Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2007 14:57 - Кадафи: Върнете ни атентатора от Локърби, ще ви дадем сестрите
Автор: dnes4o Категория: Новини   
Прочетен: 2630 Коментари: 7 Гласове:
0



Международният фонд за подпомагане на семействата на болните от СПИН либийски деца е празен, е заявил либийският лидер Муамар Кадафи в последната си реч, произнесена в края на миналата година пред религиозни личности, посланици и ръководители на народни комитети по случай настъпването на Новата година, съобщава Дарик радио.

Според Кадафи тези, които твърдят, че са създали Международния фонд, лъжат света.

В последната си реч след произнасянето на смъртните присъди на петте български медицински сестри либийският лидер Муамар Кадафи твърди, че фондът е празен.

“Какво да кажа за тези, които мамят света, като казват, че са създали Международен фонд за подпомагане, лечение и обезщетение на заразените деца – това е лъжа, фондът е празен! Нека разобличим тези държави, които твърдят, че са създали Международен фонд за решаване на проблемите на тези деца. Това е лъжа, празна каса. Нито една държава или фирма не е дарила пари за децата.”

Международният фонд за подпомагане на семействата на заразените със СПИН либийски деца бе създаден на 23 декември 2005 година по инициатива на ЕС. До този момент ЕС и България са внесли в него най-малко 3,5 милиона евро.

Припомняме, че в речта си Кадафи противопостави международните протести по СПИН-делото и случая с либиеца Абдел Басет Али Мохамед ал Меграхи, който бе признат за виновен през 2001 година за взривяването на самолета на Пан Ам над Шотландия и осъден на доживотен затвор.

Триполи се съгласи да плати 2,7 млрд. долара на семействата на жертвите и пое отговорност за атентата.

“Абдел Басет ал Меграхи е невинен. Международните наблюдатели признаха, че в залата на съда е имало представители на чужди разузнавателни служби. И същите тези представители шепнеха нещо на съдиите. Това означава, че съдът е съмнителен, невалиден. И въпреки това никой не нареди Меграхи да бъде освободен. Сега ние казваме: Нека шотландският съд го освободи! Вие казвате: Не, няма да го освободим! Няма да излезе на свобода ли? Тогава и медиците няма да излязат.“

“Организации като Арабската лига, Движението на необвързаните и Ислямската конференция казаха, че Меграхи е политически затворник, а според международни наблюдатели елементи от чуждестранни разузнавания са присъствали на процеса. Но никой не поиска неговото освобождаване”, каза още Кадафи.

В речта си либийският лидер нарича свободата на българките и палестинеца „глупости без значение” и твърди, че истинската загадка е защо те са инжектирали либийските деца със СПИН, както и каква е ползата на България от това.

Идеята за размяната на Меграхи и сестрите ни не се лансира за първи път.

През ноември 2005 година британският вестник The Sunday Times писа, че Либия е предложила да пощади живота на петте български медицински сестри и на палестинския лекар, ако Великобритания предаде на Триполи осъдения за атентата в Локърби терорист.

Тогава вестникът писа още, че се носи упорит слух за съществуването на планове за репатрирането на Меграхи в Триполи, където той ще излежи присъдата си. 



Тагове:   Кадафи,   дадем,   Локърби,


Гласувай:
0



1. анонимен - ГАДафи
04.01.2007 15:32
Най-после изплю камъчето, че сестрите ни са заложници и разменна монета за един убиец.
Кадафи го обърна на пазарлък по типично цигански
маниер
цитирай
2. bamby13 - <>
04.01.2007 16:13
Фонда наистина може и празен да е, Муамарчо по стар обичай като нищо го е "източил"
цитирай
3. sangreal - Първо дори и фонда да е празен, в к...
04.01.2007 16:43
Първо дори и фонда да е празен, в крайна сметка никой не е длъжен, да им дава пари, за тъпите изцепки. Да си берат гайрето. Наскоро разговарях с жена, която е работила в либийска болница 16 години и преди 2 години си дойде. И тя ми е казвала, че болниците са им под всякаква критика. Само се наричат болници. Дори нашите в селата са цвете пред техните. Казвала ми е, че ако трябва да даде оценка за хигиената в либийските болници и нула не би дала. Положението било отвратително. и дори след заразата със СПИН, за която са "виновни" продажните българки медицински сестри, работещи за някоя супер концпирация, на която целта и е да убива либийски деца, за да разруши тази така велика и могъща всетовна сила Либия, защото цял свят трепери от нея и тя трябва да бъде изкарана извън строя :) нищо не се е променило. Казвала ми е, че те само квичат за тези деца, а в болниците, не правят нищо за подобряване на хигиената. Либийците били толкова загубени, че няколко пъти се е случвало, да крадат камиони с лекарства. Дори най- фрапантния случай (там където тя е работила) бил преди около 10 години, когато в двора на болницата, камион с 4 тона консумативи бил откраднат и Бог знае къде продаден. Те сами не се стараят да си подобрят положението, другите са им длъжни да ги издържат и да им плащат за глупостите. Безочие от всякъде. Пък и размяна ще искат, ами първо да докажат, че тяхния човек е невиннен, не да говорят празни приказки. За разлика от тяхния убиец, за нашите медицински сестри и палестинеца, много отдаван се знае, че са невинни. Защото светила в областа на медицината го доказаха, не си го измукаха от пръстите.
А този Кадафи, дано пукне. Да го метнат на бесилото също като Саддам. Килеш. Простак от класа. Прост народ, слаба държава:) Точно като Либия.
цитирай
4. анонимен - kadafi
04.01.2007 23:13
skapan fes,podletz no i kolkoto i da se opitam da te obidia i nai-dolnite dumi sa skromni vsravnenie s gadni4kata ti podla izrodena "du6a"-ti pomiarino iz4eknat,6te doide i tvoia red i se molia da sa mnogo dalgi makite i stradaniata....pu i na teb i tzialata izmet okolo teb
цитирай
5. анонимен - Сестрите с/у атентатора ?
05.01.2007 01:58
Не е ли вече станало време да се разбере,че Саддам
Хюсеин беше цвете в сравнение с бедуина от Либия ?
Но защо се мълчи за произхода на Кадафи ?
Майката на Муамар Кадафи е еврейка от Магреб.
Според каноните на юдаизма в такъв случай Кадафи е чист евреин.Спомняте ли си как се прегръщаха и целуваха със Соломон Паси ?Тогава Кадафи подари
на Паси своето "велико творение" - прословутата
Зелена книга със следното посвещение :"На моя
брат Сюлейман !".....
Друг виден представител на фамилията Кадафи,единият от двамата му сина,наречен"Селф
ал Ислам"/"Меч на Исляма"/,е лудо влюбен в една от най-известните израелски актриси и в близко бъдеще се очаква да се съберат заедно в Париж или в Лондон."Сейф ал Ислам",след като направи една бутафорна критика на политическата система в Либия,се оттегли от политиката,заявявайки,че ще се занимава с бизнес и с изкуство.Аз мисля,че няма да има проблеми,след като оперира с около 40 милиарда долара /а това са пари,откраднати от либийския народ./Както виждате,фамилията Кадафи е в състояние да покрие и съдебните искове за няколкото атентата с либийско участие
и финансовите претенции на семействата на заразените с HIV либийски деца.
Въпросът е друг и опира до психологическия портрет на Муамар Кадафи.Той просто умира от желанието да покаже на света,че не му пука от никой и от нищо !
Какво можем да очакваме от тук на сетне ? Всичко,включително и най-лошото !
Но ако на тези български политици,които до сега,в продължение на 7 години водеха "тиха дипломация" с ЛИбия им се размине и не си получат заслуженото,ще се окаже,за съжаление много прав дядо Петко Славейков,когато още в края на ХІХ век написа :"...Не народ,а мърша !..."

Христо Попов
цитирай
6. анонимен - Виновните са други
18.01.2007 13:26
За мен, единствените виновници за тази трагедия са българските управници, за това, че те години наред не направиха нищо за тези хора. Въпреки, че много добре знаеха, че те са жертви на един психопат, и целия този процес е един цирк, и ако тези хора бадат разтреляни, което е тварде възможно, тези управници, които позволиха да се стигне до тук трябва да понесат същата присъда, смърт за тяхното бездеиствие.
цитирай
7. анонимен - KADE SME NIE?
07.02.2007 12:34
Ami na mene samo ne mi e qsno, kak mojem da palnim haznata na Kadafi-s koeto priznawame 4e imat vina sestite ni , i sme gotovi na kavi li ne i vapreki vsi4ki pari4ki koito sme vnesli vav fonda, jenite da prodaljavat da stoqt zatwireni i s neqsno bade6te.ako men me pitat za tazi suma da bqha podkupili nqkoi platen legioner i do sega otdavna da sme si pribrali horata.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dnes4o
Категория: Новини
Прочетен: 5462125
Постинги: 174
Коментари: 6128
Гласове: 940
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930