Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2007 19:50 - Станишев извади брадвата: Изпрати Овчаров в отпуск и уволни още двама
Автор: dnes4o Категория: Новини   
Прочетен: 6062 Коментари: 28 Гласове:
0

Последна промяна: 05.05.2007 19:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров е потвърдил готовността си да подаде оставка от заемания пост в правителството, ако това би довело до стимулиране на реформата в следствието и съдебната система.

Това съобщи правителствената пресслужба след днешната среща между министър-председателя Сергей Станишев и Овчаров.

В резултат на разговора и по преценка на Станишев министърът на икономиката и енергетиката излиза в отпуск веднага след приключването на работното посещение на правителствената делегация, оглавявана от премиера, в Русия.

Освен това премиерът освободи от заеманите им длъжности заместник-министъра на икономиката и енергетиката Корнелия Нинова и заместник-министъра на държавната политика при бедствия и аварии Делян Пеевски.

Станишев заяви категоричната си позиция, че изпълнителната власт ще окаже пълно и детайлно съдействие на прокуратурата.

Премиерът е убеден, че цялостното изясняване на всички данни, факти и доказателства, както и гарантирането на публичност и прозрачност по прокурорската проверка, ще имат оздравителен ефект върху състоянието на съдебната система и следствието, тъй като именно нерешените проблеми в него са в основата на сегашното обществено напрежение.

Премиерът напълно подкрепя инициативата на главния прокурор Борис Велчев с хода на цялостното разследване да бъдат своевременно запознавани експерти на Европейската комисия.

Припомняме, че само преди ден Румен Овчаров обяви, че няма намерение нито да подава оставка, нито да иска отпуска или да се оттегля от длъжността, която заема.

Пак вчера пък стана ясно, че директорът на Националната следствена служба Ангел Александров е излязъл в годишен отпуск.

Александров беше замесен в скандал с искане на пари под масата от директора на „Булгартабак“ Христо Лачев.   Шефът на следствието беше замесен и в друг, още по-шумен скандал, с министъра на икономиката Румен Овчаров.   Двамата взаимно се обвиняваха в далавери и заплахи за живота. 


Тагове:   още,   отпуск,   Овчаров,   Станишев,


Гласувай:
0



1. анонимен - Най-после!
05.05.2007 19:58
Най-после премиера набра смелост !!!
Може Овчаров да не е носител на вина по случая, но с арогантното си поведение страшно отблъсква.
цитирай
2. анонимен - Само така!
05.05.2007 20:08
Давай Станишев, само така! Овчаров се самозабрави!
цитирай
3. анонимен - Cjaslata darjava e edna jama c mr...
05.05.2007 20:35
Cjaslata darjava e edna jama c mrasotii,korupcija.....
цитирай
4. анонимен - Цялата комунистическа мафия се самозабрави!
05.05.2007 20:42
Наред с помагачите им царисти и турци.
Крайно време е да се намери начин да се спре тоталната рекомунизация на България.
И все по-голямата й зависимост от Путиновата Русия.
цитирай
5. анонимен - \redno beshe
05.05.2007 22:20
Dori i da ne e vinoven Ovcharov po dobre e da si vzeme otpusk,zashtoto se nadiavam che borbata s koruptziata zapochna.Tezi dalaveri ne sa ot vchera te sa rezultat ot 10- 12 godini nasam.I vsichki tezi politichi kato Stoianov, Kostov i razbira se BB sa vatre.A sega kogato zapochna istinska voina sreshtu koruptziata kradetza vika -drajte kradetza.Jelaia uspeh na Stanishev i Koalitziata.
цитирай
6. анонимен - Хайде Серго , че след Овчара и ти :D
05.05.2007 22:26
Хайде Серго , че след Овчара и ти :D
цитирай
7. анонимен - TupakMaNGO
05.05.2007 22:41
абе тия що не ни пускт да коментираме направо на сайта?
Лошо ни се пише щом всеки може да разклати държавата само с приказки. Не разбирам как може Овчаров да попречи на следствието. Има три власти: изпълнителна, законодателна и съдебна. Значи Александров като част от съдебната е разбираемо, че се оттегля в отпуск, въпреки че връзките са си връзки и това едва ли ще му ограничи контактите. Но Овчаров е в изпълнителната власт и вместо да работи, цялата ни икономика ще е на самотек. Докога?
Как е възможно цялата ни икономика и енергетика да бъдат обезглавени за неясен период от време, само заради недоказани ИЗЯВЛЕНИЯ и нищо повече.
цитирай
8. анонимен - metnaha se
05.05.2007 22:45
БСП мафиоти,СДС-аут.ATAKA-nacionaliziraite gi,natikaite gi v zatvorite.
цитирай
9. анонимен - metnaha se
05.05.2007 22:45
БСП мафиоти,СДС-аут.ATAKA-nacionaliziraite gi,natikaite gi v zatvorite.
цитирай
10. анонимен - TupakMaNGO
05.05.2007 22:52
Разбирам да имат доказателства срещу Овчаров и тогава да му се поиска оставка, но да излиза в отпуск просто щото всички сме като в един голям биг брадър.
Забавят се проекти и който ще спечели от това той е и организирал цялата работа. Но това няма да сме ние, простите хора.
Явно наистина някой много му се иска не Овчаров, а някой друг да определя фирмите изпълнители на мегапроектите, които бяха подписани и които превръщат Бг в значителен разпределителен център на нефт и газ, а не само на дрога както беше до сега.
цитирай
11. анонимен - dokoga
05.05.2007 22:53
Dokoga shte gi tarpim tiq idioti.Tozi pat nqma da stane po tqhnnata.
цитирай
12. анонимен - pahika
05.05.2007 23:01
Koaliciqta e v panika. Ov4ara bil nai-golemiq igra4.VEL4EV Vkarai go toq v zatvora.PARVANOV zashto mal4ish.Ataka umnata.
цитирай
13. danailpetrov - пикае ми се
05.05.2007 23:30
ама честно

но по е важно да напиша тукакси какво си мисля
в компютер клуб матрицата съм
днес ми платиха 20 лева от 70-те които ми дължат-статист съм във игрален исторически филм продукция на бибиси за шаленджер
но плащат нашенци-с бермудки по мустачки

та по въпроса
кралицата на англия не осъзнава че изпраща секретарчета по ключови посолства деца избрани от сиропиталища и обучавани и възпитавани от стари моми във дух на самота
сирачета които често пъхат по дупетата си разни предмети
слабо казано стари ергени
а сиреч гей който сам пред себе си не го признава за него неприлично е например мъж и жена да се усмихват един на друг на публично място и тъй натам а камо ли да се целуват а ние туй не го разбираме

това би сторило всичко за да разбие нечий дом и да довърши нечии деца под вътрешен предлог че е бранител на английската култура-но то не го съзнава
такива се смениха тук поне дузина едно след друго еднотипни

такива тя праща по ключови посолства посолството и в софия е ключово-по-ключово дори и от това в вашингтон защо-?тя знае ами ний-
така било при левски сиреч същото каква атина бре брато не виждаш ли...

когато александров-сиреч нашият-иде и го попита-кого да натопя тоест посоча то рече овчаров

а нашият минпредс веднага пък посочи на овчарова вратата знаейки отде иде протуберанса но не осъзнавайки характеристиките на законодателя си

овчаров е съгласен той единствено кадърен и обединяващ леви с десни основателят на този кабинет-та стига го крепих-без спор-ще си подам оставката-

аз бих се радвал да разглеждам в скоро време строшени витрини на магазини за часовници и на оказиони и при това строшени от наскоро масово уволнени ченгета не бих се учудил но самите българи са тъй извратливи че не знам наде ще иде работата тъй че-чакаме
а засега се прави квото каже то- и винаги било така е
цитирай
14. анонимен - И на мене
06.05.2007 00:10
Първото правителство което се захвана сериозно с престъпността...май ще бъде победено от нея, а на нас е отредена ролята на дойни крави. Всемогъща е някогашната ДС
цитирай
15. анонимен - така е
06.05.2007 00:25
.
цитирай
16. анонимен - Една птичка пролет не прави
06.05.2007 00:36
е жертва на накърнени партийни и икономически интереси. Да беше раздавал с широки шепи на привикналите да погризват от държавната трапеза, нямаше да му устроят такъв театър. Уви, решил си беше човека, че може да изкорени порочните практики за източване не държавни предприатия.
цитирай
17. анонимен - daaa
06.05.2007 00:45
tova e izmeta na naciata.ne si struva komentara
цитирай
18. ok3223 - Абе анонимко,
06.05.2007 06:12
защо се криеш като и бълха в гащи,и расиш глупости.А за овчарчето Калитко,дето е яхнало икономиката на БГ,не бери грижа.Това апартаментче от 324 квадта,в центъра на София ,не го е купило от едната заплата.Няма да уумре гладно,не бой се.Нахалната му,нагла и самонадеяна физиономия е омръзнала на всички.За арогантния му и господарски манталитет и език да не говорим.Милионите не ги е натрупал с бачкане,а с далавери.Типичен милионер,новобогаташ и ...покръстен" социялист".
В БСП има много по-добри икономисти от него.И за твое сведение не са милионери и новобогаташи,а съвсем почтени хора.
Такива като Овчарчето и Петковчето,са гробокопачите на социялистическата идея в БГ.
Ако не се освободим от тях навреме,те ще закопаят БСП.Помни ми думата.Ако не се направи нещо радикално,на местните избори сме капут.Спасява ни това,че десничарите са овце, и магарета ги водят...Засега,само това.Понял.
цитирай
19. анонимен - prawist
06.05.2007 07:02
Договорите с Русия за Белене и газопроводите са нищожни.Подписани са от следствен министър.
цитирай
20. ok3223 - Ех,TupakMaNGO
06.05.2007 07:29
и ти ли си мислиш,че Овчарчето, милионера-социялист е почтено човече.От кога почтените хора ,с почтени средства започнаха да стават милионери в БГ.Такова чудо,от комунист да се пръкне по законен и почтен начин социялист-милионер-в природата не е ставало.А за да излязат на яве фактите и докменти,Станишев направи най-доброто за случая.като нареди на овчарчето да излезе в отпуск.Иначе той щеше да ноправи всичко,за да забосува разследването.И щеше да го опорочи,като всеки друг на неговото място.
Сега прокурора има думата и при добро желание,всичко ще се изясни окончателно.
По ходовете първи на Станишев вече се разбира,че работата е дебела, и че ни чакат разкрития и нови изненади.
цитирай
21. анонимен - ПРАВИЛНО!
06.05.2007 08:12
TUPAKMANGO,да те светна за вината на Овч.,че да не се мъчиш излишно:като министър е допуснал заместничката му К.Нинова да обгрижва Кр.Георгиев.А кой е той-има достатъчно инфо в нета.Или й е възложил да го обгрижва.Което е недопустимо!И сега поема така наречената отговорност.Тази му вина е разбираема от всички,включително от Станишев.Ако има друга-ще иде в съда.Нинова и Пеевски яко са се осрали и затова ги уволнява.И от други трябва да се отърве,ако не иска да му падне правителството.Ако се чудиш кои са другите-питай Овч.Фирми от БСП,които са лапали.Та някой им е позволил да лапат...Навързани като черва...
цитирай
22. ninaantonova - Не само в отпуск,
06.05.2007 08:24
да се маха, съсипа България. Да се маха и Масларова и всички останали.
цитирай
23. анонимен - м а ф и я
06.05.2007 11:36
време за оставки
цитирай
24. анонимен - Права си Ниночка,
06.05.2007 16:40
Ако не разкара тази банда от новобогаташи-милионери от властта бързо,БСП е обречена на тотална катастрофа на местните избори.Никой свестен човек няма да гласува за тях.Та тяхната политика по нищо не се различава,а на някои места е по лоша даже от политиката циганчето-Командир-Иванчо Костов.Гледам как училищата плачат за ремонт,пенсионерите обречени на гладна смърт,цените подскачат нагоре всеки ден,а те ми говорят само за макроикономическа стабилност и т.н.Какво ни грее тази стабилност,когато мизерията се настанява още по-стабилно по нашите домове,а младежта на БГ,отиде в чужбина да слугува на чужденците.Мафията бесепарска осра окончателно социалистическата идея и социализма,като идея и философия.
Да те пази Господ от покръстен "комунист-социалист" и милионер-социалист-МИНИСТЪР.
Лоши хора са това,нали.
цитирай
25. viovioi - Той няма брадва!
07.05.2007 07:22
Сержиньо се оказа лош играч в центъра.
цитирай
26. анонимен - Станишев извади брадвата: Изпрати Овчаров в отпуск и уволни още двама
07.05.2007 12:25
Гарван ,гарвану око не вади!
цитирай
27. анонимен - hi
08.05.2007 17:10


Hello.
My name is blessing ukwa, iam an africa girl,i read your profile today it was so good to me.i feel you are the only one missing in my entered life so i desided to stop on it and let you know that i am interested to be a friend first.i also believe that coming to you will be a probabilty of meeting that very thing that has been lacking in my entered life.please contact me at my email adress (blessing_1ukwa@yahoo.com) i am a girl with respect and responsible,i respect people also and believe if you contact me,i will give you a full introduction of my self okay. i hope to hear from you soon. Remember, all the darkness in the world, can-not put out the light of a single candle as long as the light of love shines bright in your heart,and (Remeber the distance or colour does not matter but love matters alot in life)
cares for my future love
blessing baby
цитирай
28. kaliopa - ок3223 ... прав си и двамата треба си ходят ... това за гробокопачите на социалистическата идея в БГ си е верно
08.05.2007 23:39
Станишев треба да внимава и с двамата и Овч. и Пет. .... млад е ... а тия лисици ще го изпапат само за закуска
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dnes4o
Категория: Новини
Прочетен: 5432127
Постинги: 174
Коментари: 6128
Гласове: 940
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031