Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2007 09:28 - Евровизия изненада приятно - Елица и Стоян победиха
Автор: dnes4o Категория: Новини   
Прочетен: 11810 Коментари: 40 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Елица и Стоян спечелиха с размазваща преднина във финала на конкурса за българска песен на Евровизия.

За тяхната песен „Вода“ гласуваха 31 376 души, докато за останалите участници гласовете бяха в пъти по-малко.

Народната певица и перкусионистът бяха фаворити на публиката още при полуфинала и победата им опроверга слуховете, че конкурсът е нагласен и победители ще са дует Каризма.

Странни прояви, разбира се, не липсваха. Във видеовизитката си Коцето Калки пристигна пред БНТ в открит джип, облечен в скафандър и заобиколен от „туземци“, които го посрещнаха като Пратеник на Боговете.

В унисон с идването на „Спасителя“, за фон на шеметната поява беше избрана песен от мюзикъла на Ендрю Лойд Уебър „Исус Христос – Супер звезда“.

Момчетата от Групата пристигнаха пред Националната телевизия на кънки, велосипеди и скейтборд, а Каризма, които не успяха да се включат в масовото записване на клипове, разказаха романтична приказка за създаването на българската държава.

Маргарита Хранова леко контрастираше с общото звучене на парчетата и нейната песен „Моя любов“ щеше да супер хит, ако беше изпълнена на някое от изданията на „Златния Орфей“ преди двадесетина години.

В крайна сметка тазгодишната Евровизия – България приключи по най-добрия възможен начин – победител е най-харесваната от зрителите песен и гафовете бяха сведени до минимум.

Дали песента на Елена и Стоян ще се хареса и на зрителите в Европа, ще разберем след няколко месеца на конкурса в Хелзинки.



Тагове:   стоян,   изненада,   Евровизия,


Гласувай:
0



1. artman - Те бяха фаворити и за мен...
25.02.2007 11:05
..., но все пак не очаквах такава съкрушителна разлика в резултатите от гласуването. Това за мен е доказателство, че чалга-вълната се оттегля, което е другата добра новина.
Пожелавам успех на Елица и Стоян в Хелзинки!
цитирай
2. анонимен - И аз бях за тях
25.02.2007 11:07
!!!
цитирай
3. анонимен - Те бяха най - добрите!
25.02.2007 11:10
Те бяха най - добрите! Смятам че за първи път ще се представим достойно на Евровизия и може и да спечелим с такава уникална песен. Успех!!!
цитирай
4. анонимен - Браво за Елица и Стоян!
25.02.2007 11:36
Като цяло Евровизия беше пълна трагедия, но това е дълга тема... Радвам се,че Елица и Стоян спечелиха. Желая им успех в Хелзинки!
цитирай
5. анонимен - evro
25.02.2007 11:39
bravo na Eli Stoqn
цитирай
6. анонимен - Браво!
25.02.2007 11:49
Браво на Елица и Стоян!това е една невероятна песен и съм сигурна,че на конкурса в Хелзинки ще я оценят :)
цитирай
7. анонимен - Impresia
25.02.2007 11:53
Elica i Styoan super dobri muzikanti ... nqma spor!
Moje li nqkoi ot vas da mi zapee pesenta im ?? to4no v tozi moment ... ei taka .. kato shte si zapee My Love.. my love ..?!?!?!
A ako utre tezi hora napravqt koncert shte ima 31.000 dushi... ( kyde shte depeche mode)
ne me razbiraite greshno nqmam nishto protiv tqhnata pobeda... daje se radvam... karizma padnaha ot visoko na trytlesti gyzove.... no tazi razlika..... pove4e ot smeshno! beshe qsno 4e ili karizma ili stoyan otivat.. bnt nqma da pusne drug .. no 31.000 na 5.000 hahhahaha spored men celia interes kym evroVIZIA ( dyrja da e s glavni bukvi shtot nqma nishto obshto s muzikata) v BG e ne pove4e ot 7000 .. li4no moe mnenie...
Globul vs Vivatel ... 1:0 hahhah
mnogo hubava narodna pesen... no puka li i na edvopa za regionalnoto tvor4estvo ;)

uspeh
цитирай
8. анонимен - Gerry
25.02.2007 12:33
Настръхвам от това изпълнение. Впечатлена съм от българската публика, която наистина го оцени. Има надежда:) Браво на Ели и Стоян, тази песен определено ще се забележи.
цитирай
9. artman - По повод Impresia
25.02.2007 12:34
Съгласен съм с някои съмнения... На Европа едва ли й пука, но на европейците можм да сме им интересни само с фолклора си, а не с това колко успешно им подражаваме.
цитирай
10. estrella - Песента на Лорди
25.02.2007 12:37
също не може да се запее ей така:) Като видях победителите от миналата година, ми се струва, че на Европа й е омръзнало от "хитове" и хората искат да слушат по-интересни неща...Но както казах и на Thomas, сега на Ели и Стоян им трябва страшна реклама в чужбина - сайтове за музика, youtube, ако трябва... сега започва истинската работа.
цитирай
11. tsvetamak - Радвам се и аз
25.02.2007 12:44
Единствената песен, която заслужаваше да представи България, страхотно изпълнение!
цитирай
12. анонимен - Честито на победителите !!! Само ...
25.02.2007 14:27
Честито на победителите !!!
Само ми е интересно един пасаж от статията
"Странни прояви, разбира се, не липсваха. Във видеовизитката си Коцето Калки пристигна пред БНТ в открит джип, облечен в скафандър и заобиколен от „туземци“, които го посрещнаха като Пратеник на Боговете."
По-голяма пошлост в музиката от всички жанрове в момента в България от Калки НЯМА !!!
Колко помия изляхте по фолк изпълнителите а появата на Калки я наричате само СТРАННО.

цитирай
13. анонимен - ДИНИИ
25.02.2007 14:36
Заслужава да представи България, страхотно.
Може и Евровизия да спечелим с такава уникална песен.Сега смятам че за първи път ще се представим достойно.Така че и да не е първа,за трето място наи малко сам сигурен.
Успех.
цитирай
14. анонимен - ЧЕСТИТО!!!
25.02.2007 14:49
Крайно време беше една песен да се оцени по това как е изпълнена и каква е тя самата а не по това КОЙ я изпълнява.Натриха носа на Каризма,Софи и Устата-очакваните победители.Сега им трябват само няколко човека от "Етника" за да направят страхотен танц върху тази песен и са №1
цитирай
15. анонимен - nadcenqvame gi
25.02.2007 15:02
Първоначално и на мен ми харесаха, особено на фона на всеобщото фалшиво пеене. Като ги чуеш обаче за втори, трети и тн пъти, откриваш, че гласът на Елица често глъхне и даже на моменти звучи немощно. Ако се опиташ да ги видиш с очите на чужденец, както ще е във Финландия, виждаш и чуваш някакви тъпани, една сравнително интересна жена, която обаче мучи на някакъв неразбираем за теб език. В такива моменти се сещам за братята румънци, които все пак успяха да направят хит и да накарат света да припява на румънски. Нашата "Вода" си е вода за нашенска употребал Някаква стилизирана балканска екзотика. Ако ще търсим този ефект, мен лично повече ми допадна изпълнението на СТоян Рошкев или Роклев беше от миналата Евровизия.
цитирай
16. анонимен - Интересни и оригинални
25.02.2007 15:36
Гласът на Елица е с голям диапазон! Страхотни са и двамата, наистина хипнотизират!
Според мен не им е нужен балет - те са си достатъчно уникални и правят уникално шоу!
Пожелавам им успех!
цитирай
17. анонимен - Отново игри!
25.02.2007 15:59
Хайде стига бе! Пак нагласени работи! Не може да има такава разлика! Никой не е любим на всички!

Всяка аудитория си има фаворити! и аудиториите не се различават много по брой една от друга!!! Това го показват песните, останали на 2-5 място - разликата е малка. А първите - 6 пъти!!! повече вот от вторите! Е как така става! В нормалния живот само с Microsoft е така, но всички знаем защо...

На разбирачите от музика - как беше озвучаването на полуфинала??? Всички звучаха отврат! Ако музиката ти идва от няколко страни едновременно и несинхронизирано и Ян Гилън да си, все тая. Снощи беше малко по-добре, но нямаше интрига - явно се знаеше какво става... Не си ли взеха поука от Каффе? Една нелоша група се разпадна заради подобна изнасилена работа. А на тези двамцата това им беше зенита... А после защо не печелим... Свежи, оригинални - да, ама я им запейте песента! А някой европеец, който трябва да си пусне sms за тях дали ще може да си я тананика???

Голямотоюпадане идва на финалите... Дотогава много се пънем, а после... Като Стоичков на миналите квалификации след 7 точки в първите 3 мача... Между другото сега пак сме точно така и пак платените оптимисти са нявсякъде...

Ше започнем да печелим уважението и на другите, когато и ние самите започнем да си го отдаваме един на друг. А вчерашните насилени победители не можаха да спечелят моето с цялата игра...
цитирай
18. zipi789 - Каквото и да приказват- това е песента!
25.02.2007 17:16
Това е песента и ще видите,че ще спечели в Хелзинки.Радвам се,когато излизат стойностни неща на бял свят и те биват оценявани!Хубавото си е хубаво ...Е ,все ще се намери някой комплексар,за да каже нещо друго,но такъв е живота...Да са живи и здрави Елица и Стунджи !Да правят още много хубави неща и КЪСМЕТ!
цитирай
19. анонимен - Великолепни са
25.02.2007 18:24
Нямаше по-достойна песен и по-добри изпълнители - отличиха се с ефектност и професионализъм. Надявам се да бъдат фаворити и на финала на Евровизия.
цитирай
20. анонимен - ???
25.02.2007 18:54
Някои хора споменават, че Вода е кавър на Juno Reactor - Navras. Не я знам тази песен така че който е запознат да види ;)

[quote="Недоволен фен"]По дяволите Navras го има в OST-то на Маатрицата.[/quote]
цитирай
21. artman - Български фолклор в МАТРИЦАТА?
25.02.2007 19:04
Това само някой конкурент може да го е измислил...
цитирай
22. анонимен - opredeleno ste sa razlicni
25.02.2007 19:07
Mnogo sam dovolna,ce ste ni predstavi pesen sas koqto ste zabelezat nasite ucastnici i toku viz edna ot novite clenki na Evropa da stane pobeditel.Stiskam im palci,dano uspeqt ako ne da pobedqt to pone da vlqzat v desetkata i tova ste e pobeda kato nacalo.
цитирай
23. анонимен - antifilosofsko
25.02.2007 21:49
интересни мнения във този форум но някои звучат като прикрити фенове на софчето всяка песен може да бъде посочена като кавър на нещо правено а теди - като бледа реплика на майка си и относно изпълнението на дузина досадни usa певици странно е че спечели тази песен без значение дали на певицата и глъхнел гласа и когато избраха лорди беше странно но мен ме учуди много и не разбрах защо като се явиха онези момченца звучеше музика на рамщайн а не на тейк дет например...
цитирай
24. анонимен - Abe..stavat!
26.02.2007 00:03
muzikata e gore dolu... samo da ne se obajda mujut s teq prostotii citiram: dub dab durub dub dab du du du dab! tva e izlagacia!

i ako se postaraqt nad viziata shte e mnogo dobre... nqkva trupa i mnogo mnogo po atraktivni dvijenia na scenata zashtoto muzikata i pesenta imat vurho kakvo da se raboti! bez show nqma da stane a te ne sa nai golqmite show-meni

i durja da pochertaq tova e konstuktiven kriticizum! ne e upreci zashtoto muzikata/pesenta bqha dosta dobre!

karizma angliskia mnogo im kuca i nqmashe da gi haresat povecheto "Eropchani"
цитирай
25. анонимен - Лудница сте
26.02.2007 10:14
какъв фен на Софчето? Коя е тази?
Нито следа евровизия нито не ме интересува.
Просто хората коментират.
@artman сабуди се! Кой ти говори за фолклор?
Блогвайте си не ви личи ;)
цитирай
26. анонимен - наистина спечелиха заслужено и ...
26.02.2007 10:47
наистина спечелиха заслужено и много се радвам че каризма няма да ни излагат на евровизия
цитирай
27. анонимен - ...само да си "пооправят визийката" леко...
26.02.2007 11:17
Екстра са си победителите ама малко да им "барнат" фашона, дрехо прически и т.н...малко PR из Европа....
и така има шанс да сме даже победители....така мисля искрено....харесвам ги доста.........не исках да злословя за Каризма (все пак изпяха едни от наи-добрите съвременни песни), но те толкова не можаха да си "уцелят" гласовете все едно даже вече не са приятели един друг..мноо зле ...........да не говорим за парчето , че беше едно жалко опитче за пълна имитация на Русланиното парче...хаха..........и кво си мислят, че европейци пак 6е изберат подобно нещо а? аре стига........
успех на Вода и сме силни................този път!!!!
успех българи!!!
цитирай
28. анонимен - блестящи и съкрушителни!!!
26.02.2007 14:06
Сега спонсорите и продуцентите трябва да се постараят да подготвят и впечатляващи костюми, защото на миналата Евровизия не мелодията и изпълнението , а костюмите грабнаха победата!
цитирай
29. анонимен - kiki
27.02.2007 00:45
am na mene ne mi haresa mn ama po vajnoto e nakraq kat davaha nadpisite davaha edna mn hubaa melodiqq ama nz na koi e nekoi da mi kajeee ako znae plsss
цитирай
30. анонимен - текст на песната
27.02.2007 09:47
Кај можам да најдам текст за песната?
цитирай
31. анонимен - Поредната чорба наречена етно-балканска порнография!
27.02.2007 13:55
Как може да се излагаме така с този бъркольоч-що за шопско е това ,що за глупост!Нима се свърши хибавата музика......леле и тия двамата никомуизвестните ще трябва доста да поработят с коафьори и стилисти преди да се явават!Ужас!Но така е след като ви се свидеше да пуснете едно смсче за своите фаворити-сега ще роним сълзи заради тази чорба!Кошмар!Мислех че поне вие младите имате по различно виждане за музиката -ама не!
цитирай
32. анонимен - баш добра песна
27.02.2007 14:04
не знам зашто таков коментар. песната баш е убава. досега од сите песни најмногу ми се свиѓа. Него дај кажувајте каде можам да го најдам текстот на песната.
цитирай
33. анонимен - за номер 32
27.02.2007 15:08
не можах да ти намеря текста ама поне това - http://www.bnt.bg/additional/eurovision/photos_bg/07

N 31 , ти за устата и софи ли беше бре? Как не те беше срам да напишеш такъв некомпетентен коментар? А? Кой ти каза, че са никумонеизвестни, а? Като гледам .......май си застаряващ/а злобар/ка - чалгаджия/ийка - ощетен/а от природата от слух, и което е сигурно без никакво музикално образование .......иначе добре си я научил/а тая думичка етно ...хехеххе .......я си пусни глория и се "фърли" в калта бре......хех смях

цитирай
34. анонимен - mnenie
27.02.2007 16:16
Prekrasnoto w slu4aja e,4e se klasira superprofesionalist kato Stundzhi.Eliza sa6to e 4udesna,makar da ne ja poznawam.Ne sam slu6al pesenta na Margi Hranowa,no sam siguren,4e tja e podhodja6ta ne za "Zlatnija Orfej" otpredi 20,a ot predi 30 godini. M.Dobrev,muzikant
цитирай
35. анонимен - За българската Евровизия!
27.02.2007 17:48
"интересни мнения във този форум но някои звучат като прикрити фенове на софчето"-Ей, първо научи се как се пише и тогава ми комнентирай,а доколкото Софи Маринова неслучайно я наричат циганската Лили Иванова!Тя заслужава своите фенове!"Мой си дяволе" е супер песен!Само СОФИ !!!
цитирай
36. анонимен - Елица Тодорова и Стоян Янкулов
27.02.2007 20:01
http://detev.com; http://orpheusmagazine.net
цитирай
37. анонимен - Изкуството е за всички
27.02.2007 20:05
Тъпо е да чета мнения за регионално творчество и конкуренция. Нито музиката ни е регионална, нито в България има реална конкуренция. Но има вълна от родолюбие, на което някои предпочитат да слагат други епитети.
цитирай
38. estrella - Виждаш нещо
27.02.2007 20:27
лошо във вълната родолюбие ли? Знаеш ли кои са най-добрите цигари според испанците? Фортуна. Техни са и и са по-лоши от нашата Шипка, но те си ги пушат. Самочувствие ни трябва, а когато е с покритие, както е в този случай, е чудесно. Не можеш да очакваш истинска конкуренция на малък пазар като нашия, с грешни представи за шоубизнес. Но това е друга тема. Гледай по-позитивно на нещата, анонимен 37.
цитирай
39. slynchev - Много яко
28.02.2007 11:10
Супер здраво парче! Не мога да повярвам, че се е избрало в Попфолкгария. Радвам се, че Устата не успя с неговия руски гаф.
цитирай
40. monologa - гласуване в интернет
31.03.2007 23:01
И аз дадох своя доволен и приятно изненадан глас за Елица и Стоян!

Прекрасна песен!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dnes4o
Категория: Новини
Прочетен: 5461674
Постинги: 174
Коментари: 6128
Гласове: 940
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930