Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2007 15:13 - Станишев: Стига вече, няма да сме отговорни за всичко
Автор: dnes4o Категория: Новини   
Прочетен: 2038 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 17.02.2007 15:19


Отговорността трябва да бъде споделена и да се прави обща политика за да има стабилна коалиция и доверие.

Това заяви премиерът Сергей Станишев и подчерта, че БСП няма да носи до безкрайност отговорността за всичко в коалицията, предаде БГНЕС.

Той допълни, че трябва да се свика заседание на Политическия съвет на тройната коалиция, за да се уточнят принципите, баланса между права и отговорности между всяка една от партиите в коалицията, като всяка поеме конкретни ангажименти.

Според Станишев всеки, който участва в управлението, поема отговорност, а не играе солово.

Аз видях изявления и на лидера на НДСВ, който подчерта, че коалицията не е за един-два дни, и на редица други ключови фигури. Само изглежда г-н Илчев не ме е разбрал и малко се е объркал. Мислел е, че говоря на депутатите от КБ. Не, аз говорех на НДСВ, каза премиерът и лидер на БСП.

Той уточни, че от вчера до днес не е разговарял с лидера на НДСВ Симеон Сакскобургготски. 

Припомняме, че в петък премиерът обяви, че БСП не се страхува от предсрочни избори. 

Той добави, че според него по време на дебатите на Закона за евродепутат в парламента се наблюдава ново мнозинство - ОДС, ДСБ, Атака, НДСВ и БНС.

Премиерът допълни, че очевидно от НДСВ преразглеждат своята политика към коалицията или поне от партията дават такива знаци.

От своя страна от ДПС коментираха, че и те никога не се страхуват - нито от редовни, нито от предсрочни избори.

От НДСВ пък заявиха, че тази година ще има два пъти избори, така че дали ще са два или три пъти, било технически въпрос.

Самият Сакскобургготски каза, че НСДВ няма да преосмисли коалиционната си политика и според него нещата в тройната коалиция са нормални.




Тагове:   Станишев,   отговорни,


Гласувай:
0



1. анонимен - тройна коалиция
18.02.2007 10:24
Тази тройна коалиция напълно доказва тезата на една българска басня-"Орел рак и щука".По върховете т.н.голяма четворка-Г.П.,С.С. ,Симеон и А.Д. -се разбират,но не могат да управляват правилно кадрите си надолу от тях.Всеки си прави своите неща и никой не гледа общата политиказа една силна и просперираща България в Европейския съюз.А и самата коалиция както си нарича управлението доказва невъзможността за единна политика9управление 3-5-8.В България има една такава игра на карти ,а другото и име е БЛАТО-така ,че с таково управление коалицията ни води към блатото.
цитирай
2. анонимен - POLITIKA
18.02.2007 15:56
OBEDINENIE NA MISLI I EDNA POSOKA NA DVIGENIE IM TRQBVA NA POLITICITE
цитирай
3. анонимен - БСП не се бои от избори
19.02.2007 10:13
ама се бои!
То е ясно накъде върви. На Симеончо пак му се допримиерства че остаря вече и нема за кога.
От нови избори БСП може само да загуби, след като доказа неспособността си да управлява и след като електората и отново тропа с тигани пред парламента.
ДПС има твърд електорат поне за парламентарните избори че за евродепутати ги отрязяха, и общо взето наистина им е все тая с кого ще са в коалиция в следващото правителство, ДСБ и СДС и ВМРО и там още някой си са несериозна алтернатива поне за сега и... кой остава? НДСВ. Така че се очакват поредните предсвочни избори с рекордно ниска избирателна активност и лидер НДСВ. Честито.
Само е нужно всички протестиращи пред парламента лекари,пенсионери и таксиджии и учители и миньори да знаят, че ако не си гласувал, нямаш моралното право да протестираш
цитирай
4. анонимен - Сега е момента
19.02.2007 11:43
То добре промениха правилата за избор на евродепутати,но сега е момента да се променят и правилата за избор на депутати в България.
За по-радикално-направо да се забрани двойно гражданство.Както е в половин Европа.Стига са се лигавили с тия права на човека.Накратко-ДПС в опозиция!Това иска народа.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dnes4o
Категория: Новини
Прочетен: 5431802
Постинги: 174
Коментари: 6128
Гласове: 940
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031