Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2006 12:06 - Алчният деспот Кадафи свали маската. А отдолу се показа тактик.
Автор: dnes4o Категория: Новини   
Прочетен: 8545 Коментари: 24 Гласове:
0

Последна промяна: 20.12.2006 12:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Смъртната присъда за петте български медицински сестри и палестинския лекар, обявена вчера от либийски съдия, е истинско престъпление, коментира британският Таймс в днешния си брой.

Присъдата, прочетена в съдебната зала в Триполи в края на едно твърде политизирано преразглеждане, потвърждава първоначалната такава и отново бе осъдена от политици, учени и адвокати в Българи и в целия Европейски съюз.

Обвиненията са нелепи – според тях, обвиняемите са заразили над 400 деца с генетично създаден вирус, докато са извършвали изследвания за чужди разузнавателни служби.

Делото бе израз на гротескна липса на правосъдие, като никой не взе предвид научните доказателства на експертите по вируса на СПИН. А присъдата, приета с радост в цяла Либия, е крещящ опит медицинските сестри да бъдат употребени като изкупителни жертви за пълната липса за загриженост за болницата в Бенгази, където са заразени децата. 

Случаят отдавна е основна пречка пред развиването на по-близки отношения между Либия и Европейския съюз. Първото дело доведе до толкова яростна международна реакция, че Върховният съд трябваше да наложи преразглеждане.. ... Либийските власти са напълно наясно с политическата чувствителност.

Предишният премиер преговаряше с Европейския съюз за едно запазващо уважението на Либия решение – българите да признаят вината, както и да дадат компенсация от около 10 милиона евро за всяко семейство на заразените деца, както и да бъде построен изследователски център за вируса на СПИН в Бенгази и то с европейски пари.

България обаче отказа да плаща, казвайки, че тези „кървави пари“ намекват за признаване на вина. Предложенията за изследователския център още не са договорени. А либийското обществено мнение се разгаря от заразяването на децата, 50 от които вече починаха.

Сега правителството има много малко място за маневри. Опровергаването на присъдите би било в противоречие на твърденията за съдебна независимост в Либия. Освен това би провокирало истерия в Бенгази – град, който е отдавнашен политически конкурент на Триполи.

А освен това опровергаването на присъдите ще бъде сметнато за поредната отстъпка пред Запада. Дипломатите обаче гледат на присъдата като на начало на нов кръг от пазарлъци.

Сега следва ново обжалване пред Върховния съд. Както със случая Локърби, в крайна сметка и сега може да бъде постигната договорка – докато междувременно обвиняемите бъдат държани в ужасяващи условия като заложници.

Западът се надяваше, че с изоставянето на оръжията за масово унищожение, Либия отваря вратата за бърза нормализация на връзките, както и за бум на инвестициите и културния обмен. Тези подранили надежди обаче бяха опровергани.

Либия печели време. Бюрокрацията, инертността и скриването на парите от петрола попречиха на повечето опити за политически и икономически реформи. Объркването на Запада съвпадна с нереалистичните очаквания на Либия. Този случай показва, че възстановяването на страната няма да е нито бързо, нито безболезнено.

Нека да предвидя. Шестте смъртни присъди няма да бъдат изпълнени – това пише в днешния брой на германския Ди велт журналистът Александър Дийтрих.

Кадафи започва да използва дипломатически козове, тъй като след няколко седмици България ще бъде член на Европейския съюз, казва той.

А след като това стане, би било абсурдно либийският лидер да изпълни такава присъда, дори и срещу един единствен европеец, имайки предвид курса на промяна, който Кадафи предприе - за сближаване на Либия с Европа и САЩ.

Затова вероятно умелият тактик Кадафи просто печели време – така че да може накрая да се прояви като спасител на петимата европейци и на палестинския лекар, заключава Дийтрих.
 
Големият въпрос: Защо пет медицински сестри и един лекар бяха осъдени на смърт в Либия“ - това е заглавието, под което Питър Попъм помества обширен коментар в британския Индипендънт в днешния му брой.

Защо задаваме този въпрос сега?  Защото вчера пет български медицински сестри и един палестински лекар за втори път бяха осъдени на смърт от либийски съд. ... Процесът бе един от най-дългите и тежко политизирани в историята на Либия.
 
Какво е предполагаемото им престъпление?

Почти най-ужасното, което може да бъде описано: умишлено инжектиране на заразена с ХИВ кръв на стотици либийски деца.
  
Защо го наричаме предполагаемо?
 
Защото никой извън Либия не смята, че съществува и най-малката причина да се вярва във вината на тези хора.

....

Защо Кадафи не замени присъдите?

Бенгази е центърът на опозицията към неговия диктаторски режим, а епидемията от СПИН се превърна в събирателна точка за масовия народен гняв. Идеята, пропагандирана от полковник Кадафи, е, че епидемията е предизвикана от българите, които са действали по поръчка на разузнавателни служби. Тази теза бе повторена дума по дума в понеделник, на пресконференция в Лондон, от президента на групата, представляваща семействата на заразените деца.

Но ако Кадафи търси начин да си отмъсти на Запада за загубата на достойнство /и много долари/ след атентата над Локърби, тогава колкото повече се приближават българите до разстрела, толкова по-трудна ще е сделката. Засега все още има две правни стъпки, които могат да предприемат чужденците, преди да се изчерпат откъм възможности. Първата е Върховният съд, втората – така нареченият „Висш съдебен съвет“, описан от либийския правосъден министър Али Хаснауи като по-висш от Върховния съд.

И каквото и да решат тези институции, реалният пазарлък трябва да започне сега.

Ще се върнат ли тези хора някога вкъщи?

Да....

Ще се върнат, ако Европейския съюз, който приема България през януари, е съгласен да плати чудовищната сметка.

Ще се върнат, ако Дейвид Уелч, американският заместник-държавен секретар, има скрита карта в ръкава, за която никой нищо не знае.

Ще се върнат, ако Кадафи е достатъчно умел и сръчен, за да убеди гневните майки и бащи в Бенгази, че пускането на „убийците“ на децата им е нещо друго, а не горчив провал.
 
Не...

Няма да се върнат, ако Кадафи реши, че Либия е прекалено важен съюзник, за да бъде незачитана и ако погледне на парите от ЕС като жълти стотинки.

Няма да се върнат, ако Кадафи се уплаши, че ще му се срине авторитетът и властта и ако не му стигне смелостта да признае победата на враговете си в Бенгази.

Няма да се върнат, ако Кадафи не прояви интерес към процеса в Барселона и реши, че вътрешните политически сметки са по-важни от всяка възможна печалба на международната сцена, завършва Индипендънт.
 
Според Файненшъл таймс пък присъдата, която може да бъде обжалвана, най-вероятно ще усложни отношенията между Либия и Запада, след като те отбелязаха някакво подобрение в последните години.

„Маската на Кадафи падна“ - това бе изречението, с което бе обобщена ситуацията в Триполи по Втора германска телевизия, съобщава германският Ди Велт.

„Надбягване за шест човешки живота“ – е наречена статията, поместена от Визбаденер Курир, в която се отбелязва, че Европейският съюз и България се надяват на политическо решение за осъдените на смърт медицински сестри.

И Зюддойче Цайтунг акцентира върху възмущението, породено в Европейския съд след потвърждаването на присъдите допълвайки, че Брюксел заплашва Триполи с прекъсване на отношенията, ако петте български медицински сестри не бъдат освободени.

Цитиран е еврокомисарят по правосъдието Франко Фратини с думите – присъдата е много негативна стъпка от страна на либийския съд. Изданието помества и коментар по темата, в който процесът е определен като лов на вещици, извършван от либийския държавен ръководител Муамар Кадафи, абсурден спектакъл, в който става дума за всичко друго, но не и за справедливост.

Пет български медицински сестри и един палестински лекар са били подлагани на мъчения, за да кажат истината – истината на Муамар Кадафи. В коментара е посочено, че обстоятелствата около присъдата свидетелстват, че Либия не е правова държава. А решението? То ще дойде – прогнозира Зюддойче Цайтунг – с пари, търпение и шок от реалността за Кадафи.

Сега е моментът за ясно послание от страна на Европейския съюз – че няма да изостави гражданите на новата страна-членка България. В коментара на Франкфуртер Рундшау, озаглавен “Максимално наказание за дяволиците”, е цитиран адвокатът Владимир Шейтанов, който казва, че българките са просто заложнички на либийския диктатор Кадафи.

И продължава с обяснението, че Кадафи ги използва за различни цели, както и с прогнозата, че ще ги задържи дотогава, докато позволява здравословното им състояние.

„Гротескна присъда в гротескна държава“- така обобщава ситуацията австрийският Ди Пресе, Маската на Кадафи падна – отбелязва в емисията си Втора германска телевизия, според която сега отново се е проявил другият Кадафи – трудно предвидимият деспот, който не се притеснява от това да пожертва няколко човешки живота за политическите си игри.

Според медията, показният процес срещу медицинските сестри и смъртните присъди представляват сигурен знак за това, че Кадафи е открил отново удоволствието от това да провокира Запада – едно злостно и пресметливо удоволствие. Тъй като от 1 януари България става част от ЕС и осъдените жени ще бъдат официално гражданки на ЕС.

Либиецът иска от Европа много – отворени пазари, кредити, модернизацията на своята инфраструктура и своята икономика, която и сега процъфтява под знака на високите цени на петрола. Кадафи ще иска висока цена за това да остави ценните си заложници живи, коментира още телевизията.

Арабската телевизия Ал Джазира, която помества подробна информация за делото в сайта си, цитира Абдуллах Магреби, баща на заразено дете, който заявил пред ВВС: "За втори път правосъдието се произнесе срещу тези престъпници и за наказанието, което заслужават, защото са погазили задълженията си и са продали съвестта си на дявола".

ИТАР-ТАСС цитира либийския външен министър Абдел Рахман Шалкам, че Либия "няма да реагира на подобен натиск, откъдето и да идва - Америка, Европа или другаде". "Никой не може да се меси в нашето правосъдие, дори нашият лидер Муамар Кадафи", заявява той.

Смъртната присъда на българските медицински сестри и палестинския лекар е несправедлива и неоправдана, заяви директорът на руския Институт за анализ и стратегически оценки Александър Коновалов, цитиран от агенция РИА Новости.

Според Коновалов произнесената присъда, която е "прекалено жестока" и "напомня за Средновековието", може да се обясни с желанието на Либия да намери конкретен виновник и да прехвърли вината на чужденци. "Властите просто искат да свалят отговорността от себе си. Много по-лесно е да кажат, че са дошли чужди агенти, които са заразили либийските деца и трябва да бъдат убити", обяснява той.

Под заглавие „Лекари-убийци или убийци на лекари“ руският всекидневник „Время новостей“ пише,че преди време Триполи е предлагал на София да освободи българските медицински сестри за компенсация от 5,5 милиарда долара, но България категорично е отхвърлила този вариант, защото това означава косвено признание на вината на своите граждани.

Полският всекидневник „Gazeta Wyborcza“ допълва, че никой в България не вярва, че българските медицински сестри ще бъдат убити, защото Кадафи може само да загуби от подобно решение.

 



Тагове:   Маската,   Кадафи,   деспот,   отдолу,


Гласувай:
0



1. анонимен - KADAFCO
20.12.2006 12:15
DA GO DUHA REZANIA KALASHNIK
цитирай
2. estrella - Не се и
20.12.2006 12:20
надявах на толкова широко медийно отразяване. Кадафи би трябвало да знае, че евентуална екзекуция ще е чудесен повод на САЩ да влязат в така обичаната от него Либия.
А той едва ли мечтае да посрещне съдбата на Саддам.
цитирай
3. анонимен - mda
20.12.2006 12:26
USA napravo da si razhodiat B2 do libia!
цитирай
4. анонимен - fuck off Kadafi
20.12.2006 12:40
Кофти държава !Но се чудя защо и сега има доста българи които продължават да работят там ?!А и този процес се превърна в коз за политиците най вече управляващите да трупат активи?А май нищо не правят по въпроса .....БСП просто има некадърни преговарящи !Изумява ме до къде стига българина в стремежа си да спечели така нужните средства които му липсват в България, така да се каже -мизерията в БГ ги прати тези хора там както имаме желаещи и за Ирак ...и сега си сърбаме попарата!
цитирай
5. анонимен - Работата е вече ясна - цялата д...
20.12.2006 13:22
Работата е вече ясна -
цялата държава е бясна

Свобода за българските медици
Шут в гъза на българските политици

Смърт за всички либийски манафи
и лично за Момър Кадафи!
цитирай
6. анонимен - за българските страдалци
20.12.2006 13:42
http://www.PetitionOnline.com/bulgaria/

Пратете го и на приятели да се подпишат и те.
цитирай
7. анонимен - ne nqarvam nachia bulgareski narod da se vmesi v tova
20.12.2006 16:07
as sam egiptqnin i jivial v krasiva bulgaria i sledval tam v sof.univresteti .i tam mi premat kato perqatel ot bervi din , tova koito slotchilo ne go premam , i ne viarvam -zachtoto edin rezomin chovek , terqbva da se mesli zachto tezi med.sestri da go praviat ?zatova molq kajite mi kakvo da pravi za da znam istinata v sialata tazi istoria .as sam litchino moi badechte karer strada ot takiva podopni temi s bulgarski perqteli .zatova kajite mi kak moga da se pomagam da iskria istinata v tova . i moi splazovania na smestva na postradali detsa i smestva na med.setstri v bulgaria .i nika bog da ni prosti nachia grechki i vina . mahgoub <ekzkorzvod v egipet >.
цитирай
8. анонимен - Тактика Кадафи сгреши много!
20.12.2006 16:41
Тактика Кадафи сгреши много като забавя решаването на процеса и целта му е политизиране и това всички го знаят! Доказателства има, че нашите мед.сестри са невинни но никой не ги гледа! Това правова държава ли е с правов съд! НЕ! "Спасителят" Кадафи просто незнае с кой си има работа и в стремежа му целта да бъде постигната и политизирана е тъпа грешка! Привличане вниманието на цялата общност също е цел на Кадафи! Всичките тези 8 години и истезанията са продиктувани от Кадафи! Кадафи загуби но той го знае това и също,че Сестрите и Лекаря са НЕВИННИ! Ще си платиш за всичко има ВЪЗМЕЗДИЕ!!!
цитирай
9. анонимен - zasto ne pomislim kak e bilo planirano
20.12.2006 18:31
Ako se zamislim kak e bilo plainrano v samoto na4alo vsi4ko, i ot koi,moze da gledame na tova po drug na4in.Ne vi li napomnq tozi slu4ai opita za ubiistvo na papa Joan Pavel i kak natopiha nevinen bulgarin?Ne vi li namirisva na ruski metodi pak.A zasto bulgari sa izbrali-ami zastoto ne sa iskali direktno da se konfrontirat s EU,po sastata logika mozeha da izberat rumanzi,Bravo na rusnacite-mnogo sa dobri v mrasnite tanzi.
цитирай
10. анонимен - dokato madrite se namadruvat,ludite se naluduvat
20.12.2006 18:38
bulgarite v libij se nujdajt ot hezabavno spasenie.te sa v racete na maniaci i prestapnici, rakovodeni ot maniak i prestapnik s dokazana diagnoza shizofrenia.ako chakate ot tjh spravedlivo milosardie,znachi ste zbarkali adresa.ne pozvoljvaite pove4e da budete iznudvani.tozi problem moje i trjbva da se re6i sas sila;sas zapomnj6t se udar sre6tu libij.taka 4e da im darji vlaga pone o6te 1000 godini.
цитирай
11. анонимен - dokato madrite se namadruvat,ludite se naluduvat
20.12.2006 18:38
bulgarite v libij se nujdajt ot hezabavno spasenie.te sa v racete na maniaci i prestapnici, rakovodeni ot maniak i prestapnik s dokazana diagnoza shizofrenia.ako chakate ot tjh spravedlivo milosardie,znachi ste zbarkali adresa.ne pozvoljvaite pove4e da budete iznudvani.tozi problem moje i trjbva da se re6i sas sila;sas zapomnj6t se udar sre6tu libij.taka 4e da im darji vlaga pone o6te 1000 godini.
цитирай
12. анонимен - nikoi ne znae Kadafi kvo iska
20.12.2006 19:28
iska mi se povqrvaite da na**bat mnoo zdravo gadinite v libiq...neka im srinat nai-glavnite admin. zgradi mnogo bih jelal vsi4ki da iz4istqt tam 6ot te ne sa i miusiulmani a *ibani nenormalni fanatizirani kopeleta i dano ne6to kato zemetresenie ili cunami tam kvot da e da gi srine....ama ne se nadqvaite nqkoi ot taka nare4enite ni "priqteli" ot evro saiuza ili USA da ni pomognat hora, ili ako nqkoi ot tqh ima ne6to kam Libia samo togava 6e si mrudnat prusta...gledaite realno na ne6tata nie sme edna zae*ala durjava i nikoi pet pari ne dava za nas 'we are on our own guys'
цитирай
13. анонимен - КАКВИТО НАШИТЕ ТАКЪВ И ТЯХНИЯ
20.12.2006 19:30
Сърдим се на Кадафи а защо не се сърдим на нашия Костов който когато ги арестуваха казваше "спокойно ше изчакаме може да са виновни" Говедата са у нас Те не защитиха тези хора когато му беше времето а сега " Какво да се прави,Кадафи е виновен" а къде бяхте вие господа политици тогава когато трябваше да се действа по остро. Гледахте да не си нарушите спокойствието. Не съм съгласна и със заложниците. Така не става, но имам едно предложение(не твърдя ,че е най доброто, но може да ви хареса)Спомняте ли си Грамада и изедника Цеко, Нека отидем и всеки да остави по един камък в знак на протест пред либийското посолство. И така всеки ден докато грамадата стане по висока от посолството. Без ексцесии ,БЕЗ ЗАМЕРЯНЕ НА ПОСОЛСТВОТО. Просто нека грамадата расте всеки ден. Докато не ни върнат сънародниците
цитирай
14. анонимен - sud
20.12.2006 19:32
I mislq 4e vse pak nqkoi ot vun ako e zagrijen tolkova pone malko za BG moje da se vzeme nqkakvo re6enie za neotralen sud ama tva 6te e mnoogo trudno 6tot trqbva seriozno Kadafi da bude zapla6en...
цитирай
15. анонимен - vinovni
20.12.2006 19:46
Mi moje da se kaje, 4e do golqma stepen i na6ite glupaci ot 6ibanoto "Съединението прави силата" sa vinovni 6oto to nqma takiva maloumnici kato tqh ...ama to kvo da gi sudi6 vsi4ki bulgari mislq 4e ako im butne6 nqkvi pari tam i 6e si kajat.."emi dobre do6li sa mi nqma da gi otkaja q" a posle mislim za posledici i t.n.
6tot bg mantalitet e takuv podkupni i prodajni sme nqma kvo da sporim ot kakto su6testvuva bulgarina e takuv taka4e sorry za pesimizma ama...mai nqma se opravim izob6to...Mnogo malko sa horata koito sa 4estni, oba4e te bivat stupkani ot tupiq grub harakter na 'masata' i zatova pove4eto inteligentni i 4ESTNI hora re6avat da opitat kasmeta si navun, kakuvto e i sas slu4aq s medicite...no uvi otredeno im e da sa presledvani ot al4nostta i grubata deistvitelnost na BG, tova e drug vupros pu 4e tam v Libia ne sa popadnali na mqsto....
цитирай
16. анонимен - Само да ви кажа кой е виновен
20.12.2006 22:14
От цялата работа си извадих само един извод:

КОСТОВ е гей, а останалите сме овце.

Той тогава каза точно това:

"Ами ако са виновни?"

Иван Костов, Надежда Михайлова и оная крава Екатерина Михайлова
сега живеят охолно с парите, които откраднаха и гледат по телевизията
как в душата на тези нещастни хора гасне свещичката на надеждата.

Ако не народа то нека поне Господ ги накаже приживе така както
те наказаха тези жени чийто живот така или иначе приключи.

Медиците вече са унищожени психически и физически и дори да ги пуснат ще са само наполовина човеци.

То не може всяка коледа да те съдят на смърт и да не се побъркаш.

Жалко, че не послушахме дългия гей Славчо и не излезнахме всички
още тогава да покажем съпричастност пред либийското посолство.

Както аз така и всички вие сте виновни за тяхната съдба.
Ние с нашето овчо простодушие ги лишихме от подкрепа още тогава.
Ако бяхме отишли да се снимаме по телевизията 100000 човека
пред либийското (скапано) посолство щяхме поне да вдигнеме олелия
пред света.

Всеки либиец за мен не е добре дошъл в България и аз и вода няма да му дам да пие.

И телевизия вече не гледам, защото журналистите само припяват на
комунисти и костовисти.

Мамка ви на всички нещасници.

С НЕуважение,

webtourist

цитирай
17. анонимен - Много бързо се поамериканчихте ...
21.12.2006 16:01
Много бързо се поамериканчихте май!? Много ви хареса изпълнението в Багдат ли? Като ви чета мненията на половината, веднага ми изниква онзи тъпашки, невменяем поглед на младия американски солджър, от филма 9/11 на Майкъл Муур, който си пускаше The roof is on fire в танка!!!
КАДАФИ ТРЯБВА ДА СИ ГО ПОЛУЧИ!!! Но не на цената на неуместно дадени, сравнително къси на години, човешки животи. Свобода за невинните! Топли празници на всички, които са си у дома! ОЦЕНЕТЕ ГО!
цитирай
18. анонимен - Относно 'Много бързо се поамериканчихте...'
23.12.2006 10:15
Заради такива като тебе нашите медици са на това дередже. Аз съм живял в Либия 3 години, нямам нищо против либийците като хора, според мен е виновен режима, а това се сваля само с преврат или външна военна намеса. Ако някоя световна сила има някакви някакви интереси от инвазия, аз ще я подкрепя, независимо колко хуманна е тя!
цитирай
19. анонимен - smyrt za govedata
23.12.2006 10:26
Prav si brato, trqva da im spretnat edin Irakski scenarii (niakakav doklad za nali4ie na orajie za masovo oni6to6enie) da nahluiat i da gi iztrebiat do krak. Takiva pregovori se vodiat samo s tvarda raka.
цитирай
20. анонимен - red e na diplomacijta na silata
23.12.2006 11:45
,ne ni sramete pove4e.razpravete se s kadafi po kasata procedura.nokoi njma pravo da se gavri s bulgarskij narod ve4e pet godini,tova e pozor.budat spaseni.tova e rabota za voennite.
цитирай
21. анонимен - svoboda za medizite
29.12.2006 12:35
ВЪПРОС?

Какво би станало ако въпросните медицински работници бяха от американско, английско или израелско или руско поданство?

ОТГОВОР:

За седмица най много специалните служби на тези страни щяха да организират атака върху затвора и да освободят осъдените. Щяха да изпратят някой самолетоносач, щяха да вдигнат по тревога командосите и всичко щеше да привърши мирно и тихо.

Може ли ние да направим подобно нещо в България? Не! България няма пари за тази работа, няма такива възможности.

На запад пет пари не дават за този български проблем. Съчувстват ни, казват че са на наша страна но повече нищо. Един вид вие се оправяйте сами, ние няма да ви пречим. Но самите ние нищо няма да направим. И нищо няма да направят освен когато е вече твърде късно. В същност на западните държави им се иска българите да бъдат убити. Защото тогава ще имат повод да си разчистят старите сметки с Моамар Кадафи. Но дори тогава те ще извлекат дивиденти само за себе си. Полза за България няма да има, и живота на хората ще си отиде само за нищо.

Какво прави българското правителство? Мисля че горе долу всичко което е по силите му. За което трябва да се поздрави.

НО..... Има едно голямо НО!!! Българското правителство може да направи още нещо. Какво ще обясним накрая. Първо какво може да се направи?

Моамар Кадафи е един диктатор терорист известен в цял свят. Той е организирал цялата си държава на основата на възможно най лошият мюсюлмански фанатизиран държавен тероризъм. Така управлява. Той не разбира по никакъв друг начин, никакъв друг език освен езика на тероризма. Така трябва да се говори с него. На тероризма трябва да се отвръща с тероризъм. Така както арабите правят по цял свят. Щом те са организирани, да не би ние българите да сме по долу от тях? Да не би ние да сме по некадърни от тях? Щом нямаме възможност да изпратим командоси, нека да се организираме така както подобава. Нека да покажем, че и ние може да направим нещо. Къде е духът на Ботев и Левски? Къде е българският дух? Нима пак сме заспали и ни трябва нов отец Паисий да ни събужда?

Как трябва да се отвърне на Моамар Кадафи, какво може да се направи?

За целта може да се организира директно нападение върху него или членове на семейството му. В Лондон например живее един от синовете му, който е известен пройдоха там и харчи парите на либийският народ. Той може да бъде отвлечен или да се извърши покушение върху живота му в случай, че стане нещо с българските медицински работници. Като начало трябва да се изпратят няколко предупредителни писма директно до различните либийски посолства от името на една „тайна организация” която не е независима от правителството. Веднага по същото време трябва да започне организирането на отвличането или покушението срещу членовете на семейството на Кадафи.

Всичко става с пари, и това също. От къде и как да се извърши събиране на средства? Така както се събират средства от арабите и мюсюлманските терористи. Например те създават фиктивни организации за подпомагане на жертвите от Чечен или подпомагане мюсюлманите в Сърбия. Дават пари уж за пострадалите и след това тези пари се дават директно на терористите. По същият начин се организира в България някаква фондация за подпомагане на медицинските работници и техните семейства. В същото време събраните пари ще бъдат използвани за извършване на покушението срещу семейството на Кадафи.

Какво може да направи българското правителство? Това е да не се меси, да не се опитва да предотврати един организиран тотален отговор на народа ни към Либия и специално към Моамар Кадафи, който е лично замесен в тази далавера и използва случая за да си укрепва разклатената власт. Българското правителство не трябва да пречи, не трябва да спира, не трябва да разследва един подобен организиран отговор на народа. Правителството може ей така, уж за „пред очите на света” да се прави че е против подобна крайност, уж че се опитва да предотврати подобно решение, но да си затваря очите, да не предприема действията.

Всеки българин може да направи нещо за подобна кауза. Това може да стане на абсолютно всяко ниво. Ако работите в полицията например и получите от началника си нареждане да разследвате подобен заговор, просто прескочете нареждането, не изпълнявайте наредбата. Затворете си очите, не се месете. Така всеки и всякой може да допринесе с нещо за каузата. Ако работите във интернет и видите подобни обяви или начинания, не се опитвайте да ги спирате, не се опитвайте да ги възпрепятствате. Ако не искате да дадете директно пари за подобно нещо поне не се опитвайте да пречите на тези които вършат нещо.

Нека покажем и на света и на себе си че все още имаме в себе си дух. Ако нямаме пари за командоси и армада от самолетоносачи, нека покажем, че поне сме сплотени и единни. Когато Моамар Кадафи види дебелата сопа, той сам ще се откаже от опасната игра която е подхванал. Нека ние сами разрешим този проблем и да не чакаме помощ от западните държави, нещо което няма да получим никога.

ПП Разпространявайте това съобщение!
цитирай
22. анонимен - svoboda za medizite
29.12.2006 12:36
ВЪПРОС?

Какво би станало ако въпросните медицински работници бяха от американско, английско или израелско или руско поданство?

ОТГОВОР:

За седмица най много специалните служби на тези страни щяха да организират атака върху затвора и да освободят осъдените. Щяха да изпратят някой самолетоносач, щяха да вдигнат по тревога командосите и всичко щеше да привърши мирно и тихо.

Може ли ние да направим подобно нещо в България? Не! България няма пари за тази работа, няма такива възможности.

На запад пет пари не дават за този български проблем. Съчувстват ни, казват че са на наша страна но повече нищо. Един вид вие се оправяйте сами, ние няма да ви пречим. Но самите ние нищо няма да направим. И нищо няма да направят освен когато е вече твърде късно. В същност на западните държави им се иска българите да бъдат убити. Защото тогава ще имат повод да си разчистят старите сметки с Моамар Кадафи. Но дори тогава те ще извлекат дивиденти само за себе си. Полза за България няма да има, и живота на хората ще си отиде само за нищо.

Какво прави българското правителство? Мисля че горе долу всичко което е по силите му. За което трябва да се поздрави.

НО..... Има едно голямо НО!!! Българското правителство може да направи още нещо. Какво ще обясним накрая. Първо какво може да се направи?

Моамар Кадафи е един диктатор терорист известен в цял свят. Той е организирал цялата си държава на основата на възможно най лошият мюсюлмански фанатизиран държавен тероризъм. Така управлява. Той не разбира по никакъв друг начин, никакъв друг език освен езика на тероризма. Така трябва да се говори с него. На тероризма трябва да се отвръща с тероризъм. Така както арабите правят по цял свят. Щом те са организирани, да не би ние българите да сме по долу от тях? Да не би ние да сме по некадърни от тях? Щом нямаме възможност да изпратим командоси, нека да се организираме така както подобава. Нека да покажем, че и ние може да направим нещо. Къде е духът на Ботев и Левски? Къде е българският дух? Нима пак сме заспали и ни трябва нов отец Паисий да ни събужда?

Как трябва да се отвърне на Моамар Кадафи, какво може да се направи?

За целта може да се организира директно нападение върху него или членове на семейството му. В Лондон например живее един от синовете му, който е известен пройдоха там и харчи парите на либийският народ. Той може да бъде отвлечен или да се извърши покушение върху живота му в случай, че стане нещо с българските медицински работници. Като начало трябва да се изпратят няколко предупредителни писма директно до различните либийски посолства от името на една „тайна организация” която не е независима от правителството. Веднага по същото време трябва да започне организирането на отвличането или покушението срещу членовете на семейството на Кадафи.

Всичко става с пари, и това също. От къде и как да се извърши събиране на средства? Така както се събират средства от арабите и мюсюлманските терористи. Например те създават фиктивни организации за подпомагане на жертвите от Чечен или подпомагане мюсюлманите в Сърбия. Дават пари уж за пострадалите и след това тези пари се дават директно на терористите. По същият начин се организира в България някаква фондация за подпомагане на медицинските работници и техните семейства. В същото време събраните пари ще бъдат използвани за извършване на покушението срещу семейството на Кадафи.

Какво може да направи българското правителство? Това е да не се меси, да не се опитва да предотврати един организиран тотален отговор на народа ни към Либия и специално към Моамар Кадафи, който е лично замесен в тази далавера и използва случая за да си укрепва разклатената власт. Българското правителство не трябва да пречи, не трябва да спира, не трябва да разследва един подобен организиран отговор на народа. Правителството може ей така, уж за „пред очите на света” да се прави че е против подобна крайност, уж че се опитва да предотврати подобно решение, но да си затваря очите, да не предприема действията.

Всеки българин може да направи нещо за подобна кауза. Това може да стане на абсолютно всяко ниво. Ако работите в полицията например и получите от началника си нареждане да разследвате подобен заговор, просто прескочете нареждането, не изпълнявайте наредбата. Затворете си очите, не се месете. Така всеки и всякой може да допринесе с нещо за каузата. Ако работите във интернет и видите подобни обяви или начинания, не се опитвайте да ги спирате, не се опитвайте да ги възпрепятствате. Ако не искате да дадете директно пари за подобно нещо поне не се опитвайте да пречите на тези които вършат нещо.

Нека покажем и на света и на себе си че все още имаме в себе си дух. Ако нямаме пари за командоси и армада от самолетоносачи, нека покажем, че поне сме сплотени и единни. Когато Моамар Кадафи види дебелата сопа, той сам ще се откаже от опасната игра която е подхванал. Нека ние сами разрешим този проблем и да не чакаме помощ от западните държави, нещо което няма да получим никога.

ПП Разпространявайте това съобщение!
цитирай
23. анонимен - Neznam dali e vseizvestno, 4e vi...
15.02.2007 17:26
Neznam dali e vseizvestno,4e virusut СПИН e startiral masovoto si razprostranenie v Libiq o6te godina i polovina predi poqvata na na6ite sunarodni4ki stranata,vuzmojnostta zarazqvaneto da e umi6leno e po4ti 3%.NO samata ideq 4e tolkova deca nqma da imat vuzmojnostta da vodqt normalen polov jivot i da rastat v ob6testvoto s visoko vdignata glava zaradi bolestta si me izpulva sus skrub i supri4astnost!Naistina rodolubieto predi vsi4ko!Problemut oba4e ne se prostira samo do zarazqvaneto,a mai i do li4nite interesi na brutalen despotizum!Bog da pazi Bulgariq i nas bulgarite!
цитирай
24. анонимен - ....
21.01.2008 19:44
OMG kfi sa tezi prostotiiiii
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dnes4o
Категория: Новини
Прочетен: 5431847
Постинги: 174
Коментари: 6128
Гласове: 940
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031