Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2007 16:59 - Бунтът се оказа плодотворен, задържаха убиеца
Автор: dnes4o Категория: Новини   
Прочетен: 4515 Коментари: 18 Гласове:
0

Последна промяна: 09.02.2007 18:25


Протестът на шофьорите от сутринта до следобяд

Убиецът на 51-годишния таксиметров шофьор Емил Емилов е 27-годишният Георги Пейков от столичния квартал "Люлин", предаде БГНЕС.

Убиецът, който е наркоман, бе задържан днес след обяд, много бързо направи пълни самопризнания и показа на полицията ножа, с който е извършил тежкото престъпление.

По-рано министърът на вътрешните работи Румен Петков заяви, че има задържан. Изявлението бе направено след срещата в Министерски съвет между представителите на властта и тези на протестиращите пред Народното събрание, на която двете страни се договориха за доста промени в полза на шофьорите.

За момента протестиращите пред Народното събрание таксиметрови шофьори отказват да се изтеглят, въпреки че бяха информирани за постигнатите договорености между техни представители и министри от кабинета.

Протестиращите посрещнаха с аплодисменти новината, че има задържан за убийството, но настояха да научат неговото име и категорично отказват да направят път за шествието за подкрепа на българските медици в Либия.

51-годишният Емил Емилов бе заклан тази нощ в квартал "Люлин", а убийството му предизвика яростни протести в София и страната.

Пред парламента се събраха огромно количество таксиметрови шофьори от столицата, за подкрепа дойдоха и техни колеги от провинцията.

Самият столичен кмет Бойко Борисов разпореди на СДВР да пропуска всички автомобили, които искат да влязат в града. Хилядите коли на протестиращите нокаутираха движението в столицата.

Политиците реагираха по различен начин - от СДС заявиха, че убийството на таксиметровия шофьор Емил Емилов е капката, която прелива чашата на общественото търпение, а управляващите са ни напомнили Виденовата зима.

Главният прокурор Борис Велчев заяви, че убийството има важен приоритет за работата на прокуратурата и допълни, че  е "по-важно да се вземат превантивни мерки, защото и да хванем довечера убиеца, това няма да гарантира, че подобен инцидент няма да се случи и утре, и вдругиден".

Самите таксиметрови шофьори пък поискаха задължителна застраховка "Живот", действащ свой синдикат, съставен от шофьори, а не от хора над тях, както и действащите закони да са за всички. Те пожелаха и облекчение при покупка на автомобили и връщането на патентния данък за този вид дейност.

В ранния следобед протестът придоби и по-яростно изражение, като някои от демонстрантите започнаха да замерят сградата на Народното събрание с яйца.

Протестът на шофьорите от сутринта до следобяд



Тагове:   оказа,


Гласувай:
0



1. анонимен - и какво от това
09.02.2007 17:25
какво от това че има задържан всички знаем какво ще се случи накрая полицията действа а съда ги пуска толкова случаи има такива това не е решение трябват други мерки и най вече много работа а не само да дават изявления и да се правят на съпричастни нали ходеха министри в бяла и какво днес са пуснали убиеца на хората но жалко и за него все пак така че само пози на управляващите гледаме в последно време ама хич не им дреме
много знаят да говорят но нищо не вършат не трябва хората да се отказват от протестите
цитирай
2. анонимен - Майната им
09.02.2007 17:28
Аре бе!!!!!!!!!!!Всеки ден убиват хора бе ей!!! И за кво е този бунт - да се махне корпуратвиеният данък и да се върне патента-демек повечко парички да има. Е стана вашата!!! Като искате безопасност защо се отказахте от идеята за предпазни стъкла на предните седалки а!?!?!?!Пак заради пари нали!!!
цитирай
3. анонимен - хората наистина са прави
09.02.2007 17:33
защото никъде вече няма сигурност и това трябва да се спре не може да отидеш на работа и да те заколят за 2 лева стана така че и не можеш спокойно да работиш а тях горе ги пазят 100 човека от какво ги е страх та нима ние ходим с охрана или нашите деца
цитирай
4. анонимен - Така чевръсто
09.02.2007 18:23
да бяха хванали и убийците на двете сестри от Пазарджик, ама се сещат само като им запарят креслата под оядените задници...
цитирай
5. анонимен - проблема
09.02.2007 18:23
съжелявам много за убийството на 4овека ама и вие таксиджите станахте много нагли. много да лъжете да обижадте. така че вземете си и вие урок. бъдете по хора.
цитирай
6. анонимен - Изгодата
09.02.2007 18:33
Май никой не обърна внимание на едно от исканията на такситата -> да им се позволи да карат трошките без ограничение колко са стари. И после най-нагло ми говорят за сигурност. Ама жертвите от катастрофи са повече от убитите таксиджии. И ще станат още повече ако се позволи стари коли да са таксита.
цитирай
7. анонимен - Дали??
09.02.2007 19:38
Според мен не е това убиецът. Как е убит по време на движение, а апаратът е показвал 8 лв. И защо тоя като не е имал пари не го е обрал. Наркоманът не подбира и щеше да вземе всичко. Намирисва ми!!! Според мен всичко е за да се освободи центъра и да се разкарат такситата. После ще се окаже, че нещо не е така, ще видите.
цитирай
8. анонимен - Жалко!
09.02.2007 20:00
Жалкото е, че използват смъртта на човека да извлекат собствена изгода. Каква сигурност може да им донесе отмяната на корпоративния данък и разрешението да карат стари коли. Слагането на преграда между шофьора и клиента или паник бутона или нещо подобно, е най-доброто което може да се направи за безопасността им! Ето това трябва да им са исканията им, а не оставки, падане на корпоративни данъци и каране на стари коли! Жалко, много жалко за уж сплотените таксиметрови шофьори!
цитирай
9. анонимен - jalko za 4oveka no tezi nelegalnite ...
09.02.2007 20:03
jalko za 4oveka no tezi nelegalnite deto tarma4at tiax koi gi goni
цитирай
10. анонимен - Протестът на шофьорите от сутринта до следобяд
09.02.2007 21:47
АКО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НАРУШАВАТ ПРАВАТА НА ОСТАНАЛИ ТЕ ХОРА ЩЕ ИМА ЗАВЕДЕНИ ЧАСТНИ СЪДЕБНИ ИСКОВЕ СРЕЩУ ВОДАЧИТЕ НА ТАКСИТА
цитирай
11. анонимен - do koga shte se tarpiat prostotiite na tezi bakshishi
10.02.2007 01:39
искам да ви обарна внимание че всички тези протести ниямат нищо общо със смърта на човека. Тези протести са свързани със финасови искания на тези хора. Това което те искат няма нища общо със убийството на техния колега.Обществена тайна е че таксиметровите шофьори са едни от хората които са така наречените паразити в нашето общество.Нека да се провери всеки един от протестиращите какво е дал на нашата държава, какво е дал на нашето общество.Нека проверят по номера на паркираният автомобил на пл. Народно съброние, собственикът или арендаторът/ лизингополучателят/ колко данъци и осигуровки е платил на държавата/, с какво е допринесъл за развитието на нашето общество и държава, та има претенции от тях и от нея та има нахалствотоа и наглоста да блокира движението и животА в една европейска столица. Аз питам къде е държавата в тази ситуация и къде е полицията за да неутрализира действията на тези хора ? Исканията им са само чисто икономически и комерсиални. Ако сме нормална държава тези хора не трябва да имат шофьорски книжки, защото те са най- големите нарушители на движението по пътищата, за един работен ден всеки един прави толкова нарушения на закона за движение по пътищата, които са достатъчни да му се отнеме свидетелството за правоуправление. Не мога да си обясня толерантността към тяхното нахалство от страна на кмета на София и от страна на водещите политически личности на нашата държава. През 2001г. те направиха същия цирк и излезе че убиството на това дете е извършила неговата майка. Тогава тези хора също поставиха икономически искания. Моля отговорните политически лица в тази държава да изпълняват своите функции за които сме ги избрали. Не може няколко десетки лица да блокират двумилионен град със своите ИКОНОМИЧЕСКИ искания. От чуждото нещастие искат дивиденти да искарат. МОЛЯ УВАЖАЕМИТЕ ПРАВООХРАНИТЕЛНИ ОРГАНИ НА ДЪРЖАВАТА ДА ИЗПЪЛНЯВАТ СВОИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ!!!
цитирай
12. анонимен - сдф
10.02.2007 10:38
тия таксисти изнагляха съвсем. Вчера гледах протеста по тв и наситина се изумих как смъртта на колегата им почти не се споменаваше. Главното беше "корумпирани полицаи", щото ги спирали за колан., корумпирани политици, че им искали данъци и т н. А, и оня лумпен волен не пропусна да яхне протеста и да поиска оставки. Нещастници отсекъде
цитирай
13. анонимен - Майната им
10.02.2007 11:35
А някой прави ли статистика колко хора са пострадали след катастрофи с жълти коли!?!?! Не са един или двама клинети, които са били бити, защото са отказали да платят надценката на бакшиша!!! Целият митинг си беше чисто и просто за икономически интереси...... Язък за човека
цитирай
14. анонимен - za ybiistvoto
10.02.2007 11:40
ne viarvam che sa namerili istinskiat ybiec-za men tova e izkypiltelna jertva!Ne moje da sa tolkova ekspeditivni v sluchaia-faktite go potvarjdavat za ostanalite slychai.
цитирай
15. анонимен - за стачката и убийството на таксиметровия шофьор
10.02.2007 13:15
Според мен така се прави,трябваше да се вдигне полувин София, за да разкрият убиеца и да им намалят данъците. Апропо искам да кажа,че аз лично нямам нищо общо с таксиметровите услуги и фирми, но само мога да кажа едно БРАВО на тези момчета,защото така се прави,за да извоюваш исканията си. Никой от политиците в тази държава не мисли за хората,трябва да се вдигат стачки,да се правят протести и пак не е ясно дали ще се получи.Питам Аз, защо с пенсионерите и младите майки не е така и веднага ще ви отговоря,защото нямт коли,за да препречат пътните артерии на града,за да имат нормално увеличение на парите им.Още веднъж Браво на тези момчета,така се прави,за да има ефект и резултат.
цитирай
16. анонимен - за стачката и убийството на таксиметровия шофьор
10.02.2007 13:15
Според мен така се прави,трябваше да се вдигне полувин София, за да разкрият убиеца и да им намалят данъците. Апропо искам да кажа,че аз лично нямам нищо общо с таксиметровите услуги и фирми, но само мога да кажа едно БРАВО на тези момчета,защото така се прави,за да извоюваш исканията си. Никой от политиците в тази държава не мисли за хората,трябва да се вдигат стачки,да се правят протести и пак не е ясно дали ще се получи.Питам Аз, защо с пенсионерите и младите майки не е така и веднага ще ви отговоря,защото нямт коли,за да препречат пътните артерии на града,за да имат нормално увеличение на парите им.Още веднъж Браво на тези момчета,така се прави,за да има ефект и резултат.
цитирай
17. анонимен - Какво падение!
10.02.2007 17:47
Използваха най-нагло смъртта на човека,за да поискат каквото се сетиха.Чудя се дали няма да поискат някой да ги изкъпе,че вонят отвсякъде!Ужас!!!
цитирай
18. анонимен - komentar
11.02.2007 09:14

Мисля че всеки има права и свои избор но това което правят таксиметровите шофъори е потъпкване на правата на останалите .За тава мисля че всичко това к оето правят е нередно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dnes4o
Категория: Новини
Прочетен: 5461948
Постинги: 174
Коментари: 6128
Гласове: 940
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930