Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2014 09:44 - Усещането в основата на магията
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 2112 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 19.01.2017 19:00


Да правиш магия от една страна е да работиш с обекти, намиращи се отвъд предела на петте сетива. Подобно е на боравенето с всички материални обекти, но за нематериалните нямаме очи, уши, ръце - затова е трудно да се работи с тях. А обикновено нямаме и съзнание за съществуването им.
Човекът има и шесто сетиво - това е изобщо усещането, чувството, представата. Очевидно то се отнася до нематериални обекти и събития.
Може да се твърди, че всички тези нематериални осезания произлизат от собствени интерпретации на телесните ни усещания и сами по себе си са нереални. Това би могло да се приеме напълно, ако не съществуваха явленията, при които няколко души изживяват едни и същи усещания при различни условия. Или тези явления, при които някой се чувства някак, а друг може да почувства това спонтанно, без изобщо да е в пряк контакт с първия. Това показва, че усещанията са обективни и, че изобщо светът отвъд петте сетива е напълно обективен и реален.
Разбираемо е, че в него се работи чрез, да ги наречем за сега, вътрешни изживявания - чувство, интуиция, ум, вглъбение, усет, имена, цветове, въображение и т.н. Човек може да развие всяко от тези си качества и така все едно развива сетивата и крайниците си в нематериалната реалност. Тогава той ще може да работи там, което отвън ще изглежда като правене на магии.
В книгата "Златната клонка" се дават много примери от следния вид: ако някой иска суша, той не трябва да се докосва до вода и трябва постоянно да изпитва чувството за сухота. Обратно, ако някой иска дъжд, той трябва постоянно да се мокри и да изпитва усещането за мокро.
Авторът на книгата, Джеймс Фрейзър, твърди, че това е магия по подобие - когато правим нещо и то е модел, който да бъде повторен от света. За мен е явно, че Фрейзър не чак толкова разбира от магия, макар да е направил много добре, като е събрал описания на много подходи. Това е ценното, иначе размислите му не носят особена стойност.
Ето какво се случва: можем да боравим с едни или други нематериално обекти, като се отнасяме към тях. Това може да бъде по име, по подобие, по вид, по поведение и т.н. Така си помагаме в това "да хванем обекта в ръцете си". Всичко тези качества на нематериалните обекти, обаче, са някак външни за тях, както и нашите име, адрес, възраст, цвят и т.н. са някак външни за нас. Да, ние отговаряме на тях, но не докрай.
Остава едно свойство, което е напълно вътрешно - усещането. Всеки човек, всеки обект, включително и нематериален, има усещане - то извира направо от същността им. Затова е най-ефективно да се работи с усещането за едно нещо.
Това го знам от практиката си - най-ефективно е, когато мога да извикам усещането за едно нещо. Обикновено повтарянето на името, вида му, поведението му и т.н. за мен са само път към извикването на усещането за него. 
Тогава, ясно е защо, ако искаме суша, трябва да стоим сухи, и, ако искаме дъжд, трябва да изпитваме мокро.
Това не е магия по подобие, а това е директно боравене с нематериални обекти чрез тяхното най-важно качество - усещането за тях, което извира от същността им. Едно е да ме викат по име - може и да не отговоря, друго е да направо да манипулират душата ми. Ето това е логиката.
Безценно упражнение е човек да извиква усещането за нещата. Практически ние правим това постоянно. Ако се чувстваш успешен, то ще имаш успех. Ако се чувстваш неудачен, ще имаш неудача. Ако чувстваш гняв, ще те нападат и т.н. В нормалното ни състояние ние извикваме усещания напълно безсъзнателно, затова и събитията в живота ни са хаотични. 
Дори школите и гурутата, които проповядват определени начини на мислене, са все още много далеч от сърцевината, защото всъщност са нужни определени усещания. Да, мислите могат да са път към тези усещания.

Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.



Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2572057
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031