Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.02.2007 11:57 - И белите могат да скачат
Автор: dnes4o Категория: Новини   
Прочетен: 13159 Коментари: 58 Гласове:
0

Последна промяна: 13.02.2007 16:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
От: Красимира Хаджииванова krasitta@dnes.bg
image
Само те ли го могат? Снимка: БГНЕС

От известно време в България има нова спортна дисциплина. Практикува се от ограничен брой хора. Или по-скоро от ограничен кръг. Дисциплината се нарича „протести с препятствия“ и засега най-успешно се упражнява от таксиджии и затворници.

От време на време се включват и пенсионери, но тяхното е по-трудно – и като извоюване на терен за протести, и като вслушване в исканията им.

Таксиджиите и затворниците обаче не срещат трудности в преодоляването на различни препятствия.

Първите затварят цяла столица, което не успя и Кондолийза Райс да го направи /shame on you, жйно/, и печелят обещания за промяна на закони и разни други облаги в рамките на няколко часа /което и ние не успяхме да го направим на 10 ноември, 10 януари, както и всеки друг ден от всеки друг месец/.

Те успяват и да докажат много бързо, ефективно, ефикасно и ефектно, че не са сами - без да режат джуфки, лентички, да лепят ваденки и стикерчета. И песни за тях не пеят. Но не са сами – те са заедно срещу другите. Точка.

Вторите пък се тръшкат и цупят като пъпчасали пубертети, защото ресорният им министър им обеща, по случай светлото влизане в Европейския съюз, да им направи Закон за амнистията, който да изкара около 1500 от тях от затвора на улицата – да видят и те колко е светло.

Обаче бъдещият закон не е за всички - закоравелите рецидивисти няма да намажат, много сори. И понеже рецидивистът не е паднал с вчерашния дъжд, най-логичното решение на проблема е ... протестът.

И ако се чудите как се протестира в затвор, ще ви осведомя. Отказваш да папкаш на вечеря. Отказваш да се прибереш в килията си. Или и двете едновременно, по избор. Министърът обаче е ербап човек и ги заплаши, че ако още малко попротестират, няма да има закон.

Хубаво щеше да е и да ги накара да си изядат вечерята, а също да си подредят и килиите и три дни да не излизат от тях, но предполагам, че мярката щеше да се стори на мнозина твърде непопулярна.

А сега сериозно – не че до момента беше шеговито. 

Изпитвам няколко съмнения относно петъчно протестиращите, а именно:

  • съмнявам се, че дори и една трета от шофьорите знаеха защо протестират
  • съмнявам се, че знаеха името на убития шофьор
  • съмнявам се, че бяха искрени
  • съмнявам се, че бяха сплотени – като изключим емоционалната крепка връзка, която изразът на гражданско неподчинение обикновено създава у индивидите /нали знаете, адреналин във вените, яйца по парламента и т.н./
  • съмнявам се, че биха се вдигнали по същия начин, ако таксиметров шофьор убие клиент.

По-лошото е друго. Че едва ли, ако последното се случи, някой в държавата ще се вдигне да протестира срещу таксиджиите.

По тази причина някои хора бъркат демонстрацията на шофьорите като проява на гражданско съзнание - само защото те единствени имат на разположение цял ден, в който да се тълпят на жълтите павета и да дирижират своеобразния си мини цирк.

Но помислете - не е особено гражданско да блокираш цял град и да изнудваш клекнали политици /а защо бяха клекнали е друга тема, но успокоителното е, че поне не легнаха/.

Не е гражданско да използваш убит човек, за да минеш по тънката лайсна и да си уредиш данъците да важат за другите, но не и за теб.

Не е гражданско да се държиш нецивилизовано /двете думи дори са антоними в някакъв смисъл/.

След всичко това може да се заключи, че акцията на 9 февруари не бе гражданска – съжалявам, че ще разочаровам наивниците, които вярваха, че „най-накрая и у нас се е появило гражданско общество“ /малка вметка – обществата не се появяват ей така, от нищото - те се развиват/.

А сега на дневен ред излиза един друг „граждански протест“. Затворниците, понеже и те са граждани, искат да се възползват от Закона за амнистията, и да се върнат сред свободните си себеподобни.

За да го постигнат, не ядат. Не се прибират в килиите си. Пишат декларации. Единственото, което ги спира да се кютнат връз жълтите павета, да хвърлят яйца и да завземат града, е фактът, че все пак са затворници.

Дали министър Петков пак ще започне да изпълнява клековете от 9 февруари? Искрено се надявам, че не. Защото, честно казано, не ме вълнува особено дали затворниците в Пазарджик са си легнали без вечеря. Много хора си лягат гладни без да са затворници, а не съм ги видяла да вгорчават живота на 1.2 милиона души.

Сега ни остава да видим следното: дали, ако Законът за амнистията бъде приет, на свобода ще излязат хора, които могат нещо различно от това да протестират /въпреки че, както се видя, това е сред най-важните житейски умения/.

Или към „гражданското общество“ на таксиджиите ще се присъединят едни 1500 души, с което вероятността да осъмваме в блокирани градове се увеличава значително.

А това дали ние, като не сме затворници и таксиджии, сме граждани, можем да проверим по един елементарен начин.

От няколко дена набира скорост инициативата, наречена „Без бакшиш“. Основната й идея е в продължение на месец /от 9 февруари до 9 март/ да не се оставя и стотинка бакшиш на шофьорите на таксита.

Акцията е хем справедлива, хем показателна. Най-накрая ще можем да разберем дали в България думата „гражданин“ е синоним на „ще-отида-да-си-порева-пред-парламента-и-да-хвърля-няколко-яйца-

пък-ако-ме-вземат-насериозно-още-по-добре“.

Личното ми вътрешно чувство подсказва, че ще успеем да докажем и друго важно нещо – че и белите могат да скачат. Въпреки че понякога не им личи. 



Тагове:   Могат,


Гласувай:
0



1. анонимен - Bez bakshish
13.02.2007 12:06
http://bezbakshish.hit.bg/

Kum tova az bih dobavil - do 9 mart - bez taksita, ako mojem, s gradskija transport. Sled tova - bez bakshishi! Inache naglostta i oglupjavaneto suvsem shte ni prevzemat!

Prisaedinete se!
цитирай
2. анонимен - за белите
13.02.2007 12:09
бравооооооооооооооо!!! Най-накрая, почти се бях отчаял, че няма да коментирате тази нагла и просташка история!!! Време и и белите да скочат, наистина, айде цяла София пред парламента, да искаме да забранят протестите на всичките отрепки!
цитирай
3. анонимен - bakshish
13.02.2007 12:42
samo taka li se opredelame kato dargava s tia skapani bakshishi
цитирай
4. ady - И аз се присъединявам
13.02.2007 12:49
към мнението на №1 без таксита до 9 март и след това без бакшиш.:)
цитирай
5. анонимен - Интересно!
13.02.2007 12:57
Едните протестираха (поне в началото) да се приберат всички опасни елементи по улиците - престъпниците - а другите протестират да ги изкарат от затворите! И сега ? На кого трябва да се угоди?
А пък политиците нистина така позорно клекнаха, по-скоро се надупиха, че просто не е за вярване! Беше ме срам да ги слушам как се мазнеха на хора, които искаха каквото се сетят в момента!
цитирай
6. анонимен - Днес
13.02.2007 13:00
ще се прибера с градския транспорт от работа .. нищо, че ще стане за час, а не за 10 мин :)))
цитирай
7. анонимен - BEZ bak6i6
13.02.2007 13:02
Az vikam boykot i na laynarite v parlamenta, na otrepkite-ministri i na govnyanoto Boyko, deto se izjivyava kato kmet na New York, zavalyata, ne znae kak 6te mu se duhne pod opa6kata maymunska! Hayde, bratya, na orujie!!!! I vuv Vselenskya sauz da ni priemat, pak 6te sme si raya, 6tom turpim taxidjii i zatvornizi da ni komandvat, deto bi tryabvalo da gi razstrelyat!!!! TE zaslujavat smurtni prisudi!!!!! Da gi pratim na Kadafi!!!! Kogo da sudya za propusnati polzi v petuk, na suma 5000 Euro???????
цитирай
8. анонимен - може да се окаже добре
13.02.2007 13:08
Идеята за амнистията може да се окаже и добра, сега границите с ЕС нали са напълно отворени....
Впрочем в Чехия през втората половина на 90-те години гръмна един скандал, свързан с масово изселване на хора от малцинствата в Канада. Понеже Чешката Република се намира в географския център на Европа (а в чешкия случай това съвпада и с културния такъв) чехите пътуват безвизово в почти целия свят много преди да се присъединят към ЕС. Та по повод на скандала, оказа се, че няколко общини са финансирали с общински пари закупуването на еднопосочни самолетни билети за Канада на цели фамилии от ромски произход. Канадците, естествено възроптаха и замалко да въведат пак визи, но това не е най-важното. Та като си мисля за проектозакона за амнистията правя аналогия с чешките цигани от 90-те...
цитирай
9. анонимен - Красимира за пореден път доказа, че ...
13.02.2007 13:13
Красимира за пореден път доказа, че е един мислещ млад човек, с позиция, с мнение!
Аз отдавна по разбираеми причини не ползвам такси, но това не значи, че нямам мнение!
Действително - те прекалиха! Със своята наглост - гледат те не като клиент, а като изкопаемо, което иска от тях услуга, "чертаят" ти марщрута, сякаш са живели в София повече от теб, мръщят се на пари - ту са едри, ту са дребни...
По телевизията една майка питаше плачейки- Защо не протестираха, когато таксиметров шофьор е убил детето й!
Ще бъде хубаво, ако не "без бакшиш", а въобще поне 2 дни никой не ползва техните "услуги"!
цитирай
10. анонимен - 30% са ЦИГАНИ
13.02.2007 13:28
фрашкано е с таксиджии цинани. Убитият е ЦИГАНИН ( РОМ)
никъде не го споменават за да няма етническо напрежение.
цитирай
11. анонимен - Бакшишите винаги са били нагло с...
13.02.2007 13:38
Бакшишите винаги са били нагло съсловие. И пак се проявиха като такива. Смяат, че те са най - онеправдани в тая държава. Искали да карат без колани. Абе м.... му с.... как така аз за 10 години от как се возя на таксита нито един бакшиш не съм видял с колан, той искал без колан да кара. Ами че вие така си карате. Искал данъчни облекчения. Е кое е общото между данъците и смъртта на човека (лека му пръст). Ама иам кой да ги търпи затова е така.
P.S Нека всеки от нас се запита - какво ще стане ако след всяка невинна жертва от катастрофа правим митинги пред парламента?
Отговорът е - парламента ще е постоянно блокиран, докато не започнем да се трепем.
Това ли трябва да стане?
цитирай
12. анонимен - Хора! Люде!! Граждани!!! А не е ли ...
13.02.2007 13:39
Хора! Люде!! Граждани!!!
А не е ли по-добре да си сменят местата горните две споменати категории? Вижте какво може да се получи: таксиметрите влизат на топло да папкат и спинкат, и при това под зорка охрана - няма див клиент да ти посегне, няма за безценната си кожа да се тревожиш! В туй време рецидивите грабват геврека и започват да мошеничестват "честно"! Ние така и така няма да се качваме в такситата им!
цитирай
13. leftismer - Е тя хубава тая акция,
13.02.2007 13:40
ама дали скоро няма да има някой бит клиент, при положение, че те бакшишите ресто никога не връщат и закръглят яко и в допълнение се похвалиха, че за 5 мин. могат да дойдат ,,на помощ" още пет коли, ама те да посмеят де!!!
цитирай
14. анонимен - Разумни хора, обединявайте се!
13.02.2007 13:41
Здравейте,

Много съм впечатлена от горенаписаното и изцяло
подкрепям разумните работещи хора.
Не ни стигат всички държавни тесли, данъци, такси, осигуровки и безумни наредби и закони, ами и простаците и престъпниците да си разиграват коня за наша сметка. Толкова ли сме глупави и наивни ние, дето работим и си плащаме на тая държава, че разни хитреци да ни скапват живота?
Ние не искаме да протестираме, тъй като си имаме работно време и ангажименти, но можем да саботираме "бакшишите", нелоялните търговци, можем да правим достояние всичко подло, незаконно и подвеждащо от страна на тези, които "уж" ни обслужват.
Ако станем истинско гражданско общество и си казваме, пишем и заявяваме истината право в учите, пред микрофона или в писан текст, май никой от сегашните "тарикати" ( разбирай от каруцар до политик) няма да посмее да се гаври с ХОРАТА.
цитирай
15. анонимен - Браво, Красимира! Прекрасна ...
13.02.2007 13:46
Браво, Красимира!
Прекрасна статия, както винаги :)

Не може да се нарече граждански протест един явен опит за изнудване и терор на обществото. Подкрепям изцяло ответната инициатива "без бакшиш".
цитирай
16. анонимен - Статията е тъпа
13.02.2007 13:50
Както впрочем и повечето неща на Красимира. Все едно, че слушам гологлавия гуру Слави Трифонов
цитирай
17. анонимен - slavi e tup
13.02.2007 13:55
kakto vrpo4em i ti, a krasimira kazva tova, koeto mislyat UMNITE hora, a ne tupazite kato tebe, kompleksari i selyanduri!
цитирай
18. alex4o - Жълти терористи
13.02.2007 14:00
Първо относно Анонимен 17. Я да си влизаш в таксито и да си седиш там селяко.
Статията е супер. Чудя се кога като в нормалните европейски държави ще има денонощен транспорт. В Прага и Будашеща през нощта по рейсовете не можеш да се разминеше от хора. А тука те изнудват неква жълта мафия. Те дори и по между си не могат да се разберат кво искат.
Никъв бакшиш евър. Те и половината са криминализирани тези нагли същества.
цитирай
19. анонимен - bez bak6i6
13.02.2007 14:00
Днес се НАЛОЖИ да взема такси и, докато пътувах, си преброих стотинките, като следях и брояча. Когато показанията на брояча достигнаха ЖЪЛТИТЕ ми /и няколко бели/ стотинки, казах - ей тука спрете, ако ообичате, ама съм много възпитана! Сложих стотинките в шепата му, протегната към задната седалка, като на просяк, и си поисках касовата бележка, хахахаааааааааа, какво удоволствие беше да му видя гадната физиономия!!!!
цитирай
20. анонимен - bez bak6i6
13.02.2007 14:05
iskam zakon na jultite mafioti da im se zabrani da pu6at v taxitata i da slu6at 4alga!!!! Gadove mrusni, 6te me opu6vat i 6te im slu6am pornografskite pesni i pornografskite razgovori po radiostanziite s tehnite dispe4erki - kurvi mrusni!!!!!!!!!!!
цитирай
21. анонимен - Не разбирам!!!
13.02.2007 14:29
Не разбирам защо никои не се вдигна ,никои не каза нищо,когато на Цариградско шосе таксиджия уми младо момиче!!!Не разбирам защо,когато уж скърбиш за колега,си взел чаша бира в ръка и се хилиш идиотски!Това ли е съпричастността с мъката на семейството му???Не мисля!!!
цитирай
22. анонимен - Разрешенията им да зависят от ...
13.02.2007 14:44
Разрешенията им за управление да зависят от клиентите, ако се натупат определен брой оплаквания за некоректност към клиентите, да им се отнема правото да карат такси.
цитирай
23. анонимен - da, to4no taka
13.02.2007 14:46
na anonimen 23 - to4no taka, ama dali 6te ima nyakoy da se opla4e - tam e vaprosut!!!!
цитирай
24. анонимен - za klientite
13.02.2007 14:49
slu4ayno znam kak se otnasyat taxidjiite kum klientite v Yaponya, hahaha, hubavo sravnenie, nali - kolite im luskavi, blestyat ot 4istota, 6ofyorite sa s beli rukavizi i uniformi, otpred ne se syada, i predlagat bezplatni 4aduri, ako vali, hahaha, da im go nafukame na prestupnizite ot na6ata julta mafia, ama hayde da go napravim naistina i drugya put da ne pusnem razni selyanduri ot Pzardjik da vlizat v STOLIZATA!!!!!
цитирай
25. анонимен - bravo
13.02.2007 14:53
chudesna statiq
цитирай
26. анонимен - pazardjik
13.02.2007 14:53
ami kato polizyata gi puska.......ya ti idi da protestira6, 6te te osudyat na 76543 godini zatvor za huliganstvo, posle 4akay amnistya i ne si papkay ve4eryata!!!! Te polizayte sa v kombina s teya prestupnizi, zatova ne gi spirat za kolani i drugi podobni, mafiata e ob6ta s MVR
цитирай
27. анонимен - da se kachim na velosipedi
13.02.2007 14:59
hek ekologichno, zdravoslovno i evtino - a bakshishite da ni ziapat. Belkim i deputatite ni posledvat, kakto e v skandinavskite strani i zabraviat za mercedesite.
цитирай
28. bamby13 - Чудесен постинг, Красимира!!
13.02.2007 15:01
Отово разбуни духовоте.
До анонимен 17- има една огромна разлика м/у авторката на постинга и бат' Слави ЧЕТЕ чужди писания, поручкови в повечето случаи...докато тук е изложена собствена позиция
и нещо в страни от темата, нещо за което си мисля от петък . Защо над 70% от коментарите в Днесчо са анонимни???Имаме собствено мнение, но не сме съгласни с него
цитирай
29. анонимен - селянките и такситата
13.02.2007 15:05
много хубава сентенция имаше дядо ми"Баба ти по Раковска все с файтон се е возила",та за уважаваните от мен млади а и не толкова ,гражданки сериозно възмутени от скъпите и дори безбожни тарифи на бакшишите- или ходете пеша или с градския транспорт.Другите ви възможности -да започнете високоплатена работа- за това се изискват някои професионални умения или като професионален модел да си намерите спонсор( пред офиса ми спира едно такова 19 годишно девойче и определено не се впечатлява от цените на такситата).И още еднин въпрос -да се е оплакал от цените в Синсити или БИАД някои?
цитирай
30. анонимен - 1 месец?!
13.02.2007 15:08
Малко им е!!!
Аз няма да се кача на такси БЕЗСРОЧНО!!!

Поздрави
цитирай
31. mimimost - Обратната страна на монетата
13.02.2007 15:11
Очевидно е, че ситуацията не е едностранна. Предполагам, че никой от всички Вас не отрича, че това е една от най-рисковите професии, с "подобрение"-то, че рискът не може да се намали на общо ниво. Разбира се, могат да се приемат мерки за колан или решетки, но сякаш на шилото в ръката на убиеца не му дреме много за решетката, а пък и аз подобно на някои прежде изказъл се, в дългогодишната си практика, не съм мярнала и един таксиджия с колан.

Мен ме учудва друго - при протест, във връзка с конкретен инцидент, кой далновиден стратег прокарва идеи за отмяна на данъци и пр. щуротии. На мен да не ми да не ми се ще да ми падне процента на здравното осуряване? И ако някои убие съседа ми с нож, дали на кооперацията ми ще сложат държавно-метална решетка. Все пак това е риск, не е ли?

Безумно е, заради това съм съгласна с Красита. Но в моята красива татковина, невъзможно е нищо и аз се учудвам в умерен темп и граници.

Хрумна ми преди няколко дни, някои правил ли е статистика колко от изнасилените момичета са от таксисти? А ако Ви притрябва хубавелка посред нощ, на ниска цена, дали се намира в София таксиджия да не знае къде да ви закара? А думичката "хубавелка" сега спокойно я заменете с оръжие, джойнт, кока, херо или каквото си пожелаете :) Успех.

И не един месец, аз повече няма да оставям никакъв бакшиш на таксиджийте, които до сега при сметка 8.70 ми взимаха 10 лева и се усмухваха за "Приятна вечер". Личен избор, но пък те ще помпат на воля един месец.
цитирай
32. анонимен - Диагноза
13.02.2007 15:16
Таксиметров шофьор не професия, а диагноза, болестно състояния, висша форма на простотията, алчноста и безхаберието. Ако има съсловия което най малко да спазва правилата за движение и едновременно да заплашва другите участници в движението, то това са жълтите бацили за неразбралите такситата!!!
цитирай
33. анонимен - diagnoza
13.02.2007 15:24
aydeeeeeeee, prostrelyaha muj v obelya, moje i da e narkotrafikant, ne znam, ama ayde da idat sega vsi4ki obelyadjii pred parlamenta i da iskat re6etki i bez danuzi, hahahaaaaaaaaa, a moje i vsi4ki narkotrafikanti su6to da blokirat stolizata i onya pedal vutre6nya ministur da im se nadupi, da mu go vkarat!!!!! e te tova, negovoto e diagnoza, drugoto e prstupnost i naglost!!!!
цитирай
34. анонимен - Премеждия ... :)
13.02.2007 15:27
Слизам преди дни на Автогарата в София не за първи, и не за първи път си вземам такси, след изтърпяването обидната плеяда за провинцията, заобиколния маршрут правя забележка че малко се отклоняваме от пътя, отговорът е съпроводен със спирачки и реплика:
- като не ти харесва, слизай и бегай мамати и проровинциална ...
Възхитих се от културата и възпитанието на вмирисаното същество наречен таксиметров шофьор ... кога господа ще се научите на обноски и възпитание, като ви дават разрешение трябва да минавате специален курс и изпит за човешките взаимотношения ...
цитирай
35. анонимен - death for all taxidrivers!!!!!...
13.02.2007 15:35
death for all taxidrivers!!!!!!!!!!!!
цитирай
36. анонимен - da be da
13.02.2007 15:50
ех Красита Красита - като един Левски си сред читателите на днес-а :) не е лоша статията - в бунтарски дух издържана! Грабвайте клавиатурите и хуквайте да разпращате link-а!!
За съжаление на практика нещата стоят съвсем различно - селяни = селяни, и едва ли нещо ще се промени ако ще и 50 анти - таkcиджийски портала да се отворят. Беззаконието си е беззаконие, ама вие като журналисти най-добре трябва да го знаете
Проблема е доста по-deep и трябва да се сведе до собствениците на фирмите, които наемaт на работа подобни хора. В крайна сметка ако някой не е доволен от твоята работа няма да си губи времето с разни къмпаниики, а директно ще говори с шефа ти
Печалбата на тези хора е зависима от фирмата, за която работят и ако там цари безхаберие и на самите тахиджии ще им е през оная thing как се държат с клиентите
Затова този въпрос да се сведе до всички управители на таkcиметровите фирмите, които обслужват столицата и да се направи искане за промяна на вътрешната им политика и санкции за работниците им при неизпълнение на задълженията. Пример: да ce сложат телефони за оплаквания от клиентите и всеки шофьор да се санкционира с определена сума при всяко оплакване. Ама ЕC не са ли им наложили вече тези правила - закона за защита на потребителя трябва да засяга и тях
цитирай
37. анонимен - da be da
13.02.2007 15:52
abe, maloumniko, nali za tova stava vapros ve4e cyal den, tupoumno sa6testvo
цитирай
38. анонимен - кой им разреши
13.02.2007 15:58
кой им разреши протеста и на какво основание?
цитирай
39. анонимен - Nо 38
13.02.2007 16:10
аз досега само за лапешки инцициативи към самите шофьори четох
Идеята ми е съвсем друга или ти се затрудняваш в четенето на думи различни по корен от малоумник?
цитирай
40. анонимен - Министъра е за затвора
13.02.2007 16:30
Не затворниците са виновни а глупака който ги подлъгва.Петканов е осъждан и освен това нагло излъга че срещу Румен Петков няма дела.Изпитвам погнуса от всичките така наречени политици.Незнам защо България е така орисана винаги да се управлява от нещастници помияри и крадци.Къде ще ги носите тези пари къщи и курви бе хора?Отиде ли детето ми в чужбина да учи заминаваме и ние с майка му.Не се издържа вече в тая простотия и наглост.Нежелая да живея сред крадци и мошеници повече
цитирай
41. анонимен - Браво на Красимира!
13.02.2007 16:41
Браво и на 20! Само така! А ако някой бакшиш нападне за такава проява клиент ,а то ннеминуемо ще стане ако акцията продължи, ще агитираме за блокиране на всяко видяно на улицата такси. Ей така, просто мълчешком го обгражда тълпа и коли и не мърдат докато не се разкае и не помоли прошка на колене! Да покажем, че нормалните хора сме повече на този свят!
цитирай
42. анонимен - Не е думата за таксиджиите. Пак го обърнахме на глупости
13.02.2007 16:52
Хора, пак се юрнахте да оплювате таксиджиите. Сега... и те са хора като всички. Има простаци има нормални има и свестни. Протеста бил грозен, не бил граждански - ами не е разбирасе. Първоначално беше емоционално сборище на примати. После се усетиха силни и решиха че сега е момента да изкярат нещо. Човешко е това.
Смешни в случая са политиците. Станишката, поне му държи влага от Виденов и от начина по който си отиде, напълни гащите и рече ( респективно ресорните му министри де ) ЛЕЛЕ САКЪН хора, недейте тъй! Кво искате, сичко давам само не ме сваляйте че безтва се клатя здраво и не знам къде съм. Добре че от Брюксел ме подритват кат видат че се осирам та се крепя некак.
И опааа, такситата без корпоративен данък ( леле смех, аз съм сигурен че 90% от таксиджиите не знаят какво е това, как се плаща и колко % е) Ма що да не, като адвокатите са без ДДС що са, и таксиджиите са хора.
И опааа, МОЖЕЛО да има фиксирани цени - ма що да не, нали на лекарствата има, хем без тях не може та що да нема и на такситата?
Просто ми се гади от политиката на великата коалиция. Писна ми да ни управляват популисти, псевдо социалисти екс комунисти и ченгета, че и тъпи на всичко отгоре. Старите комунисти ( Лилов, Луканов и компания ) поне имаха акъл, а тези ... НЕМАМ ДУМИ! Просто по-слаб парламент не сме имали НИКОГА поне откак аз помня... плаша се направо.
Улях се извинявайте... ама ми е криво
цитирай
43. анонимен - Браво,Краси
13.02.2007 16:55
много хубаво и вярно всичко си написала поредната страхотна статия подкрепям те на 100000%
цитирай
44. анонимен - Браво,Краси
13.02.2007 16:55
много хубаво и вярно всичко си написала поредната страхотна статия подкрепям те на 100000%
цитирай
45. stealth - Долу ръцете!
13.02.2007 21:18
Долу рецете от таситаджиите!И те са хора.И те семейства хранят.Че били боклуци.че били тъпи.Да не са сомо те такива!
цитирай
46. анонимен - Za 46
13.02.2007 23:52
Ei chovek, kazhi mi chestno-zashto sa stanali taksidzhii? Shtoto tova im e bila detskata mechta? Ili kato zaved ot tatko ili dqdo da produlzhat semeinata tradiciq? Ili prosto shtoto sa nekadurni mangali, koito ne sa godni za nishto drygo?
NoFear
цитирай
47. анонимен - Ами ходете си пеша бе отворковци.
14.02.2007 23:35
Ами ходете си пеша бе отворковци.
цитирай
48. анонимен - Otnosno mnenieto na "anon...
14.02.2007 23:43
Otnosno mnenieto na "anonimen"20-Ami az ako biax na mestoto na tozi taxidjia 6tiax da vi gi izxvarlia jaltite stotinki prez prozoreza,za6toto ne samo tvoite deca iskat xliab,ami i dezata na tezi" bak6i6i".Ami koito moje neka da si postiga zelta,nali e DEMOKRAZIA!!!!
цитирай
49. анонимен - 49
15.02.2007 14:38
Като ти връщат жълтите стотинки в магазина, какво правиш? Хвърляш ги по продавачката или си ги прибираш тихичко в портфейла. Като си пазаруваш в кварталното магазинче тип "гараж" и продавачката тича като ненормална нагоре-надолу само и само да смогне да обслужи клиентите, оставяш ли и бакшиш или гледаш да и пробуташ жълтите стотинки, които толкова много ти тежат в портфейла. Тази демонстрация, която организираха беше направо смехотворна, както и ти. Семейства има ли, деца има ли, и това им дава право да са пълни простаци и при сметка 3.50лв да ми вика "Е неам да ТИ врънем", ще развалиш като нямаш. Ще ми пускат разни отвратителни радио станции, че и отказват да ги сменят, в тях си били едва ли не. Да им оставя бакшиш? През целият път да ми говори колко много е тежка работата им, колко зле платена е, колко НАГЛИ клиенти имало, които си плащали точната сума и не оставяли бакшиш. Да им оставя бакшиш ли, аз ли?

Чудесна статия, нека ги оставим на "сухо" да се научат на ред и дисциплина.
цитирай
50. анонимен - ne iskam na men da mi e dobre a na vute da mu e zle
15.02.2007 23:18
abe horica mili,az taxi ne karam ama mnogo mi se iska s taq chudna iniciativa deto ste q zahvanali da valne edin snejec i ste gotovi da se mqtate po kapacite na taxitata a takiva kato men deto vseki den se vozqt nemogat da se uredqt ami i ne vi se razbira kvo govorite ot mekane ,chekane i epaaa q si odete na selo da rusite vuzmushtenie ,ostavete ostanaloto na drugite
цитирай
51. анонимен - дъра-бъра
17.02.2007 02:02
Кучето си лае кервана си върви,така е щото не лаете където трябва,а само по разни форуми,които никой не ги чете
цитирай
52. анонимен - За "дъра-бъра"-то на някои преждезаписали участие в портала
22.02.2007 16:46
От 52-ма автори на мнения, които прочетох относно страхотната статия на Красимира, се видя, че само четирима не знаят какво правят в този портал - един беше твърдо за това, че статията е тъпа, вторият очеизвадно не знае какво прави тук, трети откри топлата вода с лафче от типа "Кучето лае, керванът си върви, щото не знаете къде да лаете..."/явно той знае къде да лае, та да се му се чува думата/, а последният не знае какво е кирилица - това точки, запетаи, главни и малки букви - за какво ли са му? Че и на произход взе да обижда. Радвам се, че от 52 -ма души 48 мислят ако не еднакво, то поне сходно. По-жалкото е, че в живота, ежедневно, ежечасно, тези 48 са тероризирани от такива като преждезаписалите се четирима с особено мнение. Още по-жалкото е, че не използват компютъра по предназначение - вместо да влязат в някой порносайт, или за игрички, се занимават с "умните мисли" или оплаквания на другите. Ами като не може да им роди главата нещо по-умно, ще четат мненията на другите. Поне да вземат да научат нещо.
цитирай
53. анонимен - До всички
23.02.2007 17:55
Всеки има право да се изказва кой както си иска и за каквото си иска. В крайна сметка затова са форумите и блоговете. Аз лично не съм съгласна с написаното в статията или поне с 50% от него. Таксиметровите шофьори са хора, както всички други. И между тях има стойностни хора и "баластра". Протеста им всъщност е бил наистина спонтанен. Друг е въпроса, че някой иска да изкара девиденти от това. Наистина това е една от най-гадните професии(особено когато става дума за нощтни смени). Нещата в тази държава просто не са наред, както и в техния бранш. Дано някой ден се наредят.
цитирай
54. анонимен - Без бакшиши до края на света
26.02.2007 14:04
Всички, возили се в таксита по "белия" свят знаят, че шофьорът е супер учтив, помага с тежък багаж и НИКОГА не си позволява да присвои рестото с чуството че то си е законно негово. За правдата трябва да се отбележи че и в България има такива единични случаи. Както и да е, смятам че с този глупав протест чашата на търпението на много хора преля. Аз лично възнамерявам до края на живота си да не бонусирам таксиметрови шофьори. Отново се извинявам на изключенията, които са осъзнали какво зло правят колегите им задръствайки центъра на София. Да се сърдят на тях. Ние останалите също сме хора и ще накараме цялата им гилдия по няколко пъти на ден да съжалява за това, което направиха стотиците жълтурки в онзи ден.
цитирай
55. анонимен - Защо протестираха такиметровите шофьори
06.03.2007 18:43
Те и фирмите им искат да установят монопол на таксиметровата дейност. Никой от тях не протестираше срещу фирмите. Възможно е и с либийски пари да е предизвикан протеста защото за същия ден трябваше да има протест за освобождаване на заложничките.
цитирай
56. анонимен - kefite me
12.01.2008 19:52
az su6to bqh tam i az karam taksi ne sum ciganin.a i da sum vse taq na mnenieto sum 4e vsi4ki sme hora.tu pluete i tn iskam da vi pitam ako na mqstoto na emil be va6iqt brat sestra suprug ili ba6ta su6toto li 6te6e da vi e mnenieto.bez porno protesta se izkrivi ot nqkolo 4oveka koito mediite grumko citiraha za6toto taka im iznasq za6to ne ne vi pre4eha 6estvqta i protestite na u4itelite vzemat po 20 lv na 4as za uroci rabotqt po 4 4as naden po4ivat 3 meseca ama ne za tqh si traete .neka vseki koito se 4uvstva nedovolen da protestira no selskiqt mantalitet na 60% na posetitelit tuk ne im pozvolqva da se organizirat i tova e forma na gnqv za6toto sa ne sposobni navejdat se i si mul4at zatova durjavata e natozi hal ina4e v vsqka edna profesiq ima mur6a.i sa malko horata koito otivat na rbota za udovolstvie ne zavisimo kakva e tq
цитирай
57. анонимен - dano stanete vie bak6i6i
22.04.2008 16:39
dano stanete vie bak6i6i az togava 6e vi pitam dali taka 6e govorite. v sofia e edno no v malkite gradove e drugo. ako 6ofer vidi bak6i6 trebva da se pohvali na drugite.da ne govorim 4e 95 %ot klientite sa mangali i utrepki. stava duma za gr.LOM
цитирай
58. анонимен - v montana karame s kolani
22.04.2008 16:43
v montana karame s kolani

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dnes4o
Категория: Новини
Прочетен: 5432149
Постинги: 174
Коментари: 6128
Гласове: 940
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031