Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2007 13:52 - Репортери VS съдебна охрана - да видим кой кого
Автор: dnes4o Категория: Новини   
Прочетен: 18378 Коментари: 46 Гласове:
0

Последна промяна: 19.03.2007 15:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Главният прокурор Борис Велчев лично се ангажира да следи за хода на проверката, която прокуратурата ще образува след внесената от журналисти жалба срещу действията на съдебната охрана в сградата на Софийския районен съд в събота.

Тогава журналисти от БНТ, БиТиВи, "Нова телевизия", БТА, ТВ 7 и БиБиТи бяха изблъскани и върху тях бе упражнена сила от страна на съдебната охрана при гледане на мярката за неотклонение на собственика на интернет портала arena.bg Елиан Гешев.   

Велчев заяви, че никога не е имал проблеми с общуването си с медиите и не е имал оплаквания от тяхната работа.

Общуването с медиите е една от основните задачи на правоохранителните органи, за да се види резултатът от тяхната работа, коментира топ прокурорът.   

До сряда ще е готова проверката за действията на журналистите и органите на Съдебна охрана в сградата на Софийския районния съд в събота, увери и  министърът на правосъдието Георги Петканов, който заедно със своя заместник Димитър Бонгалов и Станислав Стефанов - главен директор на дирекция "Охрана", прие репортерите, пострадали при действията на охранителите в съда.    

Петканов поднесе извиненията си за случилото се и заяви, че никой не е искал да се стига до подобни действия.   

Петканов, Бонгалов и Стефанов се съгласиха с репортерите, че не би могло да се работи в подобни условия и това пречи на работата както на репортерите, така и на охранителите.   

Служителка на Съдебна охрана пък си е извадила медицинско свидетелство, за това, че била ухапана от един от журналистите. Всички репортери, присъствали в сградата на районния съд в събота, са готови да дадат отливки от зъбите си, за да се докаже обратното.

В рамките на 10 до 20 дни Софийска градска прокуратура /СГП/ ще извърши проверка по жалбата на репортерите, заяви и градският прокурор Николай Кокинов. 

В жалбата се настоява също така да се направи проверка дали началникът на Съдебна охрана Станислав Стефанов и на нейното областно ниво, което отговаря за Съдебната палата - Евгени Тропчев, са назначени без конкурс, след като и двамата са били уволнени като служители съответно на РДВР – Ловеч и Второ районно управление в София.
 
В същото време репортерите се включиха и в подписка против възпрепятстването работата на медиите.

Това, което се случи в събота, е безпрецедентен случай в практиката на съдебните репортери. Някои от нас са в тези зали от 10-12 години и такова нещо никога не им се е случвало, коментира за Dnes.bg Иво Никодимов от БНТ, който бе един от потърпевшите в съботния инцидент.

Когато изведоха Елиан Гешев от залата с конвой от около петима души, той имаше желание и бе готов да отговаря на нашите въпроси. В този момент обаче се появиха още около 12 човека допълнителна охрана, които започнаха да ни блъскат. За мен е недопустимо да не можем да зададем въпроси на обвиняем, който лично иска да разговаря с нас.

Жалбата, която внесохме днес, се отнася точно до тези правила за работа в съдебната зала. Самият главен прокурор – Борис Велчев, ги определи като безумни. Защото според тези правила, съдебната охрана ни дава разрешение за разговор с обвиняеми, с магистрати, адвокати, допълни той.

Що се отнася до оплакването на служителката на Съдебна охрана, която твърди, че е била ухапана от репортер, аз мога само да кажа, че не съм видял някой от нас да хапе когото и да било. И всеки от репортерите е готов да даде отливка от зъбите си, за да може истината да излезе наяве. На мен ми е интересно да разбера и по коя част на тялото е била ухапана тази жена.

На всичкото отгоре ми се струва и доста неподходящо шефът  на областно звено на Съдебната охрана – Евгени Тропчев, да се появява в съдебната зала по анцуг, както и да ни дава разпореждания, каза още Никодимов.

Димитър Абрашев от БТА, който също е присъствал на случката, потвърди пред Dnes.bg, че съдебната охраната е изпъдила журналистите чрез бутане, блъскане и влачене.

„Колежките почти на ръце ги изнесоха“, допълни той.

Нито един журналист от присъстващите не е ухапал  служителка на Съдебна охрана, категоричен е Абрашев. Едва ли не и в канибализъм ни обвиняват, коментира той.

Надяваме се истината да излезе наяве и да има ясни правила, които гарантират сигурността ни. 

Репортерът на ВВТ Елза Людмилова определи инцидентът като „голямо недоразумение“.

Не съм видяла някой от присъстващите журналисти да е ухапал служителка на съдебна охрана, каза тя за Dnes.bg.

Запитана очаква ли жалбата на репортерите да доведе до някакъв резултат Елза Людимилова посочи, че най-вече очаква морална компенсация и се надява на по-цивилизовано отношение от страна на Съдебната охрана.



Тагове:   охрана,


Гласувай:
0



1. анонимен - охрана, журналисти
19.03.2007 14:01
Хм, журналистите били бити. Много е лесно да твърдиш нещо, когато зад гърба ти има медия, посредством която можеш да манипулираш истината.
цитирай
2. анонимен - Правописна грешка
19.03.2007 14:40
Сайтът е www.arenabg.com , а не както сте писали арена.бг
цитирай
3. анонимен - Наглеци
19.03.2007 14:41
Съдебните репортери в голямата си част са наглеци, които само се бутат пред хората и пречат на охраната. Аз ако съм на г-на Гешев ще се оплача. Никой не ги би. Помолиха ги да излязат и никой репортер не послуша охранителя.
Репортери... нагляри...
цитирай
4. milionche - А всъщност медиите
19.03.2007 14:46
нищо не правят на практика! Работата им е нахалост, защото какво се случва след това? НИЩО!
цитирай
5. copycat - "Служителка на Съдебна ох...
19.03.2007 14:58
"Служителка на Съдебна охрана пък си е извадила медицинско свидетелство, за това, че била ухапана от един от журналистите. "
Eто това е отдаденост на работата - вече хапят и в буквалния смисъл на думата. :-) Way to go!
цитирай
6. vanguard - Смехория,
19.03.2007 15:06
на Маргините нямаше толкова охрана и такива блъсканици. Елиан Гешев враг номер 1 на Републиката!!!!
цитирай
7. анонимен - по-нахални от мухи
19.03.2007 16:03
Нормално е,когато охраната те помоли да напуснеш сградата,ти да го направиш.Никой друг освен един журналист не би посмял да се съпротивлява.Ако бяха напуснали доброволно нямаше никой да ги избутва...
цитирай
8. анонимен - Странно
19.03.2007 16:07
От това което се видя в материала определено ги блъскаха и едва ли не ритаха освен да са инсценирали и заснели сцената по-късно?Някакъв тип по анцуг викна още полицаи да ги изгонят те репортерите ако винаги бяха така нагли това намяше да е първия случай...
Още повече че служителката в съда се извини и сама каза че не е виждала такова нещо преди и в самата зала и извън нея...
цитирай
9. анонимен - tv
19.03.2007 16:21
Странно-явно сме гледали различни програми,мнението на всички около мен е обратното т.е. репортерите както винаги са безобразни и нагли.В медиите излизат само техните мнения и налагат тяхното "мнение",но по всеобщите коментари не успяха да наложат поквареното си разбиране за права и е време да престанат с тези гнусни опити и практика.Предлагам да ги качат на "машина на времето" и да върнат репортерите в първите 7 години да ги възпитат ..
цитирай
10. анонимен - mnogo nagli
19.03.2007 16:24
тези журналисти наистина са много нагли а имат и голям кусмет защото това е конвой а не 'охрана' и нямаш правото да се доближаваш до тях а камоли да ги блъскаш с разни камери нямат право и да спират....
според мен тази така наречена охрана трябваше да им приложи закона .......ахахах а пък това педалчето как крещеше -Помоооооощ помоооощ пребиха меееее ехахехаеха това журналисти ли са или циркаджии ...като не можеш да си сглобиш репортажа без скандал значи си сбъркал професията.....ДРАСКАЧИ!!!
цитирай
11. анонимен - хъм...интересно
19.03.2007 16:31
Е. Гешев не е искал да го снимат обаче тея наглеци нарекли себе си журналисти и то съдебни явно си мислят,че са над закона
цитирай
12. анонимен - без да коментирам цирк с една дума
19.03.2007 16:36
без да коментирам цирк с една дума
цитирай
13. анонимен - спомен
19.03.2007 17:08
Преди около 10-12 години на спирката на автобус №280 на Софийския университет две момиченца се шегуваха помежду си като качвайки се в автобуса се бутаха едно друго и си говореха. Едното девойче казваше на другото "Стига си се бутала ма, на това ли те учат в университета?", а другото му отговори: "Аз съм журналистка и мен ме учат да съм нахална!" Макар и казаното от девойките да бе на шега мисля, че тази случка е показателна за манталитета необходим за упражняването на тази професия. Щом като студенти още се учат на това представяте ли си след 10-12 години стаж вече за какво става на въпрос...
цитирай
14. анонимен - Журналисти ...
19.03.2007 17:09
Какво интервю искат от човека , който оплюха и изкараха престъпник номер 1 . Защо не казват истината , както претендират ? Не го правят , защото ви се струва прекалено скучна нали смешковци ?!! Постоянно украсявате нещата . Ще ви бутат и още как , а оня си беше смешен де Тропчев хахахаах Хората на високи постове трябва да имат или много смешни имена или имена на животни . Вълчев , Свинаров ....
цитирай
15. анонимен - ммм да
19.03.2007 18:11
няма репортаж няма и парички
има скандал има и повече парички
ахахахха шутове
цитирай
16. анонимен - журналисти - ревльовци
19.03.2007 18:23
Това е конвой! Недопостимо е да се препречва пътя на полицаите и в лицата им да се навират микрофони, камери, GSM - и и всякакви други предмети! Голяма работа, че на някакво репортерче му е одраскана нежната ръчичка!
цитирай
17. анонимен - o da
19.03.2007 19:05
и то одраскана защото така се беше запънал и не искаше да изпълни разпореждането че се наложи да му разтварят пръстчетата и да го носят за да излезе....егати наглоста че чак и жалби ще пишат да не говорим че излъчиха дори същия господин как се вряза в конвоя
цитирай
18. анонимен - тази пък смешната
19.03.2007 19:11
тази пък Канна ли е Лейка ли е квато ще да е май са и били малко шамарите дето и нададе бай Добри
и това, ако е репортер.......и като се пише съдебен поне да се запознае с реда при конвойране на задържани че за смях стана......и онзи крещящия за помощ егати педалчето ахахаха срам за БНТ първо новини на турски ,а сега и разни циркаджии
цитирай
19. анонимен - Тези журналисти са абсолютни на...
19.03.2007 19:16
Тези журналисти са абсолютни наглеци,а пък и не виждам какво ги притеснява облеклото на г-н Тропчев-той явно е извикан под тревога и какво трябваше да си изглади най-новия костюм,за да ги удостои с чест!!!!Освен това ако някой се разрови да провери по какъв начин са започнали работа се съмнявам,че по-голямата част от "хората на свободното слово" са назначени с конкурси!!!!! Защо винаги правят от мухата слон?!
цитирай
20. ssstto - А Елиян Гешев
19.03.2007 19:19
е бил освободен от съда,но изведен с белезници!
цитирай
21. анонимен - ахх невежи
19.03.2007 19:33
съдията постановява да се освободи незабавно ,ако не се задържа на друго основание-това означава че докато не бъде установено от мястото където е задържан дали се задържа на друго онование , а мястото е следствието той е просто едно задържано лице което се конвойра а конвоя няма право да се спира и дори докосва да не говорим че защитата на Гешев изрично е докладвала на съдията че не желае да бъде сниман!
е какво правим сега това по мое мнение си беше едно осуетяване на конвоя ,а те от своя страна доста толерантно постъпиха че не им показаха какво се прави в такъв случай и вместо да се жалват най добре да се извинят на ръководството за своето невежество и за това , че през последните години лъжат хората създавайки такива изкуствени сензации
цитирай
22. анонимен - нагли журналисти
19.03.2007 19:39
Толкова са нагли тези журналисти, че правят от мухата - слон! Сега съдебната охрана им е виновна! Не трябва да ги допускат до съдебните сгради изобщо, когато няма какво да пишат се изкарват най-големите жертви. Ако бяха задържали Е.Гешев щяха да имат тема за репортажите си и охраната намаше да им е виновна! А и в крайна сметка, трябваше наистина да ги набият, та да има защо да реват!
цитирай
23. анонимен - възмутен съм
19.03.2007 19:46
как може да има толкова невежи хора
най-лошото, е че са журналисти и си представете само каква част от населението се информира главно от тези непросфетени хора......после ревем че дават само разни бруталий в новините ,а не си даваме сметка, че повечето от тези ''сензаций'' са дело на нечий болен мозък ,който се чуди какво да измисли за да си набави насъщния
аз мога да им предложа да си сменят професията защото освен да копат картофи май за друго не стават......
цитирай
24. анонимен - пляс, пляс педалите.......
19.03.2007 19:52
Само дето не мога да разбера защо Петканов ще се извинява на журналистите!????! То е очевадно, че си измислят глупостите, с които ни занимават! Бутат се като стадо овци, после били са ги одраскали и напляскали - пляс, пляс педалите.......
цитирай
25. анонимен - Служителите от звената "О...
19.03.2007 20:05
Служителите от звената "Охрана на съдебната власт", ако не се лъжа са с полицейски правомощия.това ще рече, че техните разпореждания са задължителни за изпълнение, а те носят отговорност за издадените такива.Които е недоволен може да си търси правата по съдебен път, но за момента е длъжен да изпълни това което му е разпоредено, а ако докаже правотата си в съда то той ще беде обезпечен и виновните служители наказани или уволнени. В такъв случай няма да се стигне до изблъскване и не знам още какво.
цитирай
26. анонимен - с полицейски са
19.03.2007 20:10
и освен че са с полйцеиски са и конвоен наряд , който мачка наред и не знам как на този който е хапал не са му срали в устенцата.....въпреки че им прави чест че не са се развихрили
цитирай
27. alex4o - абе, банда анонимни
19.03.2007 21:35
Като са ви гадни журналистите що влизате интернет новинарските сайтове, четете вестници и гледате телевизия, а? Щото работата на тия хора е такава - и ще се блъскат, бутат и мачкат, за да вземат мнението на обществени фигури, за да има публичност.
И докато си вършат работата, няма право да ги бият разни ченгета, защото рабоатата им е да охраняват задържаните, но не от журналистите.
Хуу, да ги изгонят и точка - затова в нормалните страни има бариери и сичко е ок. Така че журанлистите са нахални, точно колкото е нахален средностатистическия българин.
цитирай
28. анонимен - а ти бе анонимен гей, що да не ги кр...
19.03.2007 21:49
а ти бе анонимен гей, що да не ги критикуваме ? това че влизам в сайтовете и чета не означава че не мога да имам претенции към начина им на работа и поднасянето на новините;
цитирай
29. анонимен - съгласна!
19.03.2007 23:04
долни хора са тия журналисти, с долна професия. по-гадни от бакшиши!
цитирай
30. alex4o - Към анонимния педал 28
19.03.2007 23:52
А ти бе педал шлякан, като имаш претенции как се поднася информацията, не расъждавай относно начините по които те я взимат.
От такива търканяци като тебе, шибаняк кирлив, сичките "анонимковци" тука знаят само акъл да дават. Аре стани като Канна Рачева например бе, като имаш гледна точка за поднасяне на новините.
Малоумник.
цитирай
31. анонимен - pravi ste xora
20.03.2007 00:32
jurnalistite sa nai-naxalnoto pleme.kato im se kaje ne6to,ne go pravqt a kato gi natisne6 malko "ox,ox ne me blaskai be ei." taka razpravq6e onq gologlavia v sada ne go znam ot koq tv e no si be 6e "meka kitka" kak pla4e6e da ne go buta nqkoi. a 6to si vre mucunata kato nq moje.kazvam go kato 4ovek koito si ims qdove s tia navleci -- jurnalistite,absolqtni navleci,jadni za novini i nai-ve4e za pari - ako badat na 1 stranica. tapaci
цитирай
32. анонимен - Ами ако...
20.03.2007 00:47
Не ме изяждайте, но нека да размислим и върху друго. Ако репортерът е прав и Елиан Гешев наистина е искал да говори с журналистите? Тогава нещата се обръщат на 180 градуса. И трябва да си зададем въпроса защо с цената на използването на груба сила охраната не е дала на журналистите да го приближат, а на него - да говори. Какво се опитват да скрият? На мен не ми се вярва чак пък толкова да са диви журналистите, че да не могат да ги озаптят без да ги нападат. Колко големи престъпници са интервюирани в съда без пречки от страна на охраната до момента? Защо точно освободения Елиан Гешев го браниха със зъби и нокти, че чак и с риск да ги порицаят отвън, че у нас бият журналисти, както стана с нападението над редакцията на "168 часа"?
цитирай
33. анонимен - Закон
20.03.2007 00:50
Журналистите имат право да нападат охраняем обект.
Абе вие нормални ли сте. Аз бих наказал охраната че е допуснала външни лица в охраняемата зона без да ги застреля. Ако закона обаче разрешава само на журналисти да го нарушават....Опа...Веднага основав ООд. Ако някой "дебеловрат" иска да го измъкна от панделата да ми се обади . Срещу добра сума наемам 20-тина особи и ги въоръжавам с камери и микрофони...Налепвам им популярни табелки - БТВ, Труд.... абе помияриски имена дал господ....и какъв е проблема да взимат интервю от некой "картоф" чак до като стигнем до некоя "джамахирска" държава , където ще рахетясаме .:))))
цитирай
34. анонимен - Всички на протест!!!
20.03.2007 00:57
15.03.2007, инициативен комитет депозира в Столична община, молба за провеждане на митинг, с който желаем да изразим своя протест срещу нарушаването на правата на интернет потребителите, интернет обществото като цяло, собствениците на сайтове в България и неправномерния натиск от страна на държавните органи върху тях.
Митингът е насрочен за 22.03.2007, на площад "Александър Невски" от 17:00 часа.
Каним всички заинтересувани да се присъединят към нашия протест.
Всички общностти и организации, които желаят да участват в организирането на митинга, могат да се свържат с нас на имейл torrent.miting@abv.bg.
Призоваваме всички, на които не им е безразлично ставащото в България, да организират подобни мероприятия в собствените си градове и населени места, на същата дата или възможно най-близка.
цитирай
35. анонимен - ???
20.03.2007 08:34
Не мога да разбера какво пишат тия хора във форума. Аз понепредаването го гледах. Там ясно се каза, че на журналистите им е било разрешено да бъдат в съда, а идва някакъв мутрподобен с анцуг и казва - Елате да ги изведем тия. Дежурен съдия постановява, че мярката за задържане отпада, а конвоя води с белезници свободния човек. Освен това говорителката на съда сама заяви, че не е имало спиране на конвоя. А и каквото да пишете или говорите, всички зрители на Канал 1 поне видяха какви жестове правеше шефа на охраната към милионите зрители от чиито данъци му плащат заплатата. Тоя човек и с три униформи да го облечеш пак ще му се вижда анцуга отдолу. И отношението му много ясно си пролича. Демонстрираше нагла безнаказаност! Това няма как да се оправдае или скрие. В цивилизованите страни поне има култура на поведение на длъжностните лица!
цитирай
36. анонимен - Извинявам се много, но журналис...
20.03.2007 13:19
Извинявам се много,но журналистите в повечето случаи си заслужават такова отношение,защото са супер нахални и нагли-просто не разбират от дума. И когато нещо не стане по тяхната свирка, започват жалби,обиди и пр. Ок, такава им е работата,но всичко трябва да е с мярка и в някакви граници !!!!!!!!
цитирай
37. анонимен - Съгласен с 35
20.03.2007 16:29
Учудвам се, как след като всички са гледали новините, лаят по журналистите... Потриса ме факта, че вършенето на тяхната журналистическа работа се охарактеризира като напаст, наглост и тн. , а напълно непрофесионалните действия на охраната, едва ли не като геройство. Явно лумпените и полицейските мекерета в тази държава няма да свършат никога. За жалост.
цитирай
38. анонимен - на първо място шефът на съдебната ...
21.03.2007 17:56
на първо място шефът на съдебната охрана до понеделник не беше задължен да ходи с униформа, на следващо съботния ден е почивният му и той е извикан по спешност, тъй като дежурният не е могъл да отреагира по-бързо. На още по-следващо място Елиан Гешев има заявена декларация пред съда, пред охраната и в последствие я декларира нееднократно, че не желае и не е желал да бъде сниман и интервюиран, това означава, че е използвал конституционното си право, а това че журналистите, наименоващите се съдебни, които не са и прочели основния закон, не знаят, че изначално нямат право да снимат никого, без той да е длъжен да декларира това обстоятелство, показва на пълното им НЕВЕЖЕСТВО. ОТДЕЛНО ОТ ТОВА КОНВОЯТ Е НЕПРИКОСНОВЕН И НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГО НАРУШАВА ПО НИКАКЪВ ПОВОД. видно то всички репортажи, на никой от журналистите не му е посегнато по време на придвижване на конвоя, напротив те се врязват в него и нарушават неговата цялост, което предполага използването на сила, с цел опазването сигурността на конвоирания. В края на краищата това , че някакви репортерчета, начело с подлежащата на освидетелстване Канна Рачева, не познават задълженията си, свързани с изпълняване безпрекословно на полицейско разпореждане, си е техен проблем, при такова неподчинение е задължително използването на сила. Това е журналистическа НАГЛОСТ до n- та степен, жалко, че никъде по телевизии, радиа, преса нещо от инцидента не беше отразено обективно, което не им прави чест, нито един от тези наричаще се съдебни репортери, нямаше куража да се изправи и да признае, че е нарушил строя на конвоя, че не е изпълнил полицейско разпореждане и, че лъже нагло, а репортерката от Нова телевизия, която си позволи да използва и устната си захапка, може да очаква включване.
В целия свят камери и фотообективи стоят на стълбите на съдебната палата и там е мястото и на нашите!!!
цитирай
39. анонимен - Съдебна полиция
25.03.2007 13:32
Браво на съдебната полиция. Действали са правилно и законосъобразно. В почивния ден събота, Тропчев е бил извикан спешно от спортната зала.Нищо лошо ,че е бил спортно облечен.
В съдебната палата, журналистите нахлуват като хуни.Движат се по стълбите на големи групи,пушат,говорят високо, тропат по вратите и питат кое дело се гледа,блъскат се и барзат възбудено,облечени кой както намери, някои журналистки са с голи кореми, сини дънки,черни къси якенца и малки чантички. Психологията им е като на агресивна тълпа - стадо от свещенни крави,което тича по коридорите и помита всичко пред себе си. Време е тази агресия да се спре. Да блъскаш микрофони и камери, в лицето на конвоирано лице не само е недопустимо и арогантно но опасно за сигурноста и живота на задържания и околните.Журналистите следва да бадат проверявани по задълбочено,тъй като носят вещи различни от обичайните. Всеки трябва да спазва реда и закона съдилищата.Съдебната полиция е за това. Правосъдието е основа на държавността .Съдебната полиция е част от правосъдната сисетма.Господин Петканов и шефовете под него вместо да треперят за местатата си, да се гънат и да угодничат на журналистите ,да наградят съдебните полицай за мъжеството и куража ,че са си свършили работата както трябва.Журналистите не са богоизбрани.Ако обаче,уважаваният професор Петканов реши ,занапред журналистите щом влязът в съд, съдебната полиция да ги посреща с бонбони.
цитирай
40. анонимен - konkurs
25.03.2007 13:59
Да така е за стефанов конкурс не е имало.Пък и как ли да има.ако направите справка какъв процент са от троян служителите му защото тои е от троян а не от Ловеч.Пък като си спомним мълнеоносната му кариера както вмеждопрочим на един билюк некадърници и настръхваме.ами замесника му кои е?Откаде е ,как стигна дотук.Бонев имаш грях ами Марио Димитров ма малееее ебаси професионалистите
цитирай
41. анонимен - Кой как облечен! За въздушните целувки.
25.03.2007 14:42
Неотдавна двамата генерали Атанас Атанасов и Кирил Радев по телевизията обясниха как са докладвали на г-н Иван Костов в сауната.
Там в сауната г-н Костов ги е привиквал и докато са му правени разтривки на голо, двамата и те вероятно не по костюми в сауната са докладвали до къде са стигнали в борбата с престъпността.Нали това е нормално. Двама от тях са депутати и са мерило за морал.
Да си спомним как е тичал и провеждал джокинг по стълбите на Министерски съвет сутрин преди работно време и г- Ф Димитров. Нищо лошо. Човека спортувал преди работа.Какво от това.
И Сергей Станишев, като рокер на мотор управляваше не само мотора но цялата си партия, а покрай нея и държавата. Значи,когато да пишем като журналисти може всякак да сме облечени, а когато някой ни приканва да спазим закона и ни пречи,тогава твърдим ,че бил облечен неморално и ни обиждал ,като ни пращал въздушни целувки. Ах вие малки демагогчета.Малки перверзни продажни душички.
За въздушните целувки!
Г-н Петканов, на Вас в университета младите студентки не са ли Ви пращали въздушни целувки ?Признай честно. И ако да, какво от това. Нима не сте уважаван от поколенията юристи на които сте бил преподавател и не само от тях. Кое е неприличното в жеста. Вие да сте се сещали да се обиждате. Това да ви е било обидно. Какво означава този жест. Според кой морал.Този на Буда, на Ишуа Бен Йосиф, на Мохамед, или на Токемада./ Торквемада / По времето на инквизицията за този жест са изпращали на клада. Според закона за вещарството, този жест се е считал за магьоснически. По Закона за вещарството през 1945 г. във Великобритания е бил проследния съдебен процес.Мисля си ,че и днес ,когато блъскат и се държат агресивно,обидно,арогантно и дръзко с хората,още по-вече когато са в униформа с пагон по време на службата им, последните вместо да приложат сила , най учтиово са им изпратили въздушни целувки, за довиждане. Това е точния отговор на просташкото поведение,на арогантното говедо, което не разбира от блага дума.По добре благороден приятелски жест, който преведен означава "Обичам Ви" ,вместо белзници, палки и синини по срамните части , които нахалниците напълно и в цялост са заслужили.
В заключение, не са важни тези неща.
Важни са фактите. А те са ,че се атакува директно държавността. Съдебната власт е последната,в която има що годе ред като цяло и горе долу функционира нормално.С хулиганско поведение, с просташки обноски, с нецензурни изрази и заглавия,с искривени представи за добро и зло,с отчайващо невежество,с безотговорни репортажи, с лъжи,с арогантност, с агресия и липса поне на малко морал , журналистика не се прави.
цитирай
42. анонимен - недоразумение друг път
14.11.2007 00:09
Аз съм служител от "Съдебна охрана" и с очите си съм виждал каво правят журналята,как ни се качват на главите.Особенно така наречените "елитни журналисти" во главе със сканадлно известната Кана Рачева.Тези дами и господа почти всеки ден ни изправят на нокти.Блъскат се като изоглавени когато извеждаме под конвой от съдебната зала,препречват ни пътят,спъват ни абе нямам думи.Не да си боже ,"правата" на някой от тях да бъдат накърнени вдигат вой до Бога.Особенно е нагло, педерасчето Иво Никодимов.Това че лапа патките на големите клечки му позволява да си върши каквото иска.Мен лично се е опитвал да ме спъне поне десет пъти.Иво има и други "последователи".Абрашев,Хиндарян,всяка вечер му чета простотиите.Има няколко истерички дето все се опитват да мътят водата.Забележете че постоянно се караме с тях за спазването на реда в Съдебната палата.Лятото пак имахме пререкания.Не може журналистите да искат да нахълтват в съдебната зала когато им скимне. Пък това че имало СРС по делото ,вятър ги вее на бял кон.Абе в Америка така ли правят журналистите ,да нахълтвата ,кщогато им скимне в съдебните зали? В България не можем да изведем от тях обвиняемите.Пък като влезнат в съдебната зала ,стой че гледай то не може да се чуе приказките на съдията от отях.То това не е белот,кръстословици ,разговори по джи ес ем.Има един сладур с очила ,като влезне сладко захърква,та така откарва поне 3-4 часа.Други екземпляри пърдат,уригат се.Питат се един друг,кой какво разбарал,какво не разбрал.Бе може ли да има толокоз тъпи съдебни репортери бе,да не знаят на кое дело са дошли ? Мен са ме питали поне 20 пъти.Ние от съдебната охрана да не сме им бюро справки. После все са недоволни от нас.
От 20 години служа в МВР и Съдебна охрана,спомням си как започанах,какъв ред имаше тогава.Имам чувството че на половината съдебни репортери им хлопа дъската.По цял де н си крещат по коридорите ,спорят,обиждат се идин други,карат се с нас.
Някои от елитните журналисти скачат от радост,когато освободят няко закоравял престъпник.Има платени драскачи ,които все държат страната на престъпника,абе и адвокатите имат пръст в цялата работа.Сигурно бутат кинти на шефовете на медиите и после цела България разбира че съдебната система не си върши работата.
Абе нямам думи.
цитирай
43. анонимен - Ami sadebna ohranA! Chii go dirqt ...
16.02.2010 01:28
Ami sadebna ohranA! Chii go dirqt tam "shurnalostite"
цитирай
44. анонимен - Ma te sa si kanibali! Dohkoga shtew ...
16.02.2010 01:31
Ma te sa si kanibali! Dohkoga shtew tarpim promivane na mozaci ot negramotnici!
цитирай
45. анонимен - Ohranata ima pravo! Bez red ne stava ...
16.02.2010 01:34
Ohranata ima pravo! Bez red ne stava nishto! W evropa nqma specialnost Shurnalistika
цитирай
46. анонимен - Ohranata ima pravo! Bez red ne stava ...
16.02.2010 01:35
Ohranata ima pravo! Bez red ne stava nishto! W evropa nqma specialnost Shurnalistika
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dnes4o
Категория: Новини
Прочетен: 5461727
Постинги: 174
Коментари: 6128
Гласове: 940
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930