Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2007 17:37 - Риалити шоу без камера
Автор: dnes4o Категория: Новини   
Прочетен: 9327 Коментари: 53 Гласове:
0

Последна промяна: 13.04.2007 18:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Има честни хора. Заявявам го с абсолютната увереност днес, подписвайки се и удостоверявайки го с копие от личната ми карта, кръвна проба и отпечатък от пръст.

Има честни хора, колкото и да не ни се вярва. Те не са митични фолклорни легенди – разни градски същества, а живеят около нас и приличат на нас. Разликата е само, че наистина не са като нас. Поне като мен.

Нека да започна така... ако си намерите чанта, пълна с пари, на влаковата линия, едва ли ще тръгнете да издирвате собственика й. Дори загубен телефон на улицата, веднага си става наш. При нас късметът е да си намериш нещо изгубено от друг и то веднага да стане наше си. Някак си не мислим, че късметът в този случай е относително понятие. Докато ти се радваш, друг страда.

Преди месец-два губя служебен фотоапарат в Тайланд и не чакам никой да ми го върне. Преживявам го. След два дни брат ми, който по случайност ми е и колега, губи и втория служебен апарат, който е и доста по-скъп, по време на пънк концерт, и загубите вече представляват цифри, измерени в хиляди.

Карам брат ми да иде в полицията и да го обяви за откраднат, но едва ли има смисъл. И изгубен да е, си викам, няма шанс. На апарата - ни адреса ни пише, ни нищо.

И да го намерят дето се вика, кой ще ти го връща. То и да иска, не може да те намери. Пък и за какво да ти го връща, като ако го продаде, ще си купи половин Голф тройка.

Ясно е, въздишам аз. Ще се анулират кредитни карти и ще се задлъжнява към банки, но апаратът трябва да се възстановява. Та се купува нов апарат и се забравя за случката... (само брат ми няма да забрави, защото ми дължи доста пари)

И идва един странен ден.

Още не е минал и месец от загубата и младежът от снимката по-горе - Светослав или героят на нашият разказ, се появява в офиса на Инвестор.БГ (или на Dnes.bg, ако искаш го наречи) и казва, “Да, това е мястото”.

След което пита дали наскоро сме губили техника на концерт. “Да”, стъписан казвам аз.

“Е, имате късмет”, отговаря Светослав.

“Какъв късмет?” - си мисля аз. Само не ми казвай, че си намерил фотоапарат за 1700 кинта и си го донесъл обратно.

Да, истината е точно такава. Разбира се, следва въпросът как ни е намерил без да знае дори нашия адрес или кой дори е собственикът на апарата.

Светослав обаче е умно момче. Разгледал е снимките на апарата и е видял такива, на които брат ми е правил проби, като е снимал пейзажа от прозореца на офиса ни. Видял е и снимки на хора от екипа, които щастливо са се нащракали, когато сме купили апарата.

След кратко разследване Светослав намира офиса ни без да има точно представа къде се намира – единствено, че е на високо място. Логично намира и етажа, и нашия коридор, и офиса ни, ориентирайки се по лицата на хората, които вижда вътре.

Ние седим втрещени и си говорим как е възможно да има такива хора. Мълвата в коридора се разнася по-бързо от светкавица и всички въздишат как е възможно това.

Изключение прави единствено “известната журналистка Елеонора Пенева” /така я нарече един куриер/, която е дотолкова вглъбена в следващото театрално ревю или там каквото прави, че разбира с час закъснение, но и тя ахва, когато научава.

Светослав го черпим с една студена вода, защото наистина не сме подготвени. Каква ирония.

Разбира се, целият екип на Dnes.bg и Investor.bg сме адски признателни на Светослав и ще го почерпим, както трябва, по-късно и ОБЕЗАТЕЛНО.

Светослав си тръгва, без да иска награда, благодарности или грамоти (но ще го принудим да получи подарък от нас ;) .

Минават два часа и ние още продължаваме да коментираме случката с човека, който прави цяло разследване да открие собственика на фотоапарат, който може да бъде продаден като топъл хляб веднага за прилична сума.

Да, колкото и да си говорим, просто няма друг отговор на този въпрос, освен честност и доблест (и една дума с “Х”, както казва колежката Елена, ама не може да се сети за нея...)

И когато следващия път си намерим нещо на улицата, и вие и аз може да се замислим дали някой друг няма да му се зарадва повече от нас, най-малкото защото не очаква да си го получи обратно.

Не става дума за лев, пет, сто или мобилен телефон, фотоапарат, дамска чанта или портфейл.

Става дума за това, че вече не си вярваме дори на нас. Ние вече отдавна не сме честни със самите себе си. Никога не очакваме честност от хората, защото познаваме себе си и знаем как действат себеподобните ни.

Знаем какво представляваме и когато се появи един човек като Светослав, ние гледаме невярващо и се чувстваме отчайващо ниски.

В началото ви казах, че тези са между нас, а ние не ги забелязваме. Защото не знаем къде да гледаме. Всъщност е толкова лесно. Тези хора светят... те светят отвътре. Няма начин да ги сбъркате. Определено.

Аз не вярвах, че има хора като Светослав. Но има. Значи има шанс да бъдем честни пак.

И пак, благодаря, Светослав!


От: Кирил Христов

kiro@dnes.bg

 



Тагове:   камера,   шоу,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Постъпката е чудесна!!!
13.04.2007 17:49
Наистина адски много се радвам, че все пак има и такива хора. Сигурна съм, че не са един или двама а много повече. Всеки от нас може да бъде благороден и отзивчив!
цитирай
2. анонимен - Вярно е!
13.04.2007 17:49
Статията определено ме развълнува, макр че преди време преживях подобно нещо. На пазар. Оглеждам сергиите, нищо не купувам и отивам към наблизо паркираната кола. Там виждам жена, която посяга към колата ми и аз се забързвам, готова да се карам. Изненадата ми е огромна, когано виждам, че жената държи МОЯ портфейл и ме пита колата моя ли е. Отговарям ДА и я гледам повече от недоверчиво, а тя ми обяснява, че е намерила този портфейл до колата и иска да задейства алармата й, за да се появи отнякъде собственикът й. Добавям само, че в портфейла имаше доста пари, а аз дори не бях разбрала, че съм го изгубила. Така че - прав сте - има такива хора!
Освен това - работя в радио и често се случва при нас да носят подобни неща. Така че НАИСТИНА има ТАКИВА хора!!! Емилия
цитирай
3. dusha - :)))
13.04.2007 17:49
Наистина е учудващо, че все още има такива хора! Чак не е за вярване... Браво на Светослав! :))))
цитирай
4. анонимен - evala na momcheto.
13.04.2007 17:54
evala na momcheto.
цитирай
5. alex4o - страхотен пи4!
13.04.2007 18:02
и как е намерил сградата и етажа на който е офиса , просто нямам думи!!! супер е!!! Супер. Супер. страхотно, страхотно. Аз съм просто изумен, Светослав е спасил доста кинти на пи4а и фотото на една редакция:)
цитирай
6. krasitta - аз
13.04.2007 18:05
най-официално и тука искам да му изкажа благодарност. Светославе, направо ми върна надеждата в тоя живот. Като влезе в стаята ни и като разбрах за какво си дошъл, и щях да припадна - честно. Страшен си и дано никога не загубиш тази частица от себе си, която те прави толкова уникален.
цитирай
7. анонимен - наистина има такива
13.04.2007 18:07
Браво на момчето! Личи си по снимката че е готин пич. Ето и моята случка: Преди два месеца си загубих 5 дебитни и кредитни карти, плащайки на таксиджия явно са паднали на земята.Живея в Люлин и между блоковете знаете какъв е шанса да намериш нещо след два дни когато открих липсата. Естествено доста се притесних, почнах да обикалям по банките да ги блокирам, че в някой от тях имаше пари. За моя огромна изненада три дни след случката, момче ми звъни по телефона и пита вие ли сте господин...... -аз съм, ами намерих пет банкови карти слезте пред блока да ви ги дам. Човекът видял името, потърсил го в интернет указателя на БТК и всичко завърши така щастливо за мен. Дано да има повече такива хора.
цитирай
8. анонимен - Super
13.04.2007 18:16
Neveroiatno momche. Pojelavam da mu se varne dobrorto koeto e napravil.
цитирай
9. jiovanio - Предложение
13.04.2007 18:24
Би било добре ако екипът на днес отвори нова рубрика точно за такива истории и хора. Това повдига общото съзнание и дава начало на верижна реакция.
Колкото повече се четат такива истории толкова повече ще се стимулира зрънцето на честността, което е у всеки от нас. Ще дойде ден (дори и да е след хиляди години) когато нечестните, крадците и мошениците няма да съществуват. НЕ Е УТОПИЯ!
От вас сега зависи да ДИРИТЕ и ПУБЛИКУВАТЕ такива истории. ДЕРЗАЙТЕ!
цитирай
10. анонимен - Евала на пича
13.04.2007 18:32
Аз бях 89-я прочел статията. Надявам се предишните 88 души, които са я прочели да са станали по-добри след това. Наистина има такива хора, и дано стават все повече.
Направо ми стоплихте душата!!!
цитирай
11. felixkotkov - Слава и Светлина за Светослав
13.04.2007 18:38
Влизам у кухнята и чувам как Киро се кълне във вечна любов на Светослав.

Казва му "човече, не мога да повярвам, че има човек като теб. Ти дойде в най-правилния момент..." и други такива.

Учудена от патетизма се обръщам и поглеждам човека, а той изглежда все едно е доставчика на вода и Киро е бил много жаден - все едно нищо не е направил, все едно е нормално да върнеш апарат за 2000 лева, все едно е баси нормалното да изнамериш някви хора, дето нищо добро не са ти направили и да им направиш добро.

Сигурно е нормално. Но не и за многзинството.

Признавам си че искам да съм като Светльо когато порастна!

Защото с днешната си постъпка той израстна над всички нас и дори - представете си - над парите.

Хаха баси якото:))))

И от мен благодаря на Светльо!
цитирай
12. анонимен - BRAVO
13.04.2007 18:46
Stiskam mu rakata !
цитирай
13. анонимен - "СТРАХОТЕН ДЕН"
13.04.2007 18:51
Благодаря, Светльо..... и от мен.
Бъди все така истински човек.
Хора замислете се колко е прекрасен един сив и скучен ден благодарение на толкова обикновена и човешка постъпка.
Обикновена,защото на всеки от нас не му представлява трудност да е честен и малко по-добър.
Парите все пак са само средство, а не движеща сила.
Нека Светльо запази доблестния си характер, за да ни подсеща колко е хубав живота!
цитирай
14. sowhat - само
13.04.2007 18:55
за протокола да попитам и тук
http://longrun.blog.bg/viewpost.php?id=60439

това тест към блогърите ли е някакъв ?
питам си само докато другият ми коментар чака да го одобрят.
цитирай
15. анонимен - Браво на момчето!!!!
13.04.2007 18:57
Браво,браво на момчето!Наистина!Само доблестна може да се нарече постъпката му!!А вие,драги ми журналисти от Dnes.bg да вземете малко да се засрамите колко пъти повтаряте,че чак на себе си не вярвате и не знаете дали бихте постъпили по същия начин в подобна ситуация?!?!!Какво толкова ви изненадва постъпката на Светослав??!!?Мислите си,че всички са като вас-да намерят нещо на улицата и да си го присвоят!!И как изобщо си позволявате да коментирате толкова изумени, повтаряйки многократно,как не сте можели да повярвате,че все още имало такива хора!!Ами има!И добре е да ги има!Можехте да спестите 100-те пъти на налудничаво очудване и вместо тях-да похвалите момчето точно толкова пъти,колкото то наистина заслужава!Аз пък да ви кажа ми паднахте в очите малко като ми обяснихте Г-н Кирил Христов, неколкократно, как не бихте върнали мобилен телефон или чанта с пари,намерена до някой влак!Как бихте го направили, когато тя дори не принадлежи на вас??!!?Аз пък ей това не мога да си обясня!!??
И още веднъж-Браво Светославе!!
цитирай
16. анонимен - NoFear
13.04.2007 19:03
Otnosno nomer 9-strahonta ideq! Odobrqvam q na 100% zashtoto mediqta e pulna s negativni novini-toq narugal onq, toq kral pari poslednite 2 godini, i edi si kvo oshte. Ako ima edna takava rybrika za ei takiva polozhitelni neshta mnogo hora she zapochnat da gledat na sveta po dryg nachin. Yvereno moga da kazha che bulgarina gleda s negativizum i pesimizum kum mn neshta ot zhivota, no eto che edin obiknoven mlad chovek (fakta che slysha Soulfy obache go pravi po specialen)s dobrata si postupka obrushta zhivota na mnogo hora - ne samo direktno zhivota na horata ot dnes.bg a i na obiknovenite bg grazhdani koito chetat statiqta i se radvat na dobroto, napraveno ot nqkoi na nqkoi.
Ta da-ako mozhe edna takava rybrika shte e qko, ili puk pone blog, kudeto da spodelqme takiva zhiteiski istoriiki. Aide vesel den :)
цитирай
17. анонимен - :)
13.04.2007 19:14
Сега е момента да помислите за вбъдеще.Имаше един много хубав филм "Предай нататък" (не съм сигурен за името) в който всичко тръгна от едно малко момче което беше помогнало на някой, и когато го попитаха какво иска в отплата момчето каза нищо, просто когато се наложи и някой има нужда му помогни, поне на още трима души ти направи добро.(цитата не е дословен :> но горе доло беше в този смисъл) такаче ако помогнете на още трима души и след това те на по още трима и така нататък ... резултата ще е много приятен.А да и това което забравих мисля че филма беше по истински случай :) такаче хора отвръщаите с добро , дори когато някой се е държал зле с вас защото неминуемо жестът някога ще се върне към вас!!!
цитирай
18. анонимен - Hell Yeah
13.04.2007 19:14
Eto taka trqbva da mislqt i deistvat mladite hora v BG. Siguren sum oba4e 4e mnogo malko hora shte mi povqrvat, ako im kaja za slu4kata bez da vidqt statiqta. Ideq
цитирай
19. mario20 - bez komentar
13.04.2007 19:21
a ako e s kometar, toi e....4e ima svetlina v tunela...:)))
цитирай
20. анонимен - Поздрави от Данчо и Мира
13.04.2007 19:22
Ние лично познаваме Светльо и той наистина е страхотен пич. Способен е на още много велики и благородни постъпки.
Само почакайте да видите когато обиколи Черно море с ветроходната си лодка колко хора ще спаси ;).
Въобще не се очудваме че го е направил.
Докато има хора като него си заслужава да човек да остане да живее в България, и да се нарича Българин.
Поздрави от Данчо и Мира.
цитирай
21. анонимен - Браво, Светльо. Е заради такива ...
13.04.2007 19:46
Браво, Светльо. Е заради такива хора си струва да стоим още в тази държава! :)
цитирай
22. анонимен - Braos pich!!!
13.04.2007 20:00
...ame ne samo da mu vikame "Braos" ..i da go pliushtim po ramoto kato futbolist saotbornik, ami vzemete neshto pomognete na momcheto. Ako tarsi rabota - namerete mu! Ako si ima iahta, kakto razbrah ot 20 nomer, i shte obikalia - namerete mu sponsori ili hora koito biha iskali da reklamirat neshto po platnata mu ili iahtata. Ili nai malkoto - izpratete mu flanelka na vashata firma, s originalni podpisi na vsichki Vi!! + obshtata vi snimka s posveshtenia:))...
Badete hem umni i v sashtoto vreme praktichni, taka i vie shte se dovolni i toi mozhe bi blagodaren! ...i shte spim spokoino ..po bez gashti..- kakto kazvashe baba mi:))
....koito misli kato men - dobre , koito ne - dobre doshal da e v 20 vek:))
цитирай
23. анонимен - За учудване си е....но.....
13.04.2007 20:20
Аз също съм срещал такива хора,малко но ги има.Ако се срещна със Светослав и аз ще го черпя и ще си поговорим по въпроса като как така се е съхранил като ЧОВЕК:)
цитирай
24. анонимен - Хмммм
13.04.2007 20:29
Нищо лично, но тези дето са много учудени на постъпката да се позамислят... То това е нормалното все пак а не другото! Иначе 10х на ЧОВЕКА и днес бг да почерпи.
цитирай
25. анонимен - Браво на всички Светльовци!
13.04.2007 20:29
Браво на Светослав за постъпката!!!
Аз искам да ви разкажа за моя Светослав, който миналата седмица на Лалето на Витоша намери мобилен телефон - оказа се вътре с 250 записани номера, обади се на номера MAMA, и зарадва младежа, който беше останал без телефона и контактите си. Е, пихме по една сладка Дядова усуканица! Май всичко си зависи от първите седем години. Съгласна съм с читател 21! Браво, момчета!
цитирай
26. анонимен - Браво
13.04.2007 21:11
Представете си само ако всички хора станат толерантни и престанат да крадат лъжат убиват и изнасилват.какъв ли ще стане живота тогава
цитирай
27. анонимен - I na men mi vurnaha damskta 4anta s karti,pari...
13.04.2007 21:16
Bravo na Svetlio!
predi 3 meseca zabravih 4antata si v izvestno kafene v liulin.Setih se 5 4asa sled tova.Vlizaiki obratno tam,servitiorkata/18-19god./sko4i ot stola i direktno mi ia podade/ne lipsva6e ni6to/!!!!!!!STIGNAH DO TAM,4E SE OBADIH I NA 6EFOVETE I DA IM KAJA KAKUV 4ESTEN I ISTINSKI 4OVEK SI IMAT!BLAGODARIA I O6TE I O6TE I O6TE...!NEKA IMA TAKIVA HORA,NEKA GI IMA VE4NO SRED NAS!
цитирай
28. анонимен - БРАВО :)
13.04.2007 21:28
О, супер, супер, БРАВО :)
цитирай
29. анонимен - евала !!!
13.04.2007 21:35
евала му права на момчето,кара ме да се замислям !!!!!
цитирай
30. анонимен - Браво на Светослав!
13.04.2007 21:48
На мен ми откраднаха преди години портмонето и големи проблеми ми създаде това, че и личната ми карта беше вътре. Имаше обаче визитка на баща ми и някакъв човек намерил захвърлено портмонето, без парите, разбира се, видял визитката и се обади вкъщи. Спести ми разправии из полицията. Благословени да са такива хора!
цитирай
31. анонимен - Ами, какво да кажа...
14.04.2007 00:29
Явно в България има и не е чак толкова бедни хора, след като някой намира професионален фотоапарат и предпочита да го върне срещу едно "благодаря", отколкото да го продаде. Дай боже един ден всички да я докараме до там, че 2000 лв да ги нямаме за пари :)
цитирай
32. jiovanio - Предложение #2
14.04.2007 00:38
Да се издигне кандидатурата на Светослав за евродепутат- сериозно!!!
цитирай
33. анонимен - ?
14.04.2007 02:47
Ako biah na va6e miasto ne bih vzel aparata obratno ili bih mu podaril drug :)...da ima da si snima na iahtata PI4A.EVALA! Absolutno podkrepiam ''22''.
цитирай
34. анонимен - Благородна постъпка
14.04.2007 04:21
Далеч съм от мисълта, че едно "Браво" и потупване по рамото са достатъчни...

Момчето заслужава много повече!

Радвам се, че има такива Българи!
цитирай
35. анонимен - Има още съвест в хората!
14.04.2007 10:51
Такива постъпки заслужават да бъдат оценени, но не съм съгласна че трябва да се гледа на тях като на чудо невиждано - още има свестни и честни хора в тая България. Дори мисля че има много такива, но незнайно защо болшинството от супер материалистично и егоистично устроени хора ги приема за особняци или балами. И мисля си че поради това ни се струва че хората като Светльо са изчезващ вид - все пак не е приятно когато постъпваш по съвест да гледат на теб като на човек с ментални увреждания.
И в духа на общото въодушевление ще кажа че тази история ми напомни нещо в което винаги съм вярвала - човек печели много повече когато дава и помага на хората. Като казвам "печели" имам предвид по-важни неща от възхищение и голи благодарности, а именно чувството че си станал по-добър и по-достоен човек.
Евала Светльо!
цитирай
36. анонимен - Pohvalno!
14.04.2007 11:34
4estno kazano az ne sum u4udena..moje bi za6toto poznavam takiva hora. Vqrno e, malko sa, no vse pak gi ima. I kogato 4ovek se opita da bude malko kato tqh...stava po-dobur :) Bravo na momcheto!!! :)
цитирай
37. анонимен - БРАВО!!!!
14.04.2007 12:07
Браво на Светослав!Има все още благородни и честни хора.Поздравления и за родителите му че са възпитали такъв син!!!
цитирай
38. анонимен - Риалити шоу без камера
14.04.2007 13:33
В света има и добри и лоши хора. Трябва да вярваме, че добрите хора ще стават повече от лошите. Не зная как да ги познаваме, но ги има. Обикновенно не си даваме сметка, че до нас има такъв човек, докато не видим доброто от делата му. Благодаря Ви добри хора!
През юли 2002 г., в района на плажа на Синеморец попаднах в тежка ситуация, започнах да се давя. Бях далече от брега, на около 200-250 метра. Помахах с ръка за помощ към спасителите и един от тях ме видя и ми помогна. После разбрах, че се казва Краси. Измъкна ме на брега и ме спаси. През 2003 г., благодарение на Краси, който ме спаси от удавяне, на бял свят се появи третият ми син. Не зная второто име на Краси и откъде е, просто работеше тогава като спасител на плажа. Краси багодаря ти! Бъди благословен!
Днес съм трудно подвижен инвалид, трудно изминавам 300 метра пеша. Срещам се на улицата и в трамвая с различни хора и добри и лоши. Получавам много помощ от непознати и близси хора. Благодаря на хората, които изпитват нужда да помогнат на непознат човек в нужда. Вярвам, че тези хора ще спасят човечеството и себе си.
14.04.2007 г. Васил Филипов
е сега
цитирай
39. анонимен - абе стига бе!!! престанете да ко...
14.04.2007 14:23
абе стига бе!!! престанете да коментирате тази постъпка като чудо невиждано, престанете да обяснявате, как няма други такива хора. Не осъзнавате ли, че с учудването си, показвате че подобна благородност ви е чужда. Как не се усещате, че с подобни изказвания се излагате! И ти, и Елена!.
цитирай
40. анонимен - Това момче заслужава да получи орден за ЧЕСТНОСТ
14.04.2007 15:08
ЕВАЛА!
цитирай
41. анонимен - :)
14.04.2007 16:41
towa mom4e triabwa da go izkarate ot redakciata i da go napiete kato za posledno :) i posle da slojite snimkow material :)
цитирай
42. jvt - Малко повече вяра....
15.04.2007 00:34
Има един неписан закон в тази вселена - в каквото вярваш -това става. Има и друга истина в която съм сигурна всеки един от вас се е убедил в един или друг момент :" каквото направиш - това ти се връща!" Моят син (13 годишен) намери протмоне преди с кредит карти, чек (от заплата за 2 седмици) и с близо $120. Неговите приятели веднага му дадоха идея как да буде умен и да похарчат парите, но тоий не се съгласи с тях и намери сосбтвенника по документите. Собственника на протмонето бил много радостен ,но и изнадан. Предложил на сина ми възнаграждение , което той отказал с обяснението, че просто прави това което е редно и правилно.Човека му поискал адреса и името и оше същата вечер донесоха с жена си кутия с бонбони с хиляди благодарности. Около месец по късно , мобил теелефона на сина ми изпадна от джоба на панталона докато карал колело преминавайки през няколко квартала. Къде да го търсим?! Звъним на номера - никой не отговаря. На мои познати се е случвало такова нещо и не само ,че не им върнаха апаратите ,но и получиха огромни сметки за плащане навъртяни за времето докато се усетят и канцелират телефона. Имах причина за притеснение ,но не за дълго. Позвъни се на телефона ни и мъжки глас ме попита дали сина ми си е загубил телефона в района на един коя си улица. Човека го намерил докато се разхождали с жена си и набрал теелфона с името " Home". Взехме го и още същата вечер занесохме букет с цветя и кутия с бонбони.
Лошо е че много често нямаме (губим) вяра в доброто, негативни сме към себе си и към околните ,особенно когато се отнася за нас - българите. Живея извън България от 17 години и ми се е случвало да загубя вещ (с адрес и име) и да не ми се върне , а също и да ми се откраднат неща. Не е до БЪЛГАРИНА ,а до човека! Навсякъде има измамници и насякъде ще срещтнете честни хора. Човешкото поведение е заразяващо и мисля че е важно да живеем по принципа "не прави на другите това ,което не искаш на теб да ти се направи!". Това да е примера който да даваме на своите деца. Добрината която ние даваме - винаги се връща при нас под една или друга форма! Свтът около нас е отражение на това което сме ние самите. Нека имаме повече вяра в доброто и то ще се умножава. Нека такива като Светослав не са "чудото на деня/седмицата/годината... А на Свтослав - да благодарим за добрия пример! И по няколкото горесподелени примера се доказва ,че такива хора не са на изчезаване и на честността не е минала "модата" в България. Такива хора съществуват сред нас и доброто ще се размоножава, само трябва ние самите да даваме добрина и да имаме повече вяра...
цитирай
43. анонимен - БРАВО!!!!!!!
15.04.2007 14:20
Малко съм учудена от тази добрина,/извинете ме/,защото "ни направиха да мислим само за пари".Особено при по- младите хора е "модерно"да имат наи-различни вещи,които в повечето случаи не са им необходими,но така са по-интересни,правят впечатление,харесват ги...........Да е жив и здрав Светослав,да благодари на родителите си,че така са го възпитали!!!!Нека да има повече такива хора!!!Аз бих постапила по същият начин,такава съм-не мога да спя,ако не е наред нещо.Не съм убедена,че доброто се връща-винаги съм се опитвала да правя добро,да помагам/безкористно/,а когато съм имала нужда от "протегната ръка"-изключително рядко.Искам да разкажа каква"добрина" ми се случи-катастрофирахме,удариха ни челно,по чудо останахме живи/семеиството ми/.Все още съм в болнични с черепно-мозъчна травма,тежко комоцио и др.усложнения,вече 3 мес.Преди 2 седмици ми се обадиха,за да ми съобщят,че са ме уволнили от работа,защото не могат да ми плащат усигуровките???Това са добри хора,нали?Но нека да има повече хора като Светослав,нека да си помагаме,да не се мразим!Не всичко е пари,приятелю,НЕ ВСИЧКО Е ПАРИ!
цитирай
44. анонимен - Поздрави от Веско - Сумото
16.04.2007 01:47
Поздрави Светлъо, поздрави и от "Е" клас или поне от тези, които останахме в БГ.
Искрено се радвам, че ти се е отдала възможност да възродиш вярата в доброто отношение между хората.
Не ми се иска, но ще кажа на останалите, че учудването, което изразяват към подобна постъпка е само и единствено черна точка за тях.
Успех и нека силата бъде в Вас :-)
цитирай
45. анонимен - Leleee truneeeee
16.04.2007 20:45
...kakvi dobrini gi drobi6 dobrqko!!!
цитирай
46. анонимен - хубаво е...
18.04.2007 11:49
...да се разказват тези истории, защото ги има много повече, отколкото ги говорим. Интересно, преди малко написах нещо в друга тема, но с риск да се повторя - моя колежка (която тъкмо събираше 1000 лева за първа вноска за кола) намери портфейл с документи, кредитни карти и 400 лв в брой на чужденец, живеещ в България. След 2 часа обикаляне из кварталите намерила адреса му и като се изтъпанила на вратата му той и жена му (Българка) щели да припаднат.
цитирай
47. cecka1504 - Наистина е страхотно!
18.04.2007 16:33
Нямам какво повече да добавя към всички онези, които са възхитени от постъпката на момчето. Не знам как точно мислите да му се отблагодарите, но и аз имам едно предложение. Вземете и му разпечатайте всичките тези коментари и му ги подарете. Струва ми се, че ще се зарадва. Както всички на неговото дело :))) И аз му стискам ръката! Поздравления!
цитирай
48. invertedquestionmark - За мен лично не е чак толкова стра...
19.04.2007 17:30
За мен лично не е чак толкова странно, че го е върнал, а това колко много време е изгубил, за да се постарае. Мисля, че и аз бих се опитал да намеря опитам да намеря собственика на изгубена вещ, но все пак не бих се и престаравал...

Ще сподели ли някой на чий точно концерт е изгубен апаратът?
цитирай
49. анонимен - Поздрави от Емил
23.04.2007 18:02
Поздрави за Светльо, аз като човек, който го познава мога да кажа, че постоянно ми е правило впечатление неговата будна съвест, сигурен съм, че това е само една отдоблесните му постъпки, киято е получила гласност.
цитирай
50. анонимен - Нека бъдем хора, а не идиоти?!
25.04.2007 12:09
Просто искам да кажа, че всеки може да бъде на мястото на Светослав, но има много измежду нас, на които им липсват "първите седем годинки" от детството им! Много са важни тези години! Всичко е въпрос на възпитание, на това как ще те възпитат у дома, не в кварталното училищет, а у дома. Всичко се гради от малък човек до възрастният индивид, който някога ще създаде наследници - копие донякъде на самия себе си! Затова е много важно да се замислим как трябва да възпитаваме децата и какви искаме те да бъдат - като Светослав или като останалите "идиоти", които за 5лв. в джобати ще те осакатят за цял живот и прочие... Това мисля аз - вашето мнение може да е различно! Радвам се, че се срещат такива хора като Светослав в наши дни! ЦВЕТАН
цитирай
51. анонимен - BRAVO
04.10.2007 17:28
Napalni mi dushata....!!!
цитирай
52. анонимен - Bravo
23.12.2007 10:19
Bravo, Slavi, vinagi si bil takyv! Bydi veren na sebe si!!!
цитирай
53. анонимен - na toy dolls
25.04.2008 11:29
na toy dolls na live-a
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dnes4o
Категория: Новини
Прочетен: 5453691
Постинги: 174
Коментари: 6128
Гласове: 940
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930