когато става въпрос за важни неща. А да не говорим, че явно имат човек, който само ходи да им снима надписи, които после да коментират пак с прословутото си чувство за хумор. Много интересно няма що! Мисля, че dnes.bg се нуждае от спешна смяна на списващия го екип!
цитирай
5. анонимен - Dnesbg са си наясно
12.01.2007 21:10
Драги ми анонимни, в голяма грешка сте, ако смятате, че екипът на ДнесБГ не знае за какво е свирката в пуйката. Повярвайте ми, по-наясно са от вас, но благодаря за точните обяснения, които сте дали за останалие простосмъртни.
Като не сте доволни от редакторите и начина на поднасяне на новини - не ги четете. Изберете си друг сайт, който да посещавате. Много е лесно само да се плюе и критикува. След като според вас ДнесБГ има нужда от нов екип - вземете вие напишете нещо...
цитирай
6. анонимен - За пошлотията и... пак пошлотията
12.01.2007 21:54
Всеки, който е пояснил каква е функцията на свирката има пълно право да критикува екипа на Днесбг, защото статията е поднесена с очевидна липса на знание откъм функцията на свирката. Днесбг има отвратиелен почерк на репортаж, и на фона на достатъчно пошлата медия в България, изпъква като нещо още по-недодялано дори от самата нея.
Родните проводници на вести нямат никакъв паралел със западните медии, и не бива като зашитник на екипът на днесбг, да се засягате толкова, а може би е по-уместно да преглътнете този сочен куп от журналистическа некомпетентност. А дали журналистика е думата за плодът на работата на екъпът тук, се съмнявам дълбоко.
цитирай
7. анонимен - много сте зле всички нагоре
15.01.2007 09:19
и доказвате, че народът в Бг е толкова ограничен и тъп, че не разбира от ирония и сарказъм. Жалки сте. Радвам се, че има хора, като тези в Днес.бг, които да доказват, че не всички в тая страна са мърша.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dnes4o
Категория: Новини
Прочетен: 5455143
Постинги: 174
Коментари: 6128
Гласове: 940
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930