Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2007 09:34 - В "Пирогов": Кръвожадни плакати срещу мъжа, уличил подкупния хирург
Автор: dnes4o Категория: Новини   
Прочетен: 16002 Коментари: 57 Гласове:
0

Последна промяна: 19.03.2007 11:36


Мъжът, по чийто сигнал хирургът от „Пирогов“ Стоян Пернишки бе арестуван за корупция, в неделя отново извика полицаите в лечебното заведение, съобщи Дарик радио.

Причина за това е плакат със снимката на Любомир Чолаков, под която на английски език е било изписано „Издирва се жив или мъртъв”.

Надписът е бил закачен на вътрешната страна на вратата на 105 кабинет в болницата. След като го видял, Чолаков извикал полицията.

В момента криминалисти от Шесто Районно полицейско управление разследват инцидента. Мъжът е бил в болницата около 20.00 часа в неделя, за да заведе съпругата си на контролен преглед.

Плакатът бил свален веднага, след като в лечебното заведение се развихрил скандал.

Днес разглеждаме неприятната шега. Мобилизирали сме се с полицията да разберем нещата и ще има наказани, коментира директорът на "Пирогов" доц. Спас Спасков.

Припомняме, че Пернишки бе хванат с подкуп от 300 лева на 12 март. Той поискал парите от съпруга на пациентка, която оперирал по спешност.

Хирургът бе арестуван и впоследствие пуснат с мярка за неотклонение „подписка“.

На 14 март пък лекарят бе уволнен от „Пирогов“ с мотива „взаимоотношенията лекар - пациент са грубо нарушени и това е недопустимо за болницата“.



Тагове:   Пирогов,   мъжа,   хирург,


Гласувай:
0



1. анонимен - преди 2 години тролей спря разко в ...
19.03.2007 09:52
преди 2 години тролей спря разко в следствие на което аз съм паднала много лошо бях закарана в Пирогов с линейка и там дежурния лекар поиска 60 лева от съпруга ми за да ми бъде направен скенер нито ми се даде фактура нито нищо
цитирай
2. анонимен - Като е толкова добър хирург да отиде ...
19.03.2007 09:56
Като е толкова добър хирург да отиде да работи в някоя частна клиника.Например колегата му д-р Мазнейков има болница и то каква проф.Гайдарски също
цитирай
3. анонимен - komentar
19.03.2007 10:20
А какво ще стане ,ако разлепя 30- тина плаката на дежурния лекар ,този боклук ,че давам 500 лева награда на този дето му счупи дясната ръка. Колко време ще бъде здрав.Дали ще се чувства добре,като си види снимчицата и 2-3 наркомана в близост. Дали пък това всъщност не е една добра идея?!
цитирай
4. анонимен - Ако не им харесва заплащането
19.03.2007 10:42
Ако не им харесва заплащането на лекарите в държавните болници, да си открият частен кабинет или да ходят в часни болници. Това което сега правят си е чист рекет. Срамота е да протестират за ниски заплати а всъщност да рекетират хората и да си докарват 4-5к отгоре.
На мен ако не ми харесва заплащането напускам и си намирам друга работа - те очевидно не могат или не искат да изпуснат далаверката...
цитирай
5. foreva - Това са ни медиците!
19.03.2007 10:45
Личното ми мнение е ,че хора който си правят такава шега нямат място в здавеопазването .Мога да си представя тези "шегаджии" с какво внимание се грижат за пациентите си .Нужно ли е да си плащаме за да ни се обърне подобаващо внимание !90% от медицинският персонал са корумпирани преди време и аз платих една прилична сума за опереция на майка ми за да си свършат работата както трябва .Интересно ми е на какво основание искат по високи заплати след като тя е един нищожен процент от месечното им възнаграждение .
цитирай
6. анонимен - Не стига че корумпирани, че и нагли. ...
19.03.2007 10:51
Не стига че корумпирани, че и нагли. Тези са същите като таксиджиите. Но за това не са виновни те, за това сме виновни ние. Да сте чували за смазан от бой лекар, поискал подкуп от мъж за да лекува децата или жената? Аз не съм чувал. И докато не почнем да им трошим ръцете и краката на такива гадове, нещата ще си продължат по същия начин
цитирай
7. анонимен - Глупости
19.03.2007 11:01
Пернишки не е уволнен а сам си е подал оставката. Има голяма разлика. Преди това Спасков се скъса да се обяснява как няма никакъв законен начин да го направи докато съда не каже, че е виновен. Глупости!
цитирай
8. анонимен - и к'во като
19.03.2007 11:08
вчера един доктор се похвали, че уволненият работи вече при него ...
цитирай
9. анонимен - "неприятна шега"
19.03.2007 11:11
Ако според директора на "Пирогов" случилото се е "неприятна шега", дали той отговаря на мястото, което заема? Кой знае как още се "шегува", толериран от него, персоналът на повереното му болнично заведение. Пък и доколкото си спомням, той в началото беше казал, че това което е извършил Пернишки, е нормално, след като е поискал парите "след", а не "преди".
цитирай
10. анонимен - zasto
19.03.2007 11:34
Аз не мога да разбера защо, когато са му поискани пари на този Чолаков, той не е казал: "Съжалявам, нямам възможност", ами е хукнал в полицията. Съпругата му вече е била оперирана, никой няма да го убие. Няма- няма! Ние сме едно озлобено общество.
цитирай
11. анонимен - преди и след
19.03.2007 11:34
проблемът идва от ниските заплати л да им се вдигнат заплатите и тогава, който поиска подкуп да му се отнемат лекарските права. защото май всички плащаме здравни осигуровки за издръжка на бюрократите от здравната каса, а не за истинско достъпно лечение
Димитрова
цитирай
12. анонимен - Стига сте оплювали докторите!
19.03.2007 11:39
И пациентите не са в голяма част стока- често са доста нагли и невъзпитани!
цитирай
13. alex4o - Никой не плюе по докторите!
19.03.2007 11:49
Просто се констатира тяхното НАГЛО, БЕЗЧОВЕЧНО, РЕКЕТИРАЩО поведение. Те са толкова нагли, че виждат не пациент, а торба с пари. Същото важи за сестри и целия медицински персонал. Корумпирани същества ужасни.
И аз като всеки българин съм се сблъсквал и се сблъсквам с техните гаври. Но те са толкова претръпнали, че не им пука изобщо.
Вероятно има и изключения. Вероятно има и медици, които са лоялни на хипократовата си клетва..но аз такива не съм срещал от години. Дано не ми се налага да срещам лекари, а ако ми се наложи ще се моля да имам достаъчно пари в себе си.
цитирай
14. анонимен - Хм...на английски език , значи , било написано...
19.03.2007 12:03
И от вътрешната страна на вратата било залепено...И било подготвено , като по ноти , точно за в деня , в който пенсионерът е трябвало да отиде с нещастната си съпруга на контролен преглед в кабинета...И злите лекари били толкова пряко - отмъстителни и жестоки , че пред изобретателността им сам д-р Менгеле семки да хрупа само можел...Ама защо тогава се не сетили , тия гении на садизма и човекомразието , да проверят поне в журнала си , кога му е датата за контролния преглед на тоя гражданин , та да си го причакат на по-сигурно тогава , а не да си губят времето да го издирват , вместо да поизбачкат за себе си още сухо кървави кинти , заобикаляйки закона . И как пък точно , тая пресно-деликатна ситуация (разследването , де) не направила никакво стряскащо впечатление за несигурността на работното му място никому , та дори дотам се стигнало , че смелчак да вземе , да снима , да принтира и да пльосне на плакат фотото му на вратата в кабинета си , но не на български , който всички четат , а на неразбираемия за останалите възрастни пациенти английски език и по този начин да си отмъсти на съвестния и работил честно през целия си живот , но не страдащ от никаква старческа подозрителност , пенсьониран човек ...И изобщо дума да не става , че може да е било нечия постановка , а не истинската действителност в медицината ни... Вярвате ли , а?

цитирай
15. анонимен - каквито пациентите такива и докторите
19.03.2007 12:20
Странно, как успяхте за толкова кратко да оплюете цялото ни здравеопазване, а никой не споменава нищо за това, че въпреки всичко, там се спасяват човешки животи ежедневно.Разберете, че тези съжаления и свръхчовешки отношения, които гледате съществуват само по сериалите.И въпреки, че съм срещала наистина нагли лекари, никога не съм свързвала това с тяхната компетентност. Българския пациент е в пъти по невъзпитан и по-нагъл от лекарското съсловие.Понякога се чудя как издържат тези хора.
цитирай
16. анонимен - мафиоти
19.03.2007 12:43
КАКВО СЕ ПРАВИТЕ НА ЛУДИ....ВСЕКИ ОТ НАС Е ПАТИЛ ИЛИ Е ЧУВАЛ ОТ СВОЙ БЛИЗЪК ЧЕ Е ПЛАЩАЛ НА ТИЗИ МАФИОТИ ОБЛЕЧЕНИ В БЕЛИ ПРЕСТИЛКИ -НЕ ИСКАМ ДА ГИ НАРИЧАМ ЛЕКАРИ -ТЕ СА КОЖОДЕРИ .ЛИЧНО АЗ СЪМ ДАЛА 450 ЛЕВА НА МОЙ БЛИЗЪК ПОСТРАДАЛ ОТ КАТАСТРОФА ЗАКАРАН С БЪРЗА ПОМОЩ НА КОГОТО НЕ ПОЖЕЛАХА ДА ЗАПОЧНАТ ОПЕРАЦИЯ ,ДОКАТО НЕ ДАДОХА ПАРИТЕ НА ДЕЖУРНИЯТ ЛЕКАР .ПОСЪВЕТВАХ МОЯ БЛИЗЪК ДА ПОВИКАМЕ ЖУРНАЛИСТИ И ДА ГО ИЗМЕСТИМ В ДРУГА БОЛНИЦА НА ДРУГИЯ ДЕН НО ТОЙ НЕ ПОЖЕЛА-КАЗА,ЧЕ СЕ СТРАХУВА ЗА ЖИВОТА СИ.ТОВА КАКВО ВИ ГОВОРИ ......ИМА ЛИ ДОВЕРИЕ В ДЪРЖАВАТА ТОЗИ ЧОВЕК....ЖАЛКО Е ЧЕ Е МЛАД И ЧЕ ВЕРОЯТНО СЪЩО ЩЕ Я НАПУСНЕ.ТАКА,ЧЕ ВЯРВАМ БЕЗПРИКОСЛОВНО НА ЧОЛАКОВ И ТЕЗИ УВЪРТАНИЯ НА СПАСКОВ ПОДКОПАВАТ ОКОНЧАТЕЛНО ДОВЕРИЕТО В МЕДИЦИНАТА И В ЧАСТНОСТ В ПИРОГОВ
цитирай
17. анонимен - нЕ
19.03.2007 12:46
Просто нямам думи да опиша случката. И като си помисля, че тези хора се имат за 'Благородни' и твърдят, че "помагат" на хората, и са давали клетва за това... добре, че не съм боледувал от няколко години и дано да не ми се налага, защото кой нзае на какъв мошеник ще попадна!!!
цитирай
18. анонимен - защо?
19.03.2007 13:27
защо толкова много се коментира този случай?
защо не се коментира това, че в същия този ден бяха задържани 7 данъчни служители организирали източването на милиони?
МИЛИОНИ срещу 300 ЛЕВА?
Неволно човек си мисли че ако имаш милиони не е проблем лесно да те забравят, а някой друг да обере озлоблението на обществото.
цитирай
19. анонимен - КРАЙНО ВРЕМЕ Е
19.03.2007 13:42
КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДОКТОРИТЕ - "РЕКИТЬОРИ" ДА БЪДАТ ИЗОБЛИЧАВАНИ. САМО НЕ МОГА ЗА РАЗБЕРА КАК ТАКА ТАКИВА РЕНОМИРАНИ И ИЗВЕСТНИ ЗДРАВНИ ДАВЕДЕНИЯ РАБОТЯТ С ТАКИВА "РЕКИТЬОРИ".МАЙ И НА ЕДНИТЕ И НА ДРУГИТЕ ПАРИТЕ ИМ СА ВСЕ МАЛКО
цитирай
20. анонимен - до: анонимен 12:20
19.03.2007 13:51
Това дебнене на лекарите за преки приходи извън работното време и работното ...заведение (?) не е от скоро , нито ще е за кратко време.
Дългото социалистическо минало на "напълно безплатното" ни здравеопазване , прокламиращо и идеята , че за спасяването на човешкия живот на трудящия се , същият тоз трудящий се на никого не трябвало нищо да плаща в пари (даже беше строго забранено и преследвано дори) , щото консумативите и трудът на лекарите (като нефизически) , са задължително-безвъзмездни и се заплащат по подразбиране точно както и на всички останали работници , тоест приравнена беше професията на лекарите с тези на работещите в условията на планирано механично изпълнение на предварително спуснати месечни стопанско-трудови срокови нормативи , като трудовите норми за минимален брой обхванати пациенти за поликлиника , за болница , за вид операция бяха наложени "отгоре" от непознаващи спецификата на безпартийността в практическата медицина хора (около 45 мин. беше нормата за апендектомия , около 6 -10 мин за кабинетен преглед и пр.) , а лекарите и "средното медицинско съсловие" бяха оценявани на база странното нещо "трудови единици" , дали да си заслужат получаването на пълната фиксирана работна заплата и дали им бъдат дадени впълен размер или пък орязани "премиалните".
Така че не се учудвай за носталгията по безнаказаното оплюване на хората в бели престилки , заради несъгласието им с небезвъзмезната и небезплатна лекарска хуманност , от свикнали само да им искат за себе си грижи за здравето , без нищо да им дават от себе си в замяна. Лошото е , че цялата тая водевилна патардия вреди на международната кампания в подкрепа на медиците ни в Либия.
цитирай
21. анонимен - И НА МЕН МИ СА МАЛКО ПАРИТЕ
19.03.2007 14:08
КАКВО ОЗНАЧАВА,ЧЕ И НА ТЯХ ИМ СА МАЛКО ПАРИТЕ ,А НА ЧОЛАКОВ И НА СЪПРУГАТА МУ ДАЛИ СА ИМ ИЗЛИШНИ 1500 ЛЕВА.....БЕЗСПОРНО ИМА И ПОЧТЕНИ МЕЖДУ ТЯХ ,НО ВЕРОЯТНО СА МАЛКО.В МЕСТОРАБОТАТА МИ КОМЕНТИРАХМЕ СЛУЧАЯ И ПОВЯРВАЙТЕ МИ НЯМАШЕ НЕУЖИЛЕН ЧОВЕК ИЛИ ПОНЕ ДА НЕ ЕЧУЛ ЗА ТОВА ОТ НЕГОВ БЛИЗЪК ПОСТРАДАЛ ОТ ЛЕКАР.ЗАСВЕДЕНИЕ НЕ КОМЕНТИРАМЕ ТУК ДАНЪЧНИТЕ ,А ЛЕКАРИТЕ .АКО ТРЯБВА ДА СЕ ДАВА ОЦЕНКА НА ВСИЧКИ СЪСЛОВИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАПОЧНЕ ОТ МИЛИОНЕРИТЕ И МИЛИАРДЕРИТЕ ИМАМЕ ВЕЧЕ И БЪЛГАРСКИ МИЛИАРДЕР ,ДА СЕ ПРЕМИНЕ ПРЕЗ ПАРЛАМЕНТАРИСТИ ,СЪДИИ ,ПРОКУРОРИ,МИТНИЧАРИ И Т.Н.НО ТЕМАТА ТУК СА ЛЕКАРИТЕ,ЗАЩОТО РАНО ИЛИ КЪСНО ВСЕКИ ОПИРА ДО ТЯХ,
цитирай
22. анонимен - re:защо?
19.03.2007 14:18
Защото данъчните не са полагали морално-хипократова клетва за безвъзмездност и хуманно- професионално отношение на неувреждане на данъкоплатците.
цитирай
23. анонимен - БЛАГОДАРЯ ВИ Г-Н ЧОЛАКОВ
19.03.2007 14:30
НАПРАВИ ЛИ ВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ КАК СЕ ЗАЩИТАВАХА ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА И КАК ОПРАВДАВАХА ЛЕКАРА ,ВЗЕЛ ПОДКУП И СПАСКОВ И КИТОВ ЕДВА ЛИ НЕ ЧЕ НЯМА ДРУГ НАЧИН ДА СЕ ЛЕКУВАТ ХОРАТА БЕЗ ДА ДАВАТ НА ЛЕКУВАЩИЯТ ГИ ЛЕКАР ИНАЧЕ КАК ЩЕЛИ ДА ГО ПРИНУДЯТ ДА БЪДЕ ЛЮБЕЗЕН........АМИ КАК -С КАЛЪЧКАТА ЕСТЕСТВЕНО И ЗАЩО ЧОЛАКОВ СЕ БИЛ ОБАДИЛ В ПОЛИЦИЯТА А НЕ НА СПАСКОВ-ВЪПРОС С ПОВИШЕНА ТРУДНОСТ-ПОЗНАЙТЕ ДОКАТО БРОЯ ДО ТРИ ЗАЩО.БРАВО Г-Н ЧОЛАКОВ БРАВО НА ВАС-ДОБРЕ Е ЧЕ МЕЖДУ БЪЛГАРИТЕ ОСВЕН ОВЦЕ ИМА И ЛЪВОВЕ-МНОГО РЯДКО,НО ГИ ИМА........БЛАГОДАРЯ ВИ ОТ ИМЕТО НА ВСИЧКИ ПОТЪРПЕВШИ ,А ТЕ НИКАК НЕ СА МАЛКО-ПОЧТИ ВСИЧКИ НАЛИЧНИ БЪЛГАРИ .БЕЗСПОРНО ИМА И ПОЧТЕНИ ЛЕКАРИ ,НА КОИТО МНОГО ХОРА ДЪЛЖАТ И ЗДРАВЕ И ЖИВОТ И ТУК Е МОМЕНТА ВСЕКИ,КОЙТО ЖЕЛАЕ ДА ИЗПИШЕ И ТЕХНИТЕ ИМЕНА,КАКТО И НА КОРУМПИРАНИТЕ ЛЕКАРИ ,ПЪК БИЛО ТО И ПРОФЕСОРИ ИДОЦЕНТИ И ТЯМ ПОДОБНИ МЕНТИ
цитирай
24. анонимен - линк.
19.03.2007 14:33
Полицаи заловиха хирург в "Пирогов" с 300 лв. подкуп
цитирай
25. анонимен - Hipokrat
19.03.2007 15:22
Между другото, който е прочел Хипократовите постулати до край и не като Дяволът,четящ Евангелието, знае, че Хипократ е казал: Да не се срамуват пациентите да възнаграждават лекаря, а лекарят да приема възнаграждението. Така лекарят ще бъде отговорен, а пациентът - сигурен. Мъдра логика. Бедата, че у нас 45 години извратиха всичко. Дори Хипократовата клетва.
цитирай
26. анонимен - V drugi bolnici iskat pove4e
19.03.2007 15:45
V bolnici kato' Sveta ekaterina horata pla6tat po3,000 i pove4e leva i gi nosjat v plik4e v kabinetite na lekarite.Tova znae celijat narod.
цитирай
27. анонимен - V Germanija vseki pacient pla6ta 0t ...
19.03.2007 15:54
V Germanija vseki pacient pla6ta 0t 6 do 7 procenta ot zaplatata si i sa6tata suma predprijatieto ilii pesionnoto,a za socialno slabite-darjavata.Lekarite polu4avat ot 2,000 do 10,000 euro zaplata i zatova nikoj ne o4akva ot pacientite pari,daje se napomnja na horata,4e e zabraneno.Dokato v Balgarija ne6to ne se opravi taka 6te bade.
цитирай
28. анонимен - Аз съм давала пари на Пернишки, защото ми е помагал
19.03.2007 16:25
Аз лично съм му давала пари за консултация и за проявено внимание към моят баща. Направи го в извънработно време, където дойде в друга кардиологична болница и ни даде най-правилния съвет. Естествено, че му дадохме пари! Животът ми така се случи, че в последните 5-6 години все пари на лекари трябваше да давам. Всички си искаха и то нагло, но ако не им дадеш никой няма да ти обърне внимание. Единствено във Военна болница не са ни рекетирали, но те пък и там не са качествени доктори. Колкото за Пернишки се съмнявам да е поискал такава огромна сума, каквато беше обявено по медиите. Естествено, че не е прав, още повече че не го прави в собствената си частна клиника, а в Пирогов. Това е истината за държавата ни - лекарите се държат като че ли са си в частните клиники и ако ги питаш тях - те са си прави!
цитирай
29. анонимен - Шега ли!?!?!?
19.03.2007 17:44
Не шега, а наглост и безочие.Аз лично смятам,че авторите и разпространители на тази "шега", а и техните защитници трябва да бъдат уволнени дисциплинарно и без право на допир с медицинската професия.Ние да не сме слепи?Знаем за корупцията в медицината от горе, до долу.И далаверите с лекарства и търговията с направления.И комисионните за изписани лекарства.И куп неща още.За това ви призовавам към бойкот!На здравната каса.Защо да се плащат осигуровки, когато постоянно си искат пари?За всичко.И т.н. "държава" ги търпи.
цитирай
30. анонимен - Pitam se kolko pari polu4ava Tsh...
19.03.2007 18:17
Pitam se kolko pari polu4ava Tsholakov ot NTV,za da zanimava horata s negovata naglost
цитирай
31. анонимен - Извратено виждане на взаимоотношениятя "лекар-пациент"
19.03.2007 20:30
Особено нагло е поведението на "потърпевшия".Лекарят, спасил човешки живот винаги трябва да се вдига на пиедестал !Достатъчно унижавани са лекарите у нас ,за да си позволяват всякакви лумпени да се гаврят с тях.
цитирай
32. анонимен - Лекари-престъпници.
19.03.2007 20:57
Ако човек няма пари в джоба трябва да те остави да умреш ли?!?Значи заплатите им са били на ниски,а на средностатистическия Българин да не би да са много!Голяма част от лекарите са такива,но ако всеки подава сигнали за такива лекари и съответните служби реагират сериозно може да намалет до минимум.
цитирай
33. анонимен - приказки на "пациенти"
19.03.2007 21:42
Ограбват ви мутри и държавни гешефтари с милиони, а се нахвърлихте върху лекар за 300 лв! Защото не ви стиска да се изрепчите където трябва. Сега много пациенти няма да бъдат оперирани от съдов хирург - те са малко на разположение в цяла софия.При подобни закани е крайно време да се затворят болниците за всички и това ще стане. Мръсници на два крака не трябва да се обслужват от никой - да се лекуват сами тия смрадливи торби с органи.
цитирай
34. анонимен - каква хубава страна
19.03.2007 23:40
Живеем в прекрасна страна-милиони по сметки на политици,хиляди на сметки на бордове,и...засечка-някаква си стотачка ли било-300 ли объркаха цялата тази хубава картинка.сега вече политиците ще искат повече,от бордовете значително повече.А как хубаво си живеехме,докато не изокаме и не потърсим този "мръсен"доктор дето,представете си,искал да му оценяват труда?!!!Че да е станал политик,бе!!
Аре,следващият за преглед....алоооооооо,дЛугалко,парите не ги давайте на ръка,че са мръсни-в пликче,може ли..
цитирай
35. анонимен - можеше и да и по-зле
20.03.2007 13:14
Често се случва да ни искат пари за лечение. Но хубавото в тази история е, че пациетката ще се възстанови. Аз лично платих огромна сума на много лекари...но и пациентът го няма вече...
цитирай
36. eenchev - Абсолютно съм съгласен с номер 33! ...
20.03.2007 23:07
Абсолютно съм съгласен с номер 33! Да поставиш под общ знаменател всички служители на здравеопазването, заради единичен случай (и то какъв?!(лекар>300лв wtf??!)) за мен е НЕДОПУСТИМО!!! Трябва да има някаква мярка на думите, защото някой ден, на някого ще му се наложи лекарска помощ и ще попадне на човек, на който сам ще предлага пари, като единствения начин да се отблагодари за помощта, която може би никой друг не би могъл му да даде!!!
цитирай
37. анонимен - За лекарите и техните възнаграждения
20.03.2007 23:41
Едно джипи взима повече пари от един неврохирург, например!Била съм с детето си в детската неврохирургия - на Св. Иван Рилски. Там трудно може да издържи човек като придружител, камо ли като пациент. Виждаш пред очите си малки дечица, които гаснат пред теб. Но с помощта на неврохирурзите, след операцията - виждаш отново нормалната детска усмивка и признателност в очите на родителите. Поклон пред ВСИЧКИ НЕВРОХИРУРЗИ - проф Романски и неговият екип от доктори и доценти. Те не са хора - те са богове!!!
Била съм няколко пъти в тази клиника и НИКОГА не е имало и намек за пари!!!
Благодаря ви!!!
цитирай
38. анонимен - Да си ценим лекарите
22.03.2007 14:55
И все пак трябва да си ценим лекарите. Бизнесмени колкото щеш, от търговци повече няма, политици и журналисти са всяка крачка. А без тях дори бихме могли просъществуваме. Но добрите лекари все повече намаляват в страната. Младите заминаха...една част от тези които останаха са може би корумпирани...но има и добри лекари. А без лекари не може да оцелеем...Никой не живее вечно и никой не е винаги здрав, всеки има нужда от лекари. Това е факт и трябва да се направи нещо тези хора да останат в България.
цитирай
39. анонимен - 1
23.03.2007 17:18
Българска национална телевизия- новини
Възрастната жена постъпва по спешност в коремна хирургия на “Пирогов” с диагноза перитонит. Операцията е успешна. На следващия ден, съпругът на пациентката отишъл при Стоян Пернишки да му благодари с голяма кутия бонбони и бутилка скъп алкохол. Пернишки обаче по думите на потърпевшия, захвърлил плика с думите “Ти на толкова ли ми оценяваш труда. Това и сестрите няма да го вземат”. След тази реплика 47 годишният хирург директно поискал 1500 лева за операцията.
След като съпругът на оперираната подава сигнал в полицията, приготвя 300 лева, които криминалистите предварително описват и белязават. Обажда се на доктор Стоян Пернишки и му казва, че има готовност да му даде част от парите. Хирургът определя среща извън “Пирогов”.
Съпругът на пациентката се качва в автомобила на Пернишки и докторът обикаля половин София, за да избегне евентуално полицейско наблюдение. В района зад хотел “Плиска” взима парите. Веднага след това полицаите го арестуват. Пернишки е задържан за 24 часа. Операцията е проведена под наблюдението на Софийската градска прокуратура.

В-к “Стандарт”
Подкупният доктор уволнен
Пернишки поискал 700 лв. и от жена от село до Сандански след некадърна операция
СОФИЯ. Шефовете на "Пирогов" уволниха спипания с подкуп д-р Стоян Пернишки. Ръководството прекрати вчера трудовия договор на 47-годишния лекар от III хирургия. Вярваме на институции като Икономическа полиция, прокуратурата и съда, каза шефът на "Пирогов" д-р Спас Спасков. Той уведомил в личен разговор провинилия се доктор. Ще бъдем безкомпромисни към подобни постъпки, отсече Спасков.
Междувременно вчера друго рекетирано семейство от Стоян Пернишки се обади в "Стандарт". Преди 6 г. снаха ми трябваше да се оперира от киста на черния дроб, а тукашният лекар Орлин Цветков ни прати в "Пирогов" при Пернишки, разказа Светла Георгиева от село Склаве, на 10 км от Сандански. Той направил операцията и преди да изпишат жената, поискал 700 лв. от семейството. Бяхме изплашени, затова му дадохме исканата сума, продължи тя с болка в гласа. Пернишки извикал между етажите в "Пирогов" сина й, за да му даде парите. Като видял, че са в левове, той върнал семейството и ги накарал да ги обърнат в долари. Операцията обаче се оказала некадърно направена. Когато отишли на втори преглед при Пернишки, той им поискал и 50 лв. за превръзка. Отвратени и погнусени сме от този човек, оплака се Светла. Наложила се втора операция - този път при местния доктор Орлин Цветков. Той им поискал 1000 лв. и пак направил некадърна операция.
След като 4 г. раната не зараствала, през 2005 г. семейството отишло в Правителствена болница при проф. Радослав Гайдарски, сега вече здравен министър. Като видял в какво състояние е раната, той се хванал за главата. Гайдарски извадил топка с конци, а вследствие на двете операции се наложило да изреже една трета от черния дроб на жената.

Нина Александрова
Румяна Милева

В-к “24 часа”,23 март 20007
“Потресен съм от интервюто, което д-р Пернишки е дал за в-к “24 часа” в бр. от 21.03. Случаят ме сблъска с него на 5 февруари, когато ме приеха в Пирогов за операция на апандесит”- Това пише в писмо до “24 часа” софианецът Юрий Александров, който е оставил и телефона си.
“Прегледа ме д-р Пернишки, който навън ме попита дали искам той да ме оперира или да “ме дава на друг”. В началото се обърках, но после разбрах за какво става дума. Попитах за колко пари става дума. Той отговори “Ще се разберем”. Докато са ме подготвяли в операционната, той поискал от жена ми 200 лв., които трябвало да му предаде след операцията. Предаването станало на етажа на хирургическото отделение, където бях настанен. Съпругата ми после разказа, че докторът се държал грубо и арогантно. На въпрос за състоянието ми, се разкрещял, че има много други ангажименти. И още нещо- оказа се, че апандеситът ми бил спукан. Колко ли щеше да поиска този човек, ако знаеше това предварително?”
Д-р Пернишки снощи отказа да коментира случая.

В-к “Стандарт”
Талантливи негодяи
Лекарският съюз спретна истинска кампания за промоция на рушвет
Георги Готев
Не е известно дали уволненият лекар от "Пирогов" д-р Стоян Пернишки е организирал купон, след като съдът го пусна срещу "подписка". Само че усилията на лекарското съсловие да изкара невинен Пернишки се превръщат в истински пир на безочието. Полицията разкри, че въпросният доктор е поискал 1500 лева кеш от съпруга на пациентка, казвайки му, че това е, за да се грижи за нея, "защото може и да не се грижи". И въпреки грозния шантаж, въпреки белязаните пари лекарското съсловие докара вода от девет кладенеца, за да оневини Пернишки. Болнични шефове развиха теорията, че това не било изнудване, а "израз на благодарност". После окачествиха вземането и даването на подкуп като "по-скоро отношение между граждани независимо от професиите им". Опита се и да насочи вниманието в друга посока. Крайно време било да се направи разграничение между регламентираните и нерегламентираните плащания в една болница. Какво разграничение? Не е ли ясно, че нерегламентираните плащания са престъпление?
Ето как се подменят понятията. Подкупът става "нерегламентирано плащане" и дори "израз на благодарност". Даването на подкуп е "отношение между граждани". Нищо чудно, че осветяването на престъплението се превръща в повод засегнатите граждани да си организират празненство.
От лекарския съюз пък чухме странната аргументация, че изобщо не можело да става дума за подкуп, защото парите били дадени след операцията, а не преди това. Въпреки че съпругът обясни, че жена му е изписана с един куп дренажи и ще продължи да посещава болницата, тоест е зависима от него. Виден лекар каза, че ниските заплати на лекарите са причина те да искат подкупи от пациентите си. Ами по тази логика нека оневиним всички подкупни катаджии, полицаи, общинари, съдии... И нека, щом срещнем такъв човек, веднага да му подадем банкнота, за да го подпомогнем социално...
Ето как скандалният случай с доктор Пернишки бе превърнат в кампания за реабилитиране и даже промоция на лекарския рушвет. Както върви, той не само ще се окаже невинен, а нищо чудно лекарският съюз да си го избере и за доктор на годината. Те имат такъв навик - когато техен колега е атакуван медийно, го реабилитират с почетна титла. Което също е повод да почерпи.



Мнения на читатели във форума на вестник “Стандарт”:

107. мед.сестра
15.03.07
18:52
Мръсен,долен,гаден номер,скроен му кой знае от кого,а пенсионерът мръсник го е отиграл и изиграл.Тоя доктор,където по света да отиде все ще е доктор и много по-вече пари ще получава няма да му пилят оня номер с простотии.Просто ще си оперира и ще си свирка с парички и в джоба, и в сметката.
И най-гадното е не само,че му осраха името,ами ще се опитат да го тикнат в затвора за назидание на големите мошеници,дето крадят милиони и ще му съсипят и кариерата,и живота.
Най-хубавото нещо,което съм направила за себе си в тоя живот е,че напуснах овреме тая тъпа държава,която дори не е и такава,а един жалък фарс.

96.
15.03.07
13:08
На такива като ВИК,Bruced, разни секири и подобни бих казал, не разбрахте ли, че цялата тая журналистическа дандания с този доктор е добре замислена кампания, за да се замаже катастрофалното положение на българското здравеопазване. За вота на недоверие нямаше толкова коментари по медиите. Не разбрахте ли, че всичко е инсценирано от същите, които обрулиха държавата преди и след 10-ти ноември, та чак досега ? Няма по- лакоми лапачи от комунистите едно време и сегашните деца и внуци. Затова гласувайте пак за тях. Хак да ви е.Всъщност защо Р.Овч.например, не е вече в затвора ? А....

93. qashqai
15.03.07
12:43
За съжаление д-р Пернишки е известен с това да си иска пари за операции. На мой познат първоначално поиска 400лв, които човека даде, но след това вдигна мизата на 2000. Разбира се човека ги нямаше и ми се оплака, аз му казах да не бърза да дава още пари и го свързах с мой роднина анастизиолог в друга болница, където му казали, че това си е направо жив обир и да не ги дава. Но когато познатият ми се върнал при Пернишки да си иска 400 лв обратно, защото ще се оперира другаде за много по-малко пари, той му отговорил, че пари не връща. Така познатият ми изгоря с 400 лв. и се оперира в другата болница.

74.
15.03.07
10:35
Predi 3 godini operiraha bashta mi v Pirogov. Predi operaciata d-r Pernishki mi kaza - 300 evro i vednaga go vkarvame v operacionnata. Imah li izbor?! Kasaeshe se za jivota na bashta mi! Platih si. Ogorchenieto doide posle. Kogato se okaza, che e moglo da mine i bez operacia - jlachkata se lekuva i po drug nachin. No tova go razbrah sled pregleda na bashta mi ot doc. Vladimirov v ISUL. I to bezplatno. Vpechatlenieto mi e, che doktorite me gledat kato pa4ka s banknoti, a ne kato pacient. Niamam nishto protiv da si plashtam v chastna klinika. No v darjavna, na raka, a ne reglamentirano, pri polojenie, che plashtam zdravni osigurovki na maksimalna zaplata si e absolutna korupcia.

54.
15.03.07
09:31
Този пенсионер-комуняга, който шуми в пресата и по медиите(не разбирам защо го канят и в BTV) за да стане известен, не разбира ли, че е спасен животът на жена му? И да не ми разправя, че е гонил доктора, за да му даде пари. Всичко е комунистическа инсценировка. А защо комунистите не коментират никога къде отидоха тези 12 милиарда лева. И заплатите на кадърните лекарите щяха заслужено да станат като европейските, а не да живуркат и такива смотанячки с високи заплати.

21. СРАМ
14.03.07
20:16
СРАМОТА И ПОЗОР ЗА ДИСЦИПЛИНАРНОТО УВОЛНЕНИЕ НА ДОКТОРА!ДА СПАСИШ ЧОВЕШКИ ЖИВОТ СЛЕД ПЕРИТОНИТ И ЗА БЛАГОДАРНОСТ ДА ТЕ УВОЛНЯТ ? СРАМ! ПОЗОРА ОСТАВА ЗА РЪКОВОДСТВОТО НА ПИРОГОВ!"УВАЖАЕМИЯТ" НЕБЛАГОДАРНИК НАЯСНО ЛИ Е, ЧЕ СЪЩИЯТ ТОЯ ДОКТОР МУ ПЛАЩА ПЕНСИЯТА И ЗДРАВНИТЕ ОСИГУРОВКИ ??? НЕ, НЕ Е!!!ЗНАЕ ЛИ, ЧЕ ОТ ПЕРИТОНИТ СЕ УМИРА? ТРЯБВАЛО Е ДОКТОРА ДА ИЗВИКА ПОЛИЦИЯТА И ДА ГО ПРИБЕРАТ НА ТОПЛО!

20.03 23:27 - Гражданско общество по Пернишки
Почти приключи одисеята на пенсионера Чолаков, потърсил като всеки друг кретен българското правосъдие. Вече му стана ясно, че справедливост няма да има, правата на захиления на снимката лекар няма да се прекратят, ще има дълго следствие, а етичната комисия в лицето на д-р Малякова твърди, че (цитат) "Колко е морално близкият на пациента, който е дал парите на д-р Пернишки, да влиза в услуга на други действащи лица, които в случая са полицаите", попита д-р Малякова, пояснявайки, че е възможно даването на парите да е било жест на благодарност. ", че няма как да се докаже че д-р Пернишки ги е искал тези пари и че е много добър хирург в резултат на което трябва да бъде освободен и да хвърля на земята подаръците на други благодарни хора - платци на тази държава на чиято издръжка е учил и работил поне четвърт век.
На пенсионера Чолаков му стана също така ясно, че гарван гарвану око не вади, и че в "Пирогов" не само че няма да го спасят, ами както сочат заплахите от форума на дир.бг, може и скалпела да се плъзне настрана при някоя операция. Пенсионеръг Чолаков си седи в къщи с оперираната си жена, моли се да не се разболее защото го е страх че няма лекар в единствения институт за спешна помощ в София, който да не е готов да го заколи заради това, че е изпълнил гражданския си дълг - докладвал е за корупция.

Много по тревожно е следното - от проведената анкета на дир.бг, става ясно, че една четвърт от анкетираните са готови да си платят на ръка на лекар, за да бъдат лекувани. Този процент е най-голям. По-малко от 18 % са твърдо убедени, че няма да платят, защото така поощряват корупцията сред лекарите. 10,3% биха дали тези пари, защото заплатите на лекарите и сестрите са ниски. Още толкова се чудят какво биха направили. Едни 10% не биха платили, защото не могат да си позволят. 3.9 % биха дарили пари на болницата. 16 % не биха дали пари, защото това лечение се плаща от НЗОК. Накрая идват едни 10.8 % без мнение - разколебани дали трябва лекар да си иска подкуп или не. Слагам ги в категорията - за.
И като теглим калема се получава следната сметка:
54,4 % са ЗА доктор Стоян Пернишки да получава подкупи от пенсионери или се колебаят, а 46,19% са за това да не получава или да дарят пари на болницата за благодарност.
Най-печалното от всичко са изказванията в глога на дир, където почти всички окайват добрия лекар, а пенсионерът е наречен комунист (няколко пъти), боклук и т.н. Мислех да преброя мненията, които зашитават пенсионера и неговото право да ползва услуга, за която е плащал през целия си трудов живот - от 113 мнения до този момент по-малко от 30 зашитаваха пенсионера. Останалите или възхваляваха доктора, или говореха глупости и общи приказки.
Странното е че поне на 5-6 места се споменаваше и за други хора плащали на Пернишки. И все пак мнозинството го защитаваше.
Господа българи, никога няма да имате правова държава, докато защитавате този, който ви граби и изнудва, размахвайки здравето ви и живота ви. Вие сте една жалка пасмина. Няма в цивилизована държава лекар, който да е искал пари за животоспасяваща операция и да продължава да практикува, да не е лежал в дранголник или поне да не е понесъл много солидна глоба. При такъв лекар пациентите спират да ходят, колегите му го заобикалят, ако членува в клубове - изключват го, губи всички съсловни привилегии на които се е радвал. Дори и децата му страдат. Това е принципа на здравото общество - хората се движат по правила и който не ги спазва бива изолиран, а не защитаван от толкова народ пряко и толкова без мнение - косвено.
За пореден път се убежавам, че народ с пословици - преклонена глава сабя не я сече, кой както се уреди, не е луд този който яде баницата а който му я дава и братството си е братство ама сиренето е с пари не става за нищо.Славейков е бил много прав - не народ а мърша.

Мнения на читатели във форума на вестник “Новинар”
2007-03-13 18:21:35, $$$$$$$
На всички,които жалят доктора ще кажа,че го познавам добре.Цялото му семейство са едни фукльовци,не признава от много години друга почивка,освен в чужбина и лично съм го виждал как след добра алкохолна почерпка отива следобяд на планова операция.И той и брат му ,зъболекар са абсолютни кожодери.
2007-03-13 18:33:31, ТОВА ПЕРНИШКИ ПРАКТИКУВА ОТДАВНА!!! ПРИ ТОВА СЕГА ИСКАЛ В ЛЕВА!!!! ЕДНО ВРЕМЕ ИСКАШЕ В ДОЛАРИ, ПРИ ТОВА ЕДВА НЕ УМОРИ ЕДНА ПРИЯТЕЛКА!

цитирай
40. анонимен - футболки k1x
08.08.2011 22:23
афутболка сухая ремни футболки прикольные надписи майки футболки с логотопим россия мужские футболки больших размеров прикольные надписи на футболках связанные с футболом прибор для печати наклеек на футболки где купить футболку с пингвином nightwish футболка майка йогансена футболки i love depeche mode футболки нанесение фотографии на майку заказать футболки king ring футболки с символикой команды манчестер юнайтед

футболки для сувенирной продукции <a href=http://kabarhai.futbolka-tebe.ru/8/41.html>футболка adidas sankt-petersburg</a> футболки любовь <a href=http://cropdoubca.futbolka-tebe.ru/10-2011/>Желтый футболка в велосипедных гонках обозначает лидера</a> толстовки футболки с логотипом кепки <a href=http://enhanta.futbolka-tebe.ru/8/20.html>черная мужская майка гладкая</a> майки на заказ новосибирск <a href=http://kabarhai.futbolka-tebe.ru/11/03-2011.html>секрет фокуса футболка кепка стакан</a> майки комеди клаб заказать <a href=http://muscessforc.futbolka-tebe.ru/08-2011/19-08-2011.html>заказ майки kse</a>

футболки с надписями для будущих мам футболка стрейч мужская футболка голубая футболку warning biohazard футболки 2009 футболки оптом украина летние майки спицами футболка с эквалайзером украина футболка с символом быка футболка superman

футболки мериджейн <a href=http://milloacont.futbolka-tebe.ru/21-03-2011/31-07-2011.html>хоккейная экипировка игровые майки</a> футболка с азербайджанским флагом <a href=http://kabarhai.futbolka-tebe.ru/11-2011/07-2011.html>печaть нa футболкaх крaсноярск</a> заказать футболку slayer <a href=http://biotribun.futbolka-tebe.ru/30-03-2011/350.html>надписи на футболки про шефа</a> печать на футболках от <a href=http://enhanta.futbolka-tebe.ru/03-03-2011/712.html>детский фильм майка</a> сочи загородная д. 3 мамайка продажа <a href=http://biotribun.futbolka-tebe.ru/10-2011/67.html>интернет магазин треш майки</a>

мужские боди майки прозрачные майки майки летние женские www футболка ru купить футболку мути тихо майки с надписями грузии
цитирай
41. анонимен - зеркала на Pitmoto LX-801
19.08.2011 15:26
зеркала для Yamaha FZ6 правое зеркало для Dnepr К-750М левое зеркало для Suzuki TR 50 SD правое зеркало на Honda Steed левое зеркало для Jawa 650 левое зеркало для Triumph Bonneville правое зеркало на Honda CBR 900 правое зеркало на Yamaha YZF-R125 правое зеркало для Kawasaki KZ 1000 левое зеркало для Suzuki Intruder Classic зеркала для Урал Wolf 750 правое зеркало на Hyosung RX 125 левое зеркало на Kawasaki Estrella зеркала для Suzuki Intruder C1800RT левое зеркало на BMW R 1100 S а

правое зеркало на Suzuki SV 650 <a href=http://nesspude.motozerkala.ru/?c=10&p=313>левое зеркало на Suzuki GSX 400</a> левое зеркало на Orion AGB-30A <a href=http://pielotle.motozerkala.ru/?c=8&p=229>правое зеркало на Suzuki GS 550</a> левое зеркало для Harley-Davidson Touring <a href=http://restlime.motozerkala.ru/?c=8&p=502>зеркала на Тула 5.951</a> правое зеркало на Ducati ST <a href=http://rimerli.motozerkala.ru/?c=10&p=176>зеркала для ММЗ</a> правое зеркало на Suzuki Desperado 400 <a href=http://pielotle.motozerkala.ru/?c=9&p=485>правое зеркало для Iron Horse Slammer</a>

правое зеркало для Moto Guzzi California EV правое зеркало для Yamaha DT 50 левое зеркало на Yamaha Royal Star левое зеркало на Suzuki GSF 400 Bandit левое зеркало на ММЗ зеркала на MV Agusta F4 1078 RR312 правое зеркало для Aprilia Mana 850 левое зеркало для Pannonia P левое зеркало на Victory Jackpot/Ness правое зеркало для Zundapp DB 200

правое зеркало на Kawasaki GPX 600 R <a href=http://restlime.motozerkala.ru/?c=14&p=543>зеркала для Dnepr MT 11</a> правое зеркало на Hyosung Aquila <a href=http://restlime.motozerkala.ru/?c=14&p=189>правое зеркало для Bimota SB</a> зеркала на Jawa 350 <a href=http://amunam.motozerkala.ru/?c=1&p=619>левое зеркало для Indian Chief</a> левое зеркало на Урал Wolf 750 <a href=http://eralmo.motozerkala.ru/?c=7&p=120>левое зеркало для Suzuki VL 1500</a> правое зеркало на Yamaha XV1900 Raider <a href=http://pielotle.motozerkala.ru/?c=2&p=438>правое зеркало на MZ</a>

зеркала для Suzuki GSX 750 левое зеркало для Rieju RS-2 левое зеркало на Yamaha XV 535 Virago левое зеркало для Kawasaki VN 1500 зеркала на Omaks
цитирай
42. анонимен - buy viagra 788 7369
17.10.2012 06:13
[url=http://buyviagraonlinemall.com/#14183]viagra online[/url] - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#8675>generic viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#4606 viagra online
цитирай
43. анонимен - payday loans online 485 7938
17.10.2012 06:30
[url=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#7392]payday loans online[/url] - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#14847>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#14573 payday loans online
цитирай
44. анонимен - levitra online without prescription
21.10.2012 10:03
If you want to buy levitra use keywords http://onlinelevitrabuy.com/#7018 - purchase levitra, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#9719>generic levitra</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#9418 online
цитирай
45. анонимен - buy viagra 358 13864
21.10.2012 10:16
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#10072>generic viagra</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#15166>buy generic viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#18927 generic viagra
цитирай
46. анонимен - payday loans online 462 11781
21.10.2012 17:30
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#12164>payday loan</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#13354>payday loans</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#13503 payday loans
цитирай
47. анонимен - cheap kamagra online 13501
22.10.2012 07:15
<a href=http://orderkamagranow.com/#xokuu>kamagra jelly 100mg</a> - <a href=http://orderkamagranow.com/#kqrpw >buy kamagra</a> , http://orderkamagranow.com/#wlovz buy cheap kamagra
цитирай
48. анонимен - cheap generic viagra 3039
22.10.2012 10:09
<a href=http://ordercheapviagrahere.com/#oxkto>buy cheap viagra</a> - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#ppnyj >viagra 120 mg</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#wtalk viagra 150 mg
цитирай
49. анонимен - cialis 20 mg 8996
22.10.2012 23:30
<a href=http://ordercheapcialishere.com/#pgopn>cialis 40 mg</a> - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#nrmyi >order cialis</a> , http://ordercheapcialishere.com/#pfxqx buy generic cialis
цитирай
50. анонимен - levitra online 8470
23.10.2012 01:19
<a href=http://orderlevitrahere.com/#kqxyt>buy generic levitra</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#jiiby >levitra 20 mg</a> , http://orderlevitrahere.com/#jkzhf levitra online without prescription
цитирай
51. анонимен - generic cialis 985 12405
23.10.2012 02:52
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#20535>buy cialis online</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#4292>buy generic cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#13029 cialis online
цитирай
52. анонимен - payday loans 682 18891
23.10.2012 04:10
<a href=http://paydayloansveryquickly.com/#3046>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#4749>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#8177 payday loans
цитирай
53. анонимен - order levitra
24.10.2012 01:11
If you want to buy levitra use keywords <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#5672>cheap levitra online</a>, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#2652>cheap levitra online</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#7296 online
цитирай
54. анонимен - generic viagra 14872
25.10.2012 19:03
<a href=http://viagrastorehere.com/#rdgij>buy viagra</a> - <a href=http://viagrastorehere.com/#enuhq >viagra online</a> , http://viagrastorehere.com/#cfewb generic viagra
цитирай
55. анонимен - buy levitra 16922
26.10.2012 02:41
<a href=http://levitrastorehere.com/#dzmnn>buy levitra online</a> - <a href=http://levitrastorehere.com/#cmful >generic levitra</a> , http://levitrastorehere.com/#xkukq levitra online
цитирай
56. анонимен - buy kamagra 9557
26.10.2012 05:49
<a href=http://kamagrastorehere.com/#brofc>cheap kamagra</a> - <a href=http://kamagrastorehere.com/#aheku >buy kamagra</a> , http://kamagrastorehere.com/#qwoxo buy kamagra online
цитирай
57. анонимен - cialis online 10344
26.10.2012 08:40
<a href=http://cialisstorehere.com/#muize>buy cialis online</a> - <a href=http://cialisstorehere.com/#tvnck >cialis online</a> , http://cialisstorehere.com/#mohvu generic cialis
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dnes4o
Категория: Новини
Прочетен: 5463232
Постинги: 174
Коментари: 6128
Гласове: 940
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930